Probleme cu Orhideele

Started by anca_m, November 06, 2012, 11:01:42 AM

Previous topic - Next topic

anca_m

Am 4 orhidee pe care le iubesc și pe care le țin chiar pe pervazul geamului (am geamul înclinat, tip mansardă), împreună cu o altă floare:  Vîrf de suliță (Syngonium podophyllum) pe care am primit-o inițial de la bunica de la țară(nu știu dacă asta e relevant). Ideea e că ador plantele dar nu prea am unde să le țin (spațiul mic) și de asta am ales soluția cea mai simplă, deasupra blatului de bucătărie, chiar în fața geamului. Ei bine, azi dimineață când am dat să le ud, m-am trezit că aveau pe ele un fel de pânză albă, și circulau în dreapta și în stânga niște formațiuni lătărețe, albe, cu multe picioare. Nu erau pe flori, ci în special pe frunze și pe tija nou crescută de la una dintre orhidee. Acuma, orhideele nu sunt atât de pline ci mai degrabă planta Vârf de suliță este absolut infestată. Pe toate frunzele e infestată cu bulgări ăia albi, pufoși.

Aveți cumva idee ce să fac?? Menționez că orhideele sunt toate Phalaenopsis.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

claude

"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

gabriela61

eu cred ca trebuie sa speli fiecare frunza in parte.Ai noroc ca ambele plante au frunze late.La orhidee sa speli si tulpnile.De lanosi oricum nu scapi altfel.Astai am vazut si eu ceva la un opuntia si stau si ma gandesc cum il curat daca se umple de lanosi.

gabriela jalba

Anca ai scapat de daunatori?
G61, e cam bai!!! Curata cu betisoare. Daca mai e si mare opuntia aia,... Oricum,pulverizeaz-o  des,ca lor nu le place umezeala.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=