Plante bolnave?

Started by Codruta, May 10, 2007, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

cristianabv

asa am sa procedez. multumesc, Cara!

Nicol Caloian

Eu am salvat un impatiensis de paianjeni cu mitigan.

turturica

Eu am primit , intreband de acaricid, DANIRUN, care este insecto-acaricid; mie mi se pare ca nu e bun de nimic, adica nu de acaricid! si e a doua oara cand fac prostia asta, ca mi-a fost jena sa refuz omul!    de fapt, florile s-a umplut dupa aceea de musculita alba!
nu scria pe fiola in cata apa se dizolva , am considerat ca 1 fiola se pune in 8 l apa

rox94ana

Am vazut la abutilon si la Pasi (butasi pusi la inradacinat) niste viermisori foarte mici, subtiri, albi exact in locul unde planta trebuie sa dea radacini (pe tulpina nu avea nimic). Am scos butasul si l-am spalat. Oare dauneaza plantei?

lala

Depinde,daca butasii erau prinsi s-ar putea sa-i fi deranjat daca nu aveau radacini nu are nimic ii pui din nou,dar ai grija in ce pamant ii pui!Eventual sterilizeaza pamantul sau mai bine cumpara special pentru butasi.

rox94ana

Nu aveau radacini inca. Unde sa-i pun din nou? Intr-un  ghiveci cu alt pamant?

lala

Da ,dar ai grija la pamant sa nu ii pui tot in ala in care au fost.

rox94ana

Deci sa le schim pamantul.

mirelush

Tin, de cateva zile , sa va cer ajutorul.
Am un picea galuca conica bolnav, nu am reusit sa aflu ce are. Acele sunt acoperite de un" praf " gri inchis iar in interiorul coniferului sunt si zone albicioase.
 
Alt "suferind" al gradinii mele este un euonymus. Este atacat de ceva, nu am reusit sa identific de ce anume. Am stropit cu tot felul de coctailuri , degeaba.


uca

S-ar putea sa fie fainare. Ar fi bine sa fie stropiti cu un fungicid.  Pentru fainare este bun Trifmine. Se repeta stropirea la 10 zile.

mirelush

Multumesc, Uca. Pentru siguranta i-am stropit cu un amestec de fungicid, acaricid si insecticid. Voi vedea daca e de leac sau ...de hac ! ;)

gabriela jalba

       
  Este crossandra. Ma uit la ea si nu-mi vine a cred cum se topeste...Sta in acelas loc,de ani.Anul trecut a facut floricele muuulte,i-am schimbat pamintul,paraziti n-are,cloroza nu are,si totusi...??? Se albeste,frunzele se ard,pica;ea creste dar e albinoasa. Ce sa fac???
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Marmoset

Eu i-as scurta putin radacinile cu un foarfece si as pune-o in apa, sa-si refaca radacinile.

einsteinitza

Eu nu cred ca e cazul de umblat acum la radacini, e slabita.Ai stropit-o cu ceva?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

einsteinitza

Mirela, nu ai o poza? Eu nu as stropi pana nu lamuresc putin treaba, ce e boala sau ce poate fi. Daca stropesti asa, la ochi, s-ar putea sa faci mai mult rau decat bine.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Fleurf

Gabi, eu as tunde-o as pune la inradacinat lastarii mai zdraveni, iar ei i-as muta locul. Am si eu una, careia nu-i merge prea bine, in sensul ca nu creste, si cred ca ar vrea mai multa caldura. Poate asta vrea si a ta.

Ella

Gabi, un tratament cu sulf si tunsa bine, poate ajuta. Eu cred ca este atacata de o ciuperca, nu-i dau sanse prea mari. Faptul ca se albesc frunzele, ma face sa cred ca ac. ciuperca actioneaza din interiorul plantei ???  Un specialist, cred ca iti poate spune mai multe.

gabriela jalba

Concluzia e s-o tai si sa-i schimb pamintul.A avut caldura.
   Fleur,se prinde din lastari direct in pamint?
SULF !!!! cum se gaseste in comert,este vreo substanta care-l are? stropita? udata cu ea ? Vai,tare-i frumoasa si de trei ani de cind o am,abia anul trecut a inflorit.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

dorinas

Gabi eu as proceda in felul urmator: as rupe toate frunzele care sunt atacate chiar daca ar trebui s-o chelesc de tot, apoi as stropi-o cu Topsin, pare sa aiba o ciuperca. Nu cred ca schimbatul pamantului in faza asta ar ajuta, dupa mine e un stres suplimentar pentru planta. Cat despre lastari daca planta are o ciuperca degeaba pui lastari ca si ei vor fi la fel.

Ella

Cu schimbatul pamantului...si eu as astepta. Pt sulf, daca iti dau nume de aici, nu fac nimic, trebuie sa vezi acolo ce gasesti. ::)

Codruta

Nu mai stiu la care topic sa scriu, nu mai stiu cum sa explic, nu mai stiu ce sa fac  :'( :'(
Uitati cum arata frunzele de la Dracaena si Acalypa. Frunza de Acalypa e jumatate mancata si sunt multe in aceasta situatie.
La begonii, violete si gloxinii nu vad sa fie mancat din frunza dar incep frunzele sa se rasuceasca spre interior, la fel ca frunza de Acalypa. Nu reusesc sa descopar nici o insecta cu toate ca dupa cum arata frunza de Dracaena pare sa fie atacata tot de o gargarita ca cea care a atacat orhidelee. Plantele de care am scris aici sunt sus la etaj si orhidelee la parter.
Nu mai stiu de care plante sa ma ocup si care boli sau insecte sa le tratez :'(

Marmoset

Codruta, dar mare ghinion mai ai cu plantutele!  :'( Parca n-am auzit pe nimeni niciodata sa aiba atatea plante afectate cum ai tu! Imi pare tare rau!  :'( :-* :-*

einsteinitza

Daunatorul tau e tot acelasi in poza asta, dar nu cred ca ai multi, dar zboara, se deplaseaza. Restul, eu nu prea stiu la astea de interior.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

In fiecare an am avut parte de o perioada de "criza" cu probleme la plante dar acum parca e concurs. Imi tot spun ca o scot eu cumva la capat dar pana atunci sigur imi cedeaza nervii.

einsteinitza

Codruta, in primul rand calmeaza-te.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro