Fito-Farmacia

Started by cara, May 08, 2007, 09:08:23 PM

Previous topic - Next topic

myky

vitaflora cu fier, pentru citrice,  nu e buna?????

penelopa

Cara,  descântecul o să aibă efect dacă bagi cuiele .... la tine  :D

floare mica

Quote from: einsteinitza on May 19, 2008, 04:19:38 PM
Ca sa absoarba fierul trebuie sa aiba un acid,ca sa formeze cheati.Plantele absorb fierul doar sub forma de chelati iar calcarukl blocheaza formarea acestuia.Deci un sol acis si o mana de cuie.dar cred ca mai bine e cu banalul Fer-sol de la farmacie,2 lei flaconul si pui cateva picaturi.

Eu am cumparat Fer - Sol, linga sticluta am gasit si un dop cu pipeta. Problema e..... cite picaturi la cita apa ?  :'(

Am facut si o foto !


einsteinitza

Doua trei picaturi la un litru.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro


cara

vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, am luat azi Fer-Sol si-am pus 2 ml la un litru de apa!

oare moare? 


einsteinitza

Ai pus si putin otet.Am spus ca fara otet degeaba pui,daca n-ai pus otet ai avut noroc.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

cara

n-am pus otet!
hip-hip-ura!

ES, te rog mult spune-mi ce sa fac in continuare? 
cand sa-i mai dau fier si cat otet sa pun?

uite, asa arata frunzele:[attachment deleted by admin]

miha

Cara ..trebuie s-o salvezi... E o planta...deosebita... :-*

ozimandias

Ups... ce e asta?
Adica suferinta asta din lipsa de fier si Fer-sol si ote... trebe la toate plantele sau numai aceasta poate suferi de asa ceva?
Intreb pentru ca puiutul trimis de Cara creste, incet dar sigur, si mi-e tare drag si nu as vrea sa sufere de ceva.... :-*

sicamin

Cred ca la planta asta ii trebuie fier mult. Eu am comandat la Bakker si am primit 3 fire foarte rahitice si galbene . Nu au rezistat nici una ,dar  o prietena care stia ca-mi doresc mult  a facut rost de 2 lastarasi si mia adus cand a venit la mine. Cu greu s-au prins ,dar amandoi incep sa aiba frunzele cam galbene ,desi cand am pus lastareii erau verzi (si la culoare ;) ).
Eu pot sa le pun fier ,de la farmacie (nu cuie) :D ? sau sant prea mici puii ?

cara

Quote from: ozimandias on May 20, 2008, 08:14:18 PM
Ups... ce e asta?
Adica suferinta asta din lipsa de fier si Fer-sol si ote... trebe la toate plantele sau numai aceasta poate suferi de asa ceva?
Intreb pentru ca puiutul trimis de Cara creste, incet dar sigur, si mi-e tare drag si nu as vrea sa sufere de ceva.... :-*

eu zic sa le dai fier doar la plantele care au semne de suferinta. daca ai vreuna. nu, nu e o boala specifica acaliphei.
e prima data cand mi se intampla si mie de cand gradinaresc ;D

myky

cara, de cand nu ai schimbat pamantul?
tocmai am citit ca" in cazul plantelor adulte, transvazarea se efectueaza primavara si vara in ghivece continand un bun pamant de flori, posibil acid; in cazul in care plantele sunt prea mari, trebuie scos un strat superficial de pamant cu grosimea de 5cm si inlocuit cu pamant proaspat."
din Plante de apartament.

cara

pamantul l-am schimbat pe la mijlocul lui martie. am tuns toti lastarii cam la 10-15 cm, am pus-o in turba cu nisip, ca pe vremea aia nu aveam perlit.  ::)

gabriela jalba


asta-i tratamentul la lipsa de fier. 7ml la litru de apa,se stropeste...are indicatii.Eu am fost multumita. Are 0,5% fe. Este mai eficient si daca uzi cu el. Cloroza poate aparea la toate plantele. Eu am avut acum vreo doi ani la hibi piersica. Atunci l-am salvat cu turba  castanie pentru amestecuri(asa scrie pe sacul original- mai am si acum vreo 2 pumni). Am indepartat cam 3-4cm de pamint si am pus turba asta ,si intr-o saptamina arata supeeeeer!!!! De atunci ma tot uit sa mai cumpar asa ceva si nu am mai gasit. Daca vedeti careva....
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Dan Hibiscus

cindva am luat de linga kaufland de unde ne intilnim noi , il intrebasem de ceva pe vremea aia si mi a dat ceva ca " o mana de paie" sai zic asa era multa fibra

gabriela jalba

Am sa intru sa vad. Asat de care zic eu,e un pamint cam lutos,negru.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Heidi

La Blondy Romania s-a deschis si o farmacie fito, pentru cei interesati. La unele fungicide se pot cumpara si cantitati mici.

mihail

se cheama :"microambalate "

Heidi


mihail

si eu am luat-o in freza de la doctor,cind m-am dus dupa oarece retete pt. copaci.Cica asa le spun ei specialistii chiar daca ei folosesc substante ambalate in vase mult mai mari.Ca sa faca distinctia,discutam despre hectare.
Trebuia si eu sa fac pe desteptul...sa ma racoresc. ;D

Codruta

O parte din plantele mamei mele nu o duc bine. Ea a crezut ca le-a afectat frigul pe balcon dar dupa cum arata frunzele de patate eu am zis ca are ceva musafiri nepoftiti. A dus la un magazin o frunza de la abutilon (care sufera cel mai tare) si de acolo i s-a recomandat Talstar. Intrebarea mea este: Talstarul in concentratie de o fiola la 4l apa nu e prea puternic, nu arde plantele? Pe eticheta se recomanda o fiola la 10l apa dar de la magazin i s-a spus sa puna doar in 4l.

sicamin

Codruta ,si eu am avut la abutilon si hibi musculite si abia am scapat de ele,tot cu talstar. Eu am facut o fiola la 5 l,dar nu am folosit toata solutia. Abia la a doua stropire am reusit cumva sa mai scap de ele. Inainte cand vedeam ca sant cateva musculite,le faceam dusuri la plante si dispareau. Acum nu am avut asa timp si cand am observat erau deja mai multe plante afectate si a trebuit sa le stropesc. La unele plante au cazut si cateva frunze dar acum sant ok. Am inceput sa tin si geamul deschis mai mult si cateva chiar le-am scos afara.

Codruta

Mama nu a vazut nici o insecta si de aceea eu m-am gandit la acarieni dar dupa cum arata petele nu cred totusi ca ei sunt de vina. Nu am reusit sa vad frunza prea bine pe webcam dar mama spunea ca petele sunt albe-galbui si sunt aproape patrate sau dreptungiulare ??? Spunea si ca se vad ceva intepaturi minuscule si grupate.
Rau moment si-au ales plantele ei sa sufere deoarece mama are o mana rupta asa ca ii va fi cam greu sa duseze si sa stropeasca plantele :( Si are destul de multe.

paraschivvvv

Specialisti recomanda ca solutia preparata sa fie folosita atunci si nu pastrata cateva zile -isi pierde din eficacitate.Concentratia mi se pare mare 1 fiola la 4 litri apa;eu am redus concentratia la diferite insecticide de 1 fiola la cca 6 litri apa si in caz de repetare ridic concentratia pana la 1fiola la 4 litri apa