Fito-Farmacia

Started by cara, May 08, 2007, 09:08:23 PM

Previous topic - Next topic

Codruta

Si mie mi s-a parut cam mare de aceea am zis sa intreb daca altii fac la fel sau nu. Eu am pus o fiola la 8 sau 10l apa.

einsteinitza

Dupa mine, concentratia mai mare poate face rau plantei si nu are efect mai bun asupra daunatorului. Nu stiu sigur, dar asa cred. Producatorul a facut o anume concentratie care este optima. Concentratia mai mare nu omoara mai multi, ci doar trebuie sa fie substanta potrivita pentru daunatorul respectiv. Respectand concentratia omori goanga si protejezi planta.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paraschivvvv

Unii specialisti in floricultura recomanda o diluare mai mica(1fiola la 8l apa ;1la 6; 1la5) la plantele din apartament sau gradina caci doza in general este calculata pentru cultura mare in camp si  atentie nu se tine solutia preparata si ramasa neconsumata caci isi pierde din eficacitatea.

Codruta

Am vazut si eu pe ici, pe colo ca unii oameni folosesc doze mai concentrate pentru plantele de apartament. Stiu ca nu se pastreaza solutiile. Cand imi raman solutii preparate ma duc si stropesc plantele de pe spatiul verde :)

einsteinitza

Codruta, ce grozava treaba. Aici daca as iesi sa stropesc spatiul verde cred ca as aparea la ziar ::)
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Ce pot sa fac? Nu pot pregati exact cat am nevoie iar restul nu vreau sa-l arunc in canalizare asa ca asta e singura solutie pe care am gasit-o.

stefana

Codruta, de ce nu prepari o solutie strict cat ai nevoie?

Codruta

Imi dau eu silinta sa prepar cat am nevoie dar inca nu le am cu acest gen de aproximari :)

Fleurf

Codruta e f usor! Eu impart continutul plicului in parti egale cat pt 2 l de apa. Scot tot praful din plic si-l asez pe o hartie sub forma de dreptunghi pe care-l impart apoi in 3-4 parti in functie daca fac solutia in 6 ori 8 l de apa. Pun apoi fiecare gramajoara impachetata in bucati de staniol inapoi in plic si stiu ca un pachetel este pt 2 l de apa.
La fiole e mai usor ca masor cu seringa cat am nevoie apoi acopar fiola cu plastilina ori guma de mestecat  ;D si o pun undeva unde sa nu se verse accidental.

einsteinitza

Fleur, m-ai terminat. Nu m-as fi gandit intr-o mie de ani. Am sa tin minte pentru plantele de apartament, ca faceam cate zece litri. Perfect, ai gandit-o brici.Multumesc
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

sicamin

Si eu faceam mai multa si trebuia sa arunc restul.Data viitoare trec la impartit. ;)

Fleurf

Imi pare bine ca v-am fost de folos! Mintea inca imi merge brici, altele scartie  :D

paraschivvvv

Fleur superba inovatia -felicitari!

Codruta

Fleur, asa procedam si eu cand stropeam doar plantele din interior...pentru ele nu aveam nevoie de multa solutie preparata. Imi plac cele lichide pentru ca sunt mai usor de masurat dar cu cele in fiole mi-e frica sa le pastrez prea mult. De obicei folosesc la a doua stropire si apoi arunc fiola.
Nu impartitul e problema la mine ci aproximatul cantitatii de solutie preparata necesara. Acum, dupa mai multe stropiri, am inceput sa am o idee cam cata solutie imi trebuie dar la inceput era tare greu si de obicei preparam mai mult decat era necesar.

gomez99

eu mi-am facut rost de o balanta de chimie si ma descurc cu ea foarte bine. codruta, tre sa fie pe la magazinele de hobby, mai mult de 5 eur n-are cum sa fie.
si mai sint multe sticlute de medicamente care pot fi folosite, asta pentru cine nu mesteca guma - apropo, ce speciala pentru balonase e si cea mai buna :)
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

Rodica

Si de cate grame este plicul...1,5..3...sau 5g?....Eu am de 3g...cati l de apa folosesc?

paraschivvvv

Gasind o npoua recomandare contra musculitei albe va recomanda insecticidul Eforia de la Syngenta-15ml la 10L apa.Succes