CLEMATITE

Started by turturica, April 27, 2007, 01:12:38 PM

Previous topic - Next topic

gabi_gabriella

TanguticA  ta a inflorit ?a, si eu niste fire de tandutica, dar nici urma de boboci !!

gabriela jalba

e al doilea an cind infloreste. Tare chinuita si oropsita a mai fost !!!!!!rar a vazut apa. De cind cu casa,de floraria din fata,nu mai prea grijesc. Doar Romel se mai indura cind isi aminteste sa le dea de baut.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabi_gabriella

A mea e semanata primavara trecuta .Dar ma bucur ca a trecut cu bine iarna , chiar daca nu infloreste anul asta .Tare anemica a fost anul trecut

vernil

Quote from: gabriela jalba on May 23, 2009, 10:26:55 AM
Foarte frumoase!!! Toate!!! Eu vreu sa cresc din seminte. Se ofera cineva????

Voi incerca si eu sa strang seminte de clematite. Sper sa reusesc, in Bucuresti ploua aproape in fiecare zi, uneori bate vantul. Dar voi incerca sa adun seminte.

Codruta

S-a deschis in sfarsit prima floare la Piilu dar e simpla si e mult mai mica comparativ cu florile de anul trecut :( Planta a crescut destul de bine, e plina de boboci dar nu inteleg de ce floarea e asa mica.

gabi_gabriella

Codruta, si la mne prima floare la Piilu a fost simpla, dar celelalte sunt duble, chiar daca ceva mai mici .

georgette

A mea nu vrea decat flori simple..si ca sa fie totul si mai simplu..face si flori cu doar patru petale! :'( nu inteleg ce i lipseste! o fi oare pamintul insuficient de hranitor??
poate intr o zi o sa arboreze o eticheta pe care sa scrie:vara flori si iarna..bete! :D

Codruta

Nu stiu cat de batrana e clematita ta Georgette dar am inteles ca in primul an se poate sa faca numai flori simple. Da-i totusi ceva bun de papa ;D
Sper Gabi sa faca si a mea la fel. Anl trecut florile au avut tentiva sa se dubleze si de aceea nu inteleg de ce acum e simpla prima floare. Astept sa se deschida si celelalte.

vernil

Georgette, daca as fi in locul tau, as adauga pamant proaspat la radacina clematitei, iar in toamna as taia tulpinile, lasand din ele doar 25-30 cm. La anul vei avea flori spectaculoase. Iti recomand asta fiindca am trecut prin experiente asemanatoare.

Codruta

Asa am vrut sa zic si eu ca si Vernil dar cum parerile sunt impartite in legatura cu timpul cand se taie clematitele m-am abtinut. Eu le-am taiat pe toate toamna desi unii spun sa o faci primavara si le-am taiat la aprox. 30cm. Sa vedem cam ma descurc anul acesta cu Piilu. Sfaturile spun sa o tai in al doilea an cam la 60-75cm dar eu tot nu am inteles daca trebuie sa fie 60-75cm d ela pamant sau fiecare creanga in parte sa aiba aceasta lungime  ???

vernil

De obicei clematitele se taie primavara, prin martie. Dar acum, tinand cont ca florile nu corespund standardului, mai mult ca sigur ca e posibil sa nu mai fie a doua tura de flori , asa ca mai bine recuperezi planta, ajutand-o sa fie mai viguroasa la anul. Nici la mine nu sunt frumoase toate clematitele, unele au flori chircite, suferinde. M-am gandit ca stand langa trandafiri, nevoile de hrana au crescut prea mult, asa ca mai bine adaug pamant.

Codruta

Vernil, cred ca ai dreptate cu florile chircite. Si clematia mea Voluceau care e langa trandafir are florile cam ciudate dar nu m-am gandit ca asta ar fi cauza. Eu am pus ingrasaminte pentru trandafir si ceva cateva granule de rahat de vaca din comert dar se pare ca nu e de ajuns. Eu m-am gandit ca apa e cauza. Sunt langa perete, trandafirul e foarte des si cred ca nu ajunge apa suficienta mai ales ca la clematita ii place apa. Imi dau silinta sa le ud mai des si mai bine dar cred ca m-am trezit cam tarziu.

Arianna

Buna ,

am si eu 7 fire de Clematis...  nu stiu ce culoare este , sunt seminte puse de mine.....am vazut la voi si mi-a placut foarte tare....asa k mi-am cumparat si eu din supermarket un pliculet ......sunt puse de aproximativ o luna... ;D
intrebarea mea la voi .....trebuie sa las mai putine fire in ghiveci ?......eu vreau sa o tin pe balcon......si am sanse sa infloreasca anul asta??

Multumesc frumos !

Codruta

Cred ca ar fi bine sa pui cate o planta intr-un ghiveci, chiar daca, pentru inceput e mai mic decat cel din poza. Nu vreau sa te dezamagesc dar anul acesta nu vei vedea flori de la ele. Daca nu incurc cu passiflora, clematitele infloresc dupa 2-3 ani. Te poate lamuri cine a mai obtinut din seminte.

penelopa

Quote from: Mihai on May 26, 2009, 11:20:17 PM
Pene ,e frumoasa tare ,dar de ce ai legat-o de copac?
Cumva sa nu fuga spre Dimieni? :)

:D E cam grăsană, măi Mihai, şi-i trebuie susţinere ! ;D

irina

pene
daca e asa de grasana o subtiem noi
zezizasi  ;D  ca venim la furat? ;D ;D ;D ;D

mamaruta

Vernil, de ce nu ii recomanzi turturicai site-ul binecunoscut noua:
http://clematite.e-monsite.com/
Aici gaseste toate informatiile culese de Hertha despre clematite. Putem spune ca prietena noastra a strans acolo informatii precise, iar ceea ce afirma este strict acoperit stiintific sau practic. (poate suna a cultul personalitatii, dar chiar nu este).
De exemplu:
Warszawska  Nike
http://clematite.e-monsite.com/rubrique,grupa-b-r-z,80948.html

Ernst Markham
http://clematite.e-monsite.com/rubrique,clematitele-noastre-a-m,86896.html

vernil

Am inceput sa colectionez clematite de dragul Herthei, asa ca ... iar Hertha, alaturi de Es-Corina, Bella, Myo, Stefana sunt repere pentru mine. :-*

Iar aceea este clematis Ernest Markham, dar daca voi credeti ca-i altceva, eu chiar nu ma supar  :D

mamaruta

Pai, asta spuneam si eu...recomanda tuturor iubitorilor de clematite site-ul mentionat. Toti forumistii vor beneficia de cele mai pertinente informatii despre clasificare, cultivare, poze cu clematitele din gradinile voastre (si balcoanele noastre), furnizori, etc.

vernil

Quote from: Mada on May 27, 2009, 02:30:19 PM
Pai, asta spuneam si eu...recomanda tuturor iubitorilor de clematite site-ul mentionat. Toti forumistii vor beneficia de cele mai pertinente informatii despre clasificare, cultivare, poze cu clematitele din gradinile voastre (si balcoanele noastre), furnizori, etc.

Chiar m-ai binedispus, Mada! Pe toate site-urile unde am cautat, am identificat ca fiind clematita rosie Warszawska Nike. Ma gandeam ca am inceput sa uit ce am cumparat si infloreste de 2 ani .

Hertha chiar a avut bunavointa sa clasifice clematisul si dupa culoare.
http://clematite.e-monsite.com/rubrique,clematite-rosii-2,86651.html

cara

deci de care  clematita am eu?   ::)

mamaruta

Asta ti-am dat-o eu? daca da, stai sa caut in album.


cara

si de ce are doar 4 petale?
  ::)

mamaruta

E cam ciudata clematita asta, Westerplatte. Nu stiu de ce i se nazare sa infloreasca asa....dar ai vazut in poza cum a inflorit la mine....