Ceaiul ingrasamint?

Started by gradinar ardelean, February 13, 2015, 05:56:41 PM

Previous topic - Next topic

gradinar ardelean

Cautnd prin micul sau atelier am gasit intr-o punga  plicuri de ceai folosite pe care scriea ingrasaminte.Sa fie frunzele de ceai ingrasamint? Ma ajutati. Sa fie si zatul ingrasamint.

einsteinitza

Orice resturi vegetale se transforma in ingrasamant. Poti sa iti faci intr-un colt al curtii o ladita, in care sa aduni tot felul de resturi vegetale, inclusiv zat de cafea, ceai. Incerci sa pastrezi o proportie cat de cat egale intre resturile fara umiditate-frunze uscate, mici bete, si cele verzi-resturi de salata, coji de fructe, etc.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gradinar ardelean

Va multumesc einsteinitza entru raspuns.Voi incerca sa citesc mai mult si sa nu mai plictisec cu intrebari de intrebari.

einsteinitza

Te rog sa ne "plictisesti"! Asta nu e plictis, e drag de gradinarit. Si, poate peste ceva timp, nu mult, vei face si tu salata ta de cruditati cu rosii speciale.
Ai nevoie de ceva seminte?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Radu

Nu mai stiu pe unde am citit, dar unii spun ca e bine, atunci cand transpantezi rasadurile, sa pui un pliculet de ceai la baza. Evident e un plus de substante hranitoare pe care, in loc sa le dai la gunoi, le utilizezi.
Eu nu ma strofoc, ca nici nu prea sunt bautor de ceai.... dar la transplantare, pun o mana buna de mranita pe fundul gropitei.
Zatul de cafea (ca de-asta beau ca turcul) il pun la plantele de ghiveci ... au propos de recuperare.

gabriela jalba

Si noi stringem zatul si-l dam pe gradina.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=