Violete

Started by Erwin, November 21, 2007, 02:03:55 PM

Previous topic - Next topic

Codruta

Ce sunt aceia sukeri?  ???

doina

Sukeri sunt plantutele care incearca sa se dezvolte la baza unor frunze. De obicei trebuiesc indepartati pentru ca strica rozeta violetei mama.

Codruta

Si e o diferenta intre sukeri si pui?

Fleurf

Puii ies din radacina, iar sukerii ies de pe trulpina plantei si cand ii desprinzi nu au radacina. Sunt acei lastari crescuti la subtioara frunzelor sau unde a fost o frunza.

Codruta

Eu nu stiu sa fi vazut asa ceva la ale mele. Trebuie sa le mai studiez.

Fleurf

Uite Codruta ca am o poza cu niste sukeri mari. Sa nu crezi ca sunt iesiti din radacina ci sunt de la baza tulpinii. Pe ei nu i-am desfacut desi sunt mari fiindca sunt de la o variegata si astept sa se mai inverzeasca sa poata supravietui.
http://fleur.sunphoto.ro/violete/NPFHDICJKKYFKEEJTZF

Codruta

Merci Fleur :-* Am inteles acum.
Si daca lasi sukerii in pace ce se intampla? Am inteles ca distrug rozeta plantei dar ei fac radacini dupa un timp sau numai daca ii desprinzi si pui separat in pamant fac radacini? Dupa ce am vazut poza de la tine m-am dus si le-am studiat pe ale mele. Nu am vazut nimic care pare a fi sukeri. In schimb am vazut la una care e destul de micuta ca are inca 2 puiuti mici pe langa ea. Sigur sunt pui ca sunt la distanta de planta :)

doina

Radacini fac doar daca ii desprinzi si ii pui in substat , cu pet in cap . Dupa aproximativ 3 saptamani fac radacini .

Codruta

Am inteles. Multumesc :-*

doina

Cred ca stii ca pamantul nu se taseaza langa ei , doar ii pui superficial  ca sa stea mijlocul in afara substratului , in substrat umed  . Eu am inradacinat niste sukeri de Ma's Show Girl si cea mai dificila 'operatie' a fost sa fac sukerii sa stea 'drepti' sub pet  ;D

Codruta

La mai multe plante m-am chinuit cu ale face sa stea drept. Imi venea sa improvizez un ham ;D

Fleurf

Eu le pun in pahare doar pe jumatate cu pamant si stau sprijiniti de peretii paharului. Am despartit din aia variegata unul si l-am pus numai in perlit. Acum trebuie sa-l transfer in pamant.

Codruta

Nu ii place in perlit sau trebuie sa-l transferi in pamant pentru ca a facut deja radacini?

Fleurf

dorinas

Ca sa stea drept puteti sa puneti in jur scobitori pe care mai tarziu cand puiul are stablitate le scoateti.

doina

Multumesc Dorinas  :-* , asta e valabil si pentru frunzele puse in substrat .... , sper sa-mi amintesc atunci cand voi avea nevoie  :-[

gabriela jalba

io pun cu bete de cribrituri !! (chibrite ) Asta la frunze. Am vazut si eu asa puisuri la una de alea de cumparat. Cind or creste am sa incerc sa-i desfac.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Codruta

Din violeta pe care i-am trimis-o la Doina am "furat" cateva frunzulite ;D si le-am pus in apa in 27 martie. Ieri am vazut ca au deja mustacioare.

doina

Au facut repede radacini  ;) , am observat ca dureaza aproximativ o luna pana apar  radacinutele .

Codruta

Cred ca depinde de perioada in care se pun la inradacinat. Toamna am vazut ca dureaza mai mult. Eu le-am pus in pahar cu apa. Am acoperit gura paharului cu folie transparenta, am facut gauri in folie si in gauri am pus frunzele. Paharul l-am invelit cu hartie alba. Sunt inca mici radacinutele dar important e ca sunt ;)
Doina, vezi ce faci sa nu infloreasca puii mai repede decat mama :D :D

doina

Quote from: Codruta on April 14, 2009, 11:28:02 AM
Doina, vezi ce faci sa nu infloreasca puii mai repede decat mama :D :D
Chiar daca am rupt prima floricica atunci cand am periat pamantul de pe frunze  >:(  , nu o sa accept sa infloresca puii inaintea mamei  ;)

Ella

:D :D :D la mine, Ruffled-ul, infloreste un pui  :D ca mama este ocupata, face pui :D :D :D asa a vrut ea ;D

Codruta

Ella, ai noroc de un pui bine educat :) Sa o tina tot asa!