Pasaret din gradina si nu numai

Started by einsteinitza, February 06, 2012, 01:43:56 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Da, e frumos, dar nu sunt norocoasa ca nu reusesc sa il trag in chip, imediat zboara, e foarte agil!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

claude

tocmai am citit ca papa si pestisori  ;D  Probabil vor avea mai mult noroc la pescuit in iazul tau decat matzele  :D
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Da, cred ca le atrageau pestii, aia se vad de la distanta si puietul mereu misuna la suprafata apei.
Pacat ca zilele astea, de cand a dat frigul si pestii s-au lasat mai la fund, vin ceva mai rar. Cu matele probabil sunt in competitie, dar si matele si-au schimbat programul de cand fac focul in soba! :D
www.helgasicorina.ro

claude

Pe langa cinteze, care veneau la cantina si iarna trecuta, anul acesta au aparut si alti oaspeti, presuri galbene

einsteinitza

www.helgasicorina.ro

claude

Pai e o adevarata menajerie cu aripi pe la mine...cinteze, presuri, gaite, cotofene,gugustiuci, ulii - pe care nu reusesc niciodata sa-i pozez si mor de ciuda.... +hypno

einsteinitza

Da, si eu am mai multe pasari insa doar pitigoii sunt obraznici si vin la pozat! :D dar o pasare putin mai mica decat un pitigoi cu pieptul roscat si un cioc subtire si ascutit, stii ce e?
www.helgasicorina.ro

penelopa

Quote from: claude on May 13, 2012, 08:46:54 PM
Nu reuseam sa inteleg cum ajungeau atatia gainati pe pragul usii de la intrare...am prins in flagrant vinovatulk, cand l-am auzit ciocanind in geam  :D

Claude, cu riscul de a face misto de ignorata-mi in materie de pasaret, spune-mi, draga, cum se numeste "intrusul" acesta care te "ciocaneste" la geam???  ::)... ca, in afara de vrabiute si gugustiuci, doar un astfel de colorat s-a lasat convins sa se infrupte , la mine, la casuta pasarelelor  ;D
http://penelopa.sunphoto.ro/Gradina_2012/84459434

claude

Pene, de ce sa fac misto, tu crezi ca eu cunosc tot pasaretul? Cand vad o inaripata noua ma apuc sa caut pe net cum o cheama, daca nu o cunosc  :D

Musafirul tau e pitigoiul mare...ii zice mare pentru ca mai sunt 2 feluri de pitigoi pe la noi, pitigoiul de bradet si pitigoiul albastru. Eu am gasit un site cu pasarile din Romania si de obicei acolo identific zburatoarele   http://www.animale-salbatice.ro/pasari.html

In nod normal, daca a aparut unul, ar trebui sa apara si restul clanului, la mine asa a fost, asa ca ai rabdare si urmareste-i, ca precis vor aparea mai multi, de care nu mai scapi toata iarna. Ceva important: sa nu pui pasarilor paine

einsteinitza

www.helgasicorina.ro

claude

Pe langa pitigoiul mare, in gradina la mine a aparut si un stol de pitigoi de bradet...se pare ca s-a dus vestea ca se da de mancare gratis  :D  In primele 2 poze e pitigoiul de bradet, sunt putintel mai mici si au coloritul diferit, capisonul si umbrele aripilor sunt albastre in loc de negre, ca la pitigoiul mare. In poza 3 e pitigoiul mare, pentru comparatie

einsteinitza

Trebuie sa ma uit si eu mai cu atentie! Dar la noi nu e bradet!
Pe site-ul indicat de tine am gasit cateva din preferatele mele din gradina.

Obreaznicii astia mereu sunt la mancat mai ales dimineata :D
www.helgasicorina.ro

gabriela jalba

Quote from: einsteinitza on December 31, 2012, 08:20:04 AM
Da, si eu am mai multe pasari insa doar pitigoii sunt obraznici si vin la pozat! :D dar o pasare putin mai mica decat un pitigoi cu pieptul roscat si un cioc subtire si ascutit, stii ce e?
Ai aflat ce-s? Ani de zile am avut in casa,sus;era deschis sub coama casei. In 2011 am inchis tot,si nu au mai aparut in zona,spre regretul meu,care tare le mai iubeam si le puneam mincare.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

claude

Quote from: claude on January 06, 2013, 06:07:04 PM
Pe langa pitigoiul mare, in gradina la mine a aparut si un stol de pitigoi de bradet...se pare ca s-a dus vestea ca se da de mancare gratis  :D  In primele 2 poze e pitigoiul de bradet, sunt putintel mai mici si au coloritul diferit, capisonul si umbrele aripilor sunt albastre in loc de negre, ca la pitigoiul mare. In poza 3 e pitigoiul mare, pentru comparatie

eu trebuie sa fac o corestura, imi cer scuze pentru confuzie, nu stiu de ce imi aminteam ca pitigoiul de bradet e cu albastru dar nu e asa, deci pitigoiul pozat e Pitigoiul albastru, Parus coeruleus    +ham

claude

eu am de marti un 'chirias'...e vorba de un pitigoi pe care l-am gasit topaind pe langa casa, neputand zbura, din nu se stie ce cauza...Singura problema pe care o vad eu e faptul ca uneori, aripa dreapta nu o tine perfect aliniata pe langa corp, e putin in sus, dar nu pare franta, nu vad nici o problema aparenta.  Eu sper din tot sufletul sa-si revina, sa poata zbura din nou, pentru ca asa cum e ma doare sufletul sa-l dau afara, nu are chiar nici o sansa  :(  Il tin intr-o camera mai racoroasa, maxim 15 grade, pentru ca m-am gandit ca daca-l tin la caldura va avea probleme mai mari de readaptare daca reusesc sa-l eliberez zilele urmatoare, afara e frig.
Va pun o poza in care sa vedeti ce interesant isi aranjeaza penajul cand merge la culcare, isi infoaie puful de-i acopera aripile. Cand isi mai baga si ciocul in aripa zici ca-i un pufulet rotund cenusiu cu coada  :D

rodi

Pana acum ti-au dat tarcoale, acum iti ocupa teritoriul. Caldurica, mancarica .  Glumesc, bineinteles ! Biata pasarica. Bine ca ai gasit-o tu inaintea pisicii.

claude

Quote from: rodi on January 26, 2013, 08:14:02 PM
Caldurica, mancarica .  Glumesc, bineinteles !

Rodi, mai ca-l banuiam si eu de prefacatorie  =))   Sincer, as fi preferat ca a doua zi sa fie deja in regula, il am deja de marti si inca nu e bine  :(   Si nu-mi place ca trebuie sa-l tin inchis in colivie, singur in camera...Ca n-am alta varianta, in cealalta camera am papagalii, liberi, si nu pot risca nici sa bag vreo boala la ei, ca nu se stie ce poarta si nici nu pot sa-l las pe 'mana' papagalilor mei zurbagii

rodi

apoi cred c-ar prefera pisisca decat "mana" papagalilor tai zurbagii.  =)) Sunt convinsa ca o sa-si revina.  Apropos.. cati ai ? zurbagii ?!

claude

5 zurbagii  ;D  3 perusi si 2 nimfe. Nimfele sunt 'belite de pe draku'', ca s-o citez pe bunica  =))

rodi

=)) =)) d'astea iubesc eu bunicile ! au niste vorbe d'astea de duh !!!!  =))
am avut si eu perusi, nimfe nu, desi sunt mai frumoase "motzatele"  ;)