Gardenia bolnava

Started by marinica, February 26, 2007, 01:47:34 PM

Previous topic - Next topic

Dan Hibiscus

ambele stiu ce sunt , la doi sunt pureci, iar cu decis s-a facut vreo 5 bai succesive la interval de citeva ore in doua zile vreme.

ce vroiam sa stiu ca : mai este si altceva in afara de alcool si de decis mai bun ca solutie , si as prefera sistematic adik sa intre in sitemul plantei ca poate am mai scapat vreunu

vernil

Este foarte eficienta metoda zisa de Fleurf, apa cu spirt, mai mult spirt. As adauga si nitel detergent de vase, stiu ca radeti, dar este foarte eficient. In cazul asta nu dai cu betisorul, ci o stropesti cu un burete inmuiat in solutie. repeti in fiecare zi, macar de 3 ori.

Dan Hibiscus

stropit doar cu decis de 3 ori prin imbaiere in stropire si cu solutie 1ml/1l plus 50ml de sapun lichid

am mai dat cindva mai demult cu un insecticid si nu i-a priit deloc

cara

apoi noa, sa ne tii la curent cu decesele, sa ne bucuram impreuna cu tine de starpirea parazitilor. sa fii sanatos si sa te tina rabdarea.

nu-s rea, bre, sunt doar adepta eutanasiei!

Dan Hibiscus

QuoteCosenilele
Acestea se gasesc sub frunze si pe ramuri. Excrementele lipicioase ale acestora, "roua de miere", sunt foarte atragatoare pt ciupercile ca mucegaiul negru.
Combatere: stropirea cu uleiuri minerale,taierea sau tratarea cu un insecticid cu actiune sistemica

unde se gaseste ulei mineral ptr plante.

cara

eu am avut cochenille pe o orhidee. am cumparat un spray de la Baumax, special pt aceste vietati.  s-o vindecat 100%.

Dan Hibiscus

pai si eu cu ala am incercat pe niste cactusi la niste paduchi lanosi si au trait paduchii dar a murit cactusu'

vernil

Gardenia este o planta foarte dificila, odata incep sa se ingalbeneasca frunzele pe margini. Zi-ne si noua numele produsului, te rugam.

Dan Hibiscus

eu asa le-am luat ca am dat doar 5 lei pe un ghiveci destul de marisor si isi revenisera chiar cu boboci dar nu mi-am dat seama la inceput de atacul lor , caci de obicei odata pe luna trec cu lupa la inspectie :D mai ales iarna cind e propice lor.

vernil

Gardenia este una dintre pasiunile mele, datorita parfumului inegalabil. Am inteles ca nu traieste in conditii de apartament decat 4-5  ani, dupa care ... alta ... Si se inmulteste greu ... Am reusit dupa foarte multe incercari....

Dan Hibiscus

la mine dupa prima gardenie aveam 2 pui asa din joaca incepatorului care in vara trecuta nu asta au murit dar de reusit nu am mai reusit de atunci sa le mai inmultesc , dar prima oara din 2 pui 2 plante

vernil

Gardenia este foarte greu de crescut in clima de la noi. In Japonia sunt adevarati copaci. La mine, gardenia a rezistat maxim 2 ani, iarna am tinut-o la rece - adica 10 grade). Fiindca imi place foarte mult, un contrast placut intre verdele lucios si intens al frunzelor si albul stralucitor al florilor, nu exista an fara gardenie ... Vara se pulverizeaza des pe frunze, eventual in gradina, la umbra copacilor.

Dan Hibiscus

eu o pulverizez si iarna , dar pe flori nu ii prea place, nu mai tin la fel de mult , dar o gardenie e greu de imbolnavit ptr ca mai intai trebuie aclimatizata si asta dureaza ceva ani


succes

Erwin

Dar plantele ce le gasim prin florile nu sunt gata aclimatizate la clima de la noi? :D
Regula no. 1: Oamenii nu-s ceea ce par!
www.erwin.sunphoto.ro

gentiana

nope ,sunt ca sa tzina maxim un sezon
(daca ar tine mai mult cui ar mai vinde?

GetaV

Eu nu ma plang ,am 2 de cativa ani ,acum sunt pline de boboci ,dupa perioada de pauza din vara cand sunt in crestere

vernil

Pai la tine e Gradina fermecata, ai camelii de multi ani, ale noastre de mult sunt in nefiinta  :D

Myrela

Cam cu un an in urma am primit un lastar inradacinat , de atunci s-a ramificat putin , insa nu creste zdravan, toate frunzulitele sant pe alocuri uscate. Oare vrea mai multa umiditate sau nu-i place iarna la 18 grade? e prea cald pentru ea? de pulverizat......saptamanal, ca mai des nu are cine :D

ma bucur ca mai traieste, dar mi-ar place sa o vad inflorita  ::)
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

vernil

Din cate stiu despre lastari, pana cresc si isi formeaza radacini puternice, ar trebui sa stea la o temperatura ceva mai mare, dar nici 18 grade nu-s putine. Incearca sa o pui intr-un ghiveci adanc, insa cu diametrul mai mic, cu pamant pentru plante acidofile. Primavara este anotimpul ideal pentru schimbare.