Musafiri nepoftiti sub scoarta pomilor

Started by damienov, April 05, 2013, 07:45:42 PM

Previous topic - Next topic

damienov

Dupa ce mi-am gasit pomii decimati in gradina m-am gandit ca ar fi cazul sa fac o "autopsie".Toti pomii aveau carii astia micuti:

Acum partea care ma ingrozeste este ca am luat la puricat si restul pomilor ramasi in picioare in gradina si toti sunt infectati.
Pe langa cari am mai gasit niste larve rosii

si niste viermi

Stie cineva ce sunt urateniile astea si cum scap de ele?

einsteinitza

Lavrele rosii si ceilalti , ultimii, unde i-ai gasit? Tot in interiorul lemnului?
Dupa mine ar trebui, pentru cari, sa dai cu un insecticid uleios cat mai repede, apoi , cand apare frunza cu unul sistemic. Iei fiecare pom la puricat, vezi unde ai cari, si incerci sa cureti locurile si sa le sigilezi cu insecticid. Daca ai o ferma din asta horticola in zona, nu ar strica sa incerci sa discuti cu cineva de acolo, sau cu un profesor de la o facultate de horticultura.
Pe de alta parte, urmatoarele larve puse de tine, daca nu rodeau in lemn, s-ar putea sa fie de la insecte benefice nu daunatori. De ex exista viespi care paraziteaza viespi daunatoare, sinte ajuta in munca , ;), sau gandacei care mananca afide....nu trebuie sa lupti cu tot ce misca!
Alaturi de insecte, paianjenii sunt , majoritatea, foarte utili in gradina. Deci, stabileste intai ce vrei sa distrugi  si apoi vezi cum o faci.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paraschivvvv

Eu la bucataria de vara am un gen de tavan fals din barne uscate si mi le-a atacat carii acum 4-5 ani;am dat cu lac si degeaba;am fost nevoit sa bag cu siringa ulei de masina in fiecare gaurica pana am reusit sa scap de ei,dar la pomi nu stiu ce raspuns sa dau.