Gradina mea

Started by Rodica Stacescu, May 06, 2014, 02:09:39 PM

Previous topic - Next topic

Rodica Stacescu

 Summer Song si Benjamin Britten. Flori de aproximativ aceeasi marime, forma globuloasa ( Summer Song se inchide in conditii de luminozitate scazuta, Benjamin Britten pastreaza forma indiferent de intensitatea luminii). Culoare: Summer Song : rosu- orange: Benjamin Britten - rosu  - ciclam (crimson)


Rodica Stacescu

 Molineux si The Pilgrim:


Rodica Stacescu

  Ambridge Rose si Jude the Obscure:


Rodica Stacescu

 Crocus Rose, Pegasus si The Pilgrim:


Rodica Stacescu

  Lady Emma Hamilton si Pat Austin:


Rux

Faina treaba,Rodica. +apl

zamfira

Buna idee cea de a-i prezenta alaturi. Sunt  minunati. Multumiri multiple!

einsteinitza

 >:(Foarte frumoase comparatiile, nu poti compara si tufele? Pana la urma,  cu flori asemanatoare, dar care sunt diferentele de crestere, de comportament, de ramuri, de parfum? De ex, Lady Emma si Pat Austin, doua grupe diferite, mosc si leander, ar trebui sa fie complet diferiti, Pat mai arcuita ca Lady E, dar ce poti spune despre ele? Asta la fiecare poza,e o mare lipsa de date despre ei si te trezesti cu niste monstri in gradina, sau cu niste batosi imposibil de gestionat!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Rodica Stacescu

  Es, eu mi-am format niste 'impresii" despre trandafirii pe care ii am, dar mi-e greu sa emit judecati despre ei, pentru ca sunt constienta ca sunt lipsite de rigoare. Printre voi, cei care activati de mai mult timp pe forumul acesta, sunt persoane care se ocupa de mult timp de cultura trandafirilor, au profesii conexe domeniului sau sunt poate chiar specialisti, ori specializati prin studiu, prin lecturi facute din pasiunea pentru roze. Eu n-as vrea sa gafez sustinand mai stiu eu ce lucruri aberante, facand generalizari care nu sunt valabile decat in gradina mea. Pot "povesti" despre cum cresc la mine englezestii, dar sub rezerva ca e posibil ca observatiile mele sa nu fie general valabile, date fiind conditiile cu totul speciale in care i-am obligat sa se dezvolte (lipsa de spatiu in primul rand). Cred ca se intelege ce vreau sa spun, stiu putine lucruri despre fiecare din ei ca sa pot face comparatii pertinente. Aici chiar este foarte important de stiut parentage-ul fiecaruia, ca sa poti explica de ce unul are un anumit comportament iar altuia, cu care seamana la floare, ii lipseste. Am inteles, in sfarsit, de ce faceati voi cu atata asiduitate "arborele genealogic" al soiurilor! (A propos, de ce s-a suparat asa de tare Schnuppe si nu mai este activ pe forum? E ca si cum doctorul s-ar supara pe pacient si i-ar refuza consultatia, sau profesorul si-ar abandona elevii, lasandu-i in ignoranta! Multi dintre cei de aici ne-am apucat sa "crestem" trandafiri datorita lui! Nu este asa, Anasstasia? Cineva de pe forum, nu-i dau numele, i-a adresat cuvinte jignitoare si nimeni dintre noi, ceilalti, nu am reactionat! E si vina noastra, nu?)
 Da, Es, am sa incerc pe viitor sa scriu si din observatiile mele privind dezvoltarea tufelor. In masura in care pot fi cu ceva de folos celor care sunt interesati de trandafirii lui David Austin. Unde gresesc sau omit, veti interveni poate si voi.
 

einsteinitza

Rodica, eu inteleg ce spui dar nu sunt de acord! ;D
De asta e nevoie, de observatiile tale! E chiar mai important ca pozele, dupa mine. Cred ca fiecare la un moment dat, am cautat informatii scrise despre un soi, o parere, un gand! Uite, cum am pus eu de pe blogul acela impresiile despre Kiftsgate! E pararea personala, dar e foarte pretioasa, e atat de plastica!
De gafat nu poti gafa, tu povestesti impresiile din. Gradina ta! Si un cumul de impresii formeaza un tot, niste date esentiale. Uite, in campie Westerland e un urias, chiar poate fi urcator, la mine ingheata periodic, cam la cinci ani, si o ia cam de la o treime.
In privinta lui Schnuppe, el este un perfectionist! Ma bucur ca ai scris ce ai scris, eu regret mult absenta lui. Ca moderator, nu pot fi partinitoare, insa si eu am invatat enorm de la el.si mai ales sa fiu mai agera si mai incisiva cand analizez trandafirii. Si, o chestie esentiala, el m-a facut sa las cartea si sa judec cu ochii, pe observatiile mele, nu pe "carte". Da, multi au facut o pasiune pentru trandafiri si manati de el, pacat .
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Rodica Stacescu

  Ploua peste rozele mele......




























einsteinitza

Frumosi toti! Cine e buchetarul din ultimele poze,c cel cu nuante de roz?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Rodica Stacescu

 E Blush Rambler.  Cel care era pozat undeva doar cu puzderia de buchete de boboci. Dupa ploaie s-au imprastiat ramurile care incotro sub greutatea florilor, dar el e un frumos, pentru ca deschizandu-se pe rand, florile etaleaza o intreaga paleta de nuante.

Rodica Stacescu

      Primul  val de flori din acest sezon este pe sfarsite. Au fost zile cu soare, zile cu nori grosi, cu  ploi mai mici sau mai mari,  chiar cu  grindina. Unora dintre trandafiri le-a priit, altora deloc. Abia am reusit sa vad o floare,  doua de la Souvenir de la Malmaison deschise, majoritatea, multe, au ramas doar intentii, au facut balling si a trebuit sa le indepartez pentru ca stricau aspectul general.  Ce am observat: trandafirii care nu si-au deschis florile au facut foarte multi boboci. Multi, multi! Eric Tabarli, Leweson Goer, Souvenir de la Malmaison, dar si altii vreo doi, trei.  Chiar si Eden Rose a avut problemele astea in acest an. Abia dupa ce am tot indepartat din bobocii nedeschisi si uscati pe tija, mi-a venit ideea sa reduc numarul celor ramasi, sa las doar cativa, pe ici pe colo, asa ca am reusit sa vad si flori intr-un final. E o simpla supozitie, trebuie verificata, poate ca acest balling nu e doar rezultatul lipsei de soare sau al ploilor. E posibil ca planta sa nu aiba suficienta energie sa desavarseasca inflorirea. Probabil ca un specialist  ar considera chiar aberanta presupunerea mea. Contraziceti-ma, daca sunt in eroare!

























   A se citi "sfarsitul primului val de flori 2014", scuzati inscriptionarea lor gresita!!

Ionela

Superbi!  +apl "Rondelul rozelor" e nimic prin comparatie!...
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

Rodica Stacescu

 Venind din partea ta, aprecierea ma onoreaza si ma emotioneaza, multumesc mult, Ionela!

Rodica Stacescu

 Pentru ca nu vor fi fiind toti plecati in vacanta, ma gandesc ca, pentru cei care mai intra si pe forum cateodata, si poate chiar si prin gradina mea, sa postez imagini cu trandafirii mei care sunt la al doilea val de flori din acest sezon. Scuze ca nu am reusit sa fac o selectie mai severa!




































































Rux

Expozitie  de culoare si probabil  parfum !
Minunat ,Rodica.

M-am tot intrebat daca ar fi sa fac un clasament ,care rosa  ar fi pe primul loc. Nu reusesc .Dar tu ?

Rodica Stacescu

  Asa este, e foarte greu de facut o ierarhizare. Fiecare dintre trandafirii englezesti are ceva prin care este "cel mai cel"... Sunt ca oamenii, cu bune si cu rele. Cand calitatile sunt evidente si pregnante, treci cu vederea scaderile.
 Imi place enorm modul in care cresc Jubilee Celebration, Christopher Marlow, Teasing Georgia (ceva mai mare decat primii doi), Munstead Wood. Imi plac mult si florile lor, dar si ale celorlalti sunt fara egal. St. Swithun e nemaipomenit. Se deschide roz , palind apoi pana la crem culoarea untului. Felul in care isi devoaleaza mijlocul cu petale impachetate, mirosul puternic, care nu te lasa sa treci pe langa el fara sa-ti umfli plamanii, cu dorinta de a mentine cat mai mult la nivelul senzorilor olfactivi deliciosul parfum de mosc, fac din St Swithun un "must have". Imi plac mult florile lui Generous Gardener, albe, cu subtile tente rozii, cu petalele etalate "nonsalant", fara grija pentru a mentine un aliniament, fara rigoarea ordinii perfecte. Al meu nu are conditii prea bune ca sa fie mai harnic la inflorit si imi pare rau pentru asta. Ma simt ca un parinte care ar vrea sa-i ofere pruncutului lui ce e mai bun, dar nu are mijloacele necesare. Hmmm...  Harlow Carr este micut la floare, dar ce parfum de trandafir vechi... Imi aminteste de perioada (e muuult de atunci) cand imi dadeam Bacalaureatul ( i se zicea "examen de maturitate"). Imi amintesc ca inainte de examene ma duceam dis de dimineata in parculetul din fata liceului, cu o ora si ceva inainte de a incepe probele. Acolo ma concentram la ce urma sa se intample si ma pregateam sufleteste. Pe vremea aceea in parc erau tufe mari cu trandafiri, cu siguranta nu Th ci unii vechi. Aerul diminetii, parfumat, racoros, aducea atata liniste si siguranta in toata fiinta mea! Exact parfumul acesta il imprastie in jur si Harlow Carr.
 Princess Alexandra of Kent e de un roz puternic  si are o o floare foarte eleganta, mare, cu petale usor valurite. Jude the Obscure, un alt parfumat, e si el printre vedete. Imi place culoarea, imi plac florile care isi inchid complet cupele spre seara sau cand se anunta ploaie.
 
 Mi-e greu sa scriu acum despre fiecare trandafir englezesc, fiecare are cate ceva extraordinar. Nu conteaza ca florile tin putin. Frumusetea este efemera, ca atatea altele care nu sunt eterne.
 As vrea sa-i am pe toti, dar e greu cu spatiul. Zilnic imi fac planuri ce sa mai scot sa mai fac putin loc pentru cate unul pe care nu-l am. Eu insa sunt fericita si atunci cand pot sa ma plimb prin gradinile altora si sunt profund recunoascatoare celor care, cu generozitate, impart frumusetea si celorlalti, prin pozele pe care le posteaza.

paraschivvvv

Rodica ,ce de frumuseti ce merita felicitari si plantutele si stapana lor.

Rodica Stacescu

  Multumesc frumos, si dumneavoastra aveti multe frumuseti in gradina!

paraschivvvv

Multumesc ,dar rozele sunt superbe!

Rodica Stacescu

 Daaa, si mie mi-e tare drag de ele!

Rodica Stacescu

 Un trandafir care, la al doilea val de flori,  s-a intercut pe sine: Jubilee Celebration!
A avut  o puzderie de boboci  si are ce arata. Iata-l pe Jubileu jubiland : el e vedeta sezonului!








geodezia