O orhidee de ziua mamei

Started by GElax, March 08, 2013, 03:05:20 PM

Previous topic - Next topic

GElax

Deci,astăzi de ziua mamei am cumpărat o orhidee pentru ea. Ştie careva cum se îngrijeşte şi ce specie îi? au fost de mai multe culori,dar eu am ales una tigrată, poate mâine, cu acord,o să pun o poză,cuore florii,cum am spus,e un tigrată,cu puţin maro,pete de maro foarte puţin,dungată,cu puţin portocaliu şi galben. Ştie cineva ce specie de orhidee ar fi? şi, am cumpărat şi la buni o floare,dar nu o orhidee,n-am avut atâţia bani. Apropo,cum se înmulţeşte orhideea că bunică*mea îi obsedată de orhideei ;D?
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

GElax

Quote from: paunita on September 06, 2012, 07:42:45 AM
cattleya mea e din nou cu flori , pentru a treia oara anul acesta ! +dns
   
       

       

Da, păunita! exact aşa arată,doar că are nişte dungi maronii şi vreo 4-6 pete galbene pe floare. Una tigrată. O fi un hibrid nou ăsta pe care l-am cumpărat eu in Kufland?
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

Rux

Este o cattleya Gelax.
Este orhideea mea preferata . Nu este fitoasa ,isi face singura treaba ,cere doar un pic de atentie ,din cind in cind.
Frumosa gestul tau  si de apreciat.
In ceea ce priveste inmultirea ei ,eu a incercat in primavara trecuta sa separ radacinile ,dar ,cred ca nu i-a prea priit . A stagnat ,nu a murit ,dar nu cred ca o sa mai fac asa curind chestia asta.

GElax

Oaau! Catleya? Dar cum,că e portocalie cu maro şi are o altă formă. Eu am zis doar că seamănă cu aia, nu că e una şi aceiaşi. Dar mersi. Apropo,am mai citit şi am auzit că face ea pui o dată la 2-4 ani,keiki,după ce ajunge la 20 de centimetri,se poate despărţii. Mersi!
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

einsteinitza

Gelax, te rog nu mai scrie aiureli! Ce e aia am o orhidee, seamana cu aia da nu e ca aia, ce scrii tampenii? Incearca sa scrii ceva de orhideea aia concret, forma frunzei, forma florii, inatimew, cum are bulbii, de unde vin tijele...
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paunita

Gelax , nu stiu ce floare ai cumparat tu , dar nu prea cred ca ai cumparat cattleya din Kaufland , eu nu am vazut niciodata in acel magazin acest gen de orhidee , cred ca e vorba despre altceva . Pune o poza sa vedem si noi despre ce e vorba , Oricum e foarte frumos gestul tau , de a cumpara o floare mamei tale .

claude

Nu pune poze, doar freaca nervii cu tampenii, sa se afle-n treaba   ::)    ;D
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

paunita

Nici nu stii cat m-am gandit , oare ce raritate tigrata a luat Gelax din Kaufland si mie mi-a scapat  =)) e ca si cattleya mea , dar are alta forma , cica  +ham

GElax

Interesant. Buunnn..... forma frunzei: ovală,lungime aproximativ 12-14 centimetri.
Floare rotundă iar pe margini neregulată,parcă nişte zimţi. Tijele sunt lungi de vreo 70 de ceentimetri iar culoarea florii de un portocaliu deschis iar pe margini închis cu foarte puţin roşu,iar pe mijlocul florii sunt dungi maro,aproximativ 4-6 dungi,ca şi cum ar fi un tigru.
Ceea ce e interesant e că şi profa de română a primit una din asta de ziua ei.
De nu aş fi copil poate aş reuşi cu poza şi cu părinţii...
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

paunita

Habar n-am despre ce orhidee vorbesti , m-ai bagat in ceata   ???  :-\  >:(  ;D  8)  :'(

GElax

Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

anasstasia

Dar poza nu poti sa pui? O sa fie mai lamuritor decit 1000 de cuvinte. Sint convinsa ca daca nu ai aparat foto, un telefon cui camera tot ai.