Violete

Started by Erwin, November 21, 2007, 02:03:55 PM

Previous topic - Next topic

Fleurf

Da, si eu am o frunza de violeta careia i-a dat pui in locul unde se termina frunza. N-am stiut ca sa-i fac si ma tot uit la ea cum se mareste rozeta de frunze noi. Ma gandeam sa o ingrop mai mult poate ii apar radaciniute si puiului.

Trofin Petrina

Si eu m-am confruntat anul cu un caz asemanator. Am lasat-o in pace si a mai facut si in pamant altii.
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin

"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

blueheart_d

ori frunzelor de violeta nu le place la mine, ori nu stiu sa am grija de ele  :-[. am pus cateva frunze la prins, dar pana acum toate dadeau semne de putrezire a coditei. azi am verificat ce fac, si una era aproape cazuta de pe picioare pt ca avea codita complet putreda. ce sa le mai fac? din ce cauza putrezesc?

Erwin

De ce nu pui frunzele in apa sa faca radacini si apoi sa le plantezi. Eu asa am inmultit violete. Si sunt frumoase. Am vreo 15 plantute rezultate.
Regula no. 1: Oamenii nu-s ceea ce par!
www.erwin.sunphoto.ro

Fleurf

Nu cumva ai udat prea tare pamantul? Trebuie sa fie doar usor umed si daca se usuca intre doua udari nu are nimic deoarece violetele rezista bine la uscaciune dar umezeala permanenta le face sa putrezeasca radacinile.

blueheart_d

Quote from: Fleurf on February 04, 2008, 01:21:36 PM
  Nu cumva ai udat prea tare pamantul? Trebuie sa fie doar usor umed si daca se usuca intre doua udari nu are nimic deoarece violetele rezista bine la uscaciune dar umezeala permanenta le face sa putrezeasca radacinile.
nu cred sa fie prea ud pamantul pt ca le ud o data la saptamana chiar si la doua saptamani, ca mai uit si eu ;D . caldura au destula (26-27grade),  lumina berechet. daca tot nu reusesc voi ajunge la varianta lui Erwin. recent am mai pus doua frunze. sper sa nu patesc la fel pt ca astea aveau codita mult prea scurta.

Erwin

blueheart_d, uite cum arata violetele mele: http://erwin.sunphoto.ro/Violete ; toate frunzele au facut radacini in apa si apoi plantate in pamant.
www.erwin.sunphoto.ro

vernil

Daca nu uzi excesiv, daca au caldura, ramane ca unica problema pamantul. Poate este prea multa turba si atunci se arde frunza cu totul.

blueheart_d

azi am cautat prin florarii banuti de turba, dar n-am gasit. mai incerc si maine ca Oradea e mare ... poate e mai sigur asa

Nicol Caloian

Am vazut astazi aici in Bucuresti, la Obor cu 3 ron pastila. Daca nu gasesti, spune si-ti trimit.

blueheart_d

mersi Nicol, am sa tin cont.  ;)

Myrela

Nicol esti sigura ca ai vazut bine pretul la pastila? :o  nu cumva era 30 de bani?  ::) sau nu sant eu la zi cu preturile......
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

Nicol Caloian

Am sa verific pentru exactitate

blueheart_d

la o florarie de la noi aduc din ungaria tot felul de chestii la comanda. am cerut azi banuti si vor aduce.  ;)

sicamin

Si eu am luat banuti de la un magazin cu seminte de flori. Costa 0,3 ron (3.000 lei) bucata.

Nicol Caloian

Inseamna ca eu am inteles gresit si costau 0.3 ron

Erwin

Eu am cumparat banuti de turba in toamana de la Agrosem, costau 16 bani (adica 1600 lei vechi).
www.erwin.sunphoto.ro

Erwin

Inca doua frunze de violete inradacinate cu succes:

Cea cu frunza mica e o mini-violeta, cealalta e un bob serbin.
www.erwin.sunphoto.ro

lyana

sa creasca mari Erwin si la cat mai multe flori frumoase sa aiba... :D :)violetele si nu numai :D :)

blueheart_d

am si eu 4 frunze puse la prins, dar la itervale de timp. cea mai veche are mai bine de 3 luni, iar cea mai noua aprox o luna jumate. toate 4 au pui mici de tot. celmai important e ca sunt primele mele violete si s-au prins cu succes.

Erwin

blueheart_d, ce culori au violetele?
www.erwin.sunphoto.ro

Erwin

Azi am observat o chestie interesanta/ciudata. La o frunza de violeta i-au iesit cativa pui, unul din ei are un boboc. Dar puiutii ce cresc sunt atat de mici... cum saracie deja creste un boboc de floare?
www.erwin.sunphoto.ro

cara

ia mai citeste tu articolu' ala de ni l-ai aratat noua cu simturile plantelor!
poi de aia face boboci ca sa te dea pe spate!  :D

Nicol Caloian

Iti raspunde dragostei pe care le-o arati. Sper ca te consideri fericit pentru ca uneori (cred ca stii) se asteapta mult pana infloresc puii obtinuti din frunze.

blueheart_d

Quote from: Erwin on April 18, 2008, 01:49:36 PM
blueheart_d, ce culori au violetele?
una e alba simpla, una clasicul mov din florarii, iar cele mai vechi nu mai tin minte exact dar cred ca sunt visiniu simplu.