Broasca prieten sau dusman?

Started by paraschivvvv, May 16, 2012, 06:15:37 PM

Previous topic - Next topic

paraschivvvv

In gradina mea de flori a aparut o broasca care din cand in cand oracaie;nu stiu ce fel este verde sau raioasa,dar in apropierea gradinii nu am bazin sau balta cu apa;dauneaza la plante sau nu?

anasstasia

Eu zic ca este prieten. Stiu ca maninca insecte, nu cred ca maninca si verdeturi.

einsteinitza

E o broasca de pamant probabil, neavand balti in zona. E foarte utila mananca insecte si ouale lor toata noaptea.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

myosotis

O broasca ? Dumnezeule, eu am sute, cred. Mai nou am descoperit ca cei care faceau o galagie infernala erau brotaceii aia verzi si draguti si nu broastele. Canta si ele, dar sunt mai putin galagioase decat brotacii.

paraschivvvv

Nu stiu cum ,dar dintr-o data oracaitul a incetat;asta inainte de a incepe acest timp ploios;deci nu mai am broasca

flordel

Imi pare rau, incepusem sa ma gandesc la broasca asta, ce face... ::)

claude

Vezi, Flor, trebuia sa o importi la tine, sa-i tina de urat broscoiului tau  :D  Acum stai cu grija ca ce-o fi patit, unde s-o fi dus  =))
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

A terminat de pus oua. Doar atunci canta cu foc, in perioada de imperecheat.
Sunt doua tipuri Rana si Bufo.
Rana traieste in zone umede, lacuri, balti sau in zone umbroase cu multa vegetatie. Este foarte utila, poate manca 400o de oua de tantari pe zi. Mai mananca limacsi mici, tot felul de viermisori si muste. Bufa este broasca de gradina, nu de apa, din cate stiu, si se hraneste chiar si cu soareci mici pe langa masa Ranei ;D Nu stiu de Rana, dar Bufo se hraneste numai noaptea.

Sunt foarte utile in gradina, pentru limacsi soricei si insecte daunatoare.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

geodezia

vezi ca se ingroapa in pamint .. si cind dai cu sapa poti sa dai  si peste ea .. astea sunt riioase  sa nu pui mina pe ele le iei cu lopata .. alea de balta oaracaie inaintea ploii dar mai ales cind nu ploua cum zic batrinii chema ploaia ca e satula de seceta asa ca la mine seara e un adevarat concert in muzica de Bach interpretat la mai multe guri oracaite .. am eliberat sarpele la lac ..matusa a venit speriata ca a crescut sarpele si ii e frica ... normal ca nu e acelasi sarpe..acum cu caldurile astea vin la lac se intind la umbra si la apa ...

einsteinitza

 :D :D
Sa stii ca broastele raioase nu au de fapt raie ;D sunt numite asa pentru ca sunt urate, buboase, dar poti sa pui mna pe ele fara probleme, nu fac nimic.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

geodezia

taci din gura ca sunt stan patitu  fii-me mare facea riie de la ele ca mi le aducea sa le taie sa vada ce e in ele ..pin ai-ma spus ca daca le mai aduce i le pun in farfurie sa le manince dupa disectie ... si se umplea de riie .. ii bagam miinile in var si in lesie pe timpuri acu e mai simplu e alifie contra riiie.. da nu mai stiu in ce cultura broastele sunt sacre .. ceva cu mama pamint   nu ma apuc sa caut

einsteinitza

Dar nu e raiee, e doar o iritatie de la o substanta pe care o secreta niste glande cand e speriata.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

geodezia

na acu a trecut faza .. ca de .. problema era ca mie imi era mila de ele chiar si asa urite ..cind le gasesc le duc in vale la gradina multi le ia si le pun in sosea sa le omoare masinile ... pur si simplu sunt si ele suflete asa hidoase asa le-a facut natura .. si mai laes ca sunt necuvintatoare

einsteinitza

Si sunt si foarte utile in gradina!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro