Noua lege electorala

Started by gomez99, April 13, 2015, 01:08:11 PM

Previous topic - Next topic

gomez99

din cite am inteles, pe linga ideea absolut tembela de a finanta campania electorala de la buget se va trece din nou la votul pe liste. combinatia asta mi se pare aberanta. nu pot sa inteleg, adica dupa ce dau din banii mei ca niste tembeli sa se balacareasca la televizor si dupa aia sa se imbuibe tot din banii mei, nici nu mai pot sa imi aleg macar pe cine votez, ca e pe lista si acolo e dupa cum vrea partidu. nu mai zic ca dupa formula si mai tembela de calcul, la redistribuire poate sa iasa la rezultat unu care era de fapt pe locul doi ca nr de voturi. inteleg ca versiunea cu vot uninominal era mai costisitoare pentru partide si ducea la dezbinari, ca acolo se bateau intre ei care sa iasa mai bine, da nu vreau sa o rezolve pe banii mei. mai bine repara o scoala cu banii astia.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

lordu

Ideea e ca tot noi am platit campaniile, intr-un fel sau altul, asa macar platim oficial.In toata lumea civilizata campaniile sunt finantate de la buget, iar buget primesti in functie de cite voturi ai avut la alegerile trecute.
Acuma, pentru ca la noi se divid sau se lipesc partide dupa cum bate vintul politic, nu cred ca o sa se vrea o lege dreapta ...  :-\

Campaniile or sa fie -sper- mai saracacioase, si asta ar fi un lucru bun.
Votul uninominal, desi corect ca idee, a dublat numarul de parlamentari, nu am inteles motivele tehnice din spate, dar asta s-a intimplat.
Cind esti mort nu stii ca esti mort, e greu doar pentru ceilalti.
La fel si cind esti prost.
( Oana Pelea )

gomez99

pai nu stiu daca noi ne putem include in lumea civilizata  ;D
nu votul uninominal a dublat numarul, ci formula folosita pentru a calcula voturile obtinute de fiecare
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999