Hibiscus

Started by gabriela jalba, February 19, 2007, 08:05:33 AM

Previous topic - Next topic

sicamin

Azi am inca 2 hibi infloriti  +dns . Unul rosu simplu si unul cyclam dublu.



georgiana n

frumosi!
si mari! sa traiasca si sa inflreasca mereu!

paraschivvvv

Sica la mai multe flori!

sicamin

Multumesc !
Azi am un alt rosu inflorit. Maine ii voi stropi ca au inceput sa faca musculite .
Ai mei majoritatea sant imbobociti,dar sper sa faca si la vara flori.

vikcelmic

Frumos hibi al tau rosu , Sica +apl
Eu am aruncat unul ale carui radacini se facusera praf, nu mi-am dat seama nici pana azi de ce. Altul sta sa dea coltul. Deci renunt la ei si nu mai cumpar niciodata de prin marketuri.  Mai am de astia batuti, dar numai rosii.
De ce vrei sa stropesti , ce fel de musculite ai, albe? Cu ce dai?

vivi23ro

din pacate la mine ce a avut boboci majoritatea au cazut dupa ce am vazut culoarea bobocului....

vikcelmic

De la fluctuatii de temperatura, din ce cauza?

penelopa

Am si eu 2 prichindei la care nu reusesc sa le vad culoarea fiindca le pica bobocii... cred ca ai dreptate, Vik, de-asupra lor deshid geamul pentru aerisit. :(

vikcelmic

Ce nu-mi place sa am dreptate  :)
Eu nu am reusit decat vara cu ei, chiar si atunci cand i-am dus de pe pervazul exterior al geamului, la gradina, acolo unde era un pic mai mult soare, n-au mai mers deloc. La scurt timp, au venit temperaturile mai scazute si i-am adus acasa, iar eu ca o (ne)cunoscatoare in hibiscusi ce ma declar, i-am fertilizat. Dar nu cu orice! Cu ingrasamant granulat pentru trandafiri! Cu eliberare lenta. Eutanasiere s-a chemat. 

penelopa

 =)) =)) Acuma spui? Tocmai am efectuat si eu (ieri  =))) operatiunea asta la toti hibii si nu numai, dar cu ingrasamant granulat bionat. Toate la care am aplicat fertilizarea au fost toata iarna in vegetatie. Sper sa nu se revolte, ca ma revolt si eu.

vivi23ro

la mine nu se aplica , varierea de tem...

vikcelmic

Pene, nu cred sa le fie rau, pentru ca....eu i-am tinut si deasupra caloriferului  =))
Killeritza de hibiscusi  :P

sicamin

Vik ,am musculite albe ,dar nu sant multe ,asa ca le voi stropi cu apa cu spirt si cateva picaturi de PUR ,detergent de vase  :D . Am mai stropit si a avut efect.
Asta vara am avut doar un hibi care a inflorit ,asa ca in iarna asta au inflorit mai mult ,altii sant la prima inflorire ,ca sant lastari pusi din primavara trecuta.

Johana

Super Sica!
Incepi sa-ti refaci colectia................. :)

stefana

Quote from: vikcelmic on February 26, 2011, 05:11:43 PM
... La scurt timp, au venit temperaturile mai scazute si i-am adus acasa, ... i-am fertilizat. Dar nu cu orice! Cu ingrasamant granulat pentru trandafiri!
Cand intra in repaos nu ai de ce sa-i fertilizezi. Chiar daca au stat la caldura, n-au avut lumina intensa si nu aveau cum asimila substantele.
Pene, cred ca nu ai gresit, pentru ca de acum vor incepe sa se dezvolte si au nevoie de ingrasamint.
Quote from: sicamin on February 26, 2011, 07:47:08 PM
Vik ,am musculite albe ,dar nu sant multe ,asa ca le voi stropi cu apa cu spirt si cateva picaturi de PUR ,detergent de vase  :D . Am mai stropit si a avut efect.
Eu te-as sfatui sa stropesti cu ceva mai eficient (Confidor sau Emerite), chiar daca par putine, musculitele astea sunt destul de pacatoase.

GetaV

Are dreptate Stefana ,musculitele albe sunt de belea .Si la mine este plin sper sa reusesc maine sa stropesc

vikcelmic

Quote from: stefana on February 26, 2011, 09:36:50 PM
Cand intra in repaos nu ai de ce sa-i fertilizezi. Chiar daca au stat la caldura, n-au avut lumina intensa si nu aveau cum asimila substantele.
Mi-am dat seama , Stefana, dar prea tarziu  >:( Era prin septembrie si nu m-am gandit ca s-a terminat sezonul activ. Dar omul din greseli invata. Pana nu o sa am mai mult spatiu nu mai incerc cu alti hibi.

geodezia

Neata . trebuia sa fac ceva cu hibi mei spuneti-mi cu cei sa-i fertilizez ca nu merg deloc .sa poata porni in vegetatie ca sunt cheli toti .... multam.

GetaV

Geodezia, nu-i nimic daca sunt chei ,asa se comporta iarna daca nu au conditii Parerea mea este sa le schimbi pamantul ,le tunzi varfurile ,ii duci la lumina si vor intra in vegetatie

vivi23ro

la mine sint cheliosi cei care au stat la caldura peste 22 cei care au stat la racoare au boboci

geodezia

pai au vase de 100 de kile . ce sa le mai schimb ? poate pamintul de deasupra vreo 2 cm ca in rest au pamint suficient . sa il mai rascolesc pe cel care il au . de tuns i-am tuns din toamna sa nu consume prea mult peste iarna in vegetatie pe cel mare  . cei mici sunt mici ca doar de anul trecut am inceput achizitiile dar nu isi dau drumul deloc au ajuns doar la 40 cm intr-un an . asa ca de asta vroiam un ingrasamint ceva sa isi dea drumul sa creasca mai viguros ....eu nu am avut decit 2 hibi ca nu am stiut sa ii prind ( ceace nu stiu nici acum) si vazuind frumusetile de pe aici am inceput cu schimburi cu cumparari sa adun si eu citiva . dar ca un facut unii au murit altii stagneaza . unul frumos de la d-na Ani roz s-a dezvoltat frumos in rest stau ciufuliti si suparati .... de asta intrebam de ceva sa isi dea drumul...macar stau si asa suparati bine ca sunt in viata ...nu au avut temperaturi inalte Vivi maxim 17 grade . nu au huzurit in privinta caldurii

gabriela jalba

Sica,la musculita alba,stropit cu spit si ala de vase,e frectie la picior de lemn. Baga ceva special pt ele (io optez pt.confidor),ca numa ce te trezesti cu casa plina dee ele.
   Geo,dar ce hibi asa mari ai tu de au vas de 100l ??? Eu am cel mai mare , cam cit mine (1,60 cu tot cu  cu ghiveci) si are un vas cam de 25-30l. Acum doi ani l-am pus in el,si anul asta o sa-i schimb pamintul. Eu zic sa umbli la cei ce nu misca,sa verifici sa fie vii. Le-a fost cam racoare la max.17 grade,si daca au fost si udati...sa nu ai surprize.  Eu am patit urit tare anul trecut,si si-au dat drumul abia tirziu,in vara.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

geodezia

pai daca nu aveam decit 2 ala rosu simplu este pus in vas de 100 kile anul trecut a fost cu vas cu tot de 2 -2.5 m asa ca l-am scurtat rau de tot acum in toamna are dor 2 craci alalat dublu are un vas de 20 kile de vreo 4 ani . anu asta poate ma milesc de el sa il schimb ca dau afara brugmansiile si o sa eliberez vreo 2 vase am sa il pun .in vas de 100 de kile ( kile nu l) pina anul trecut al dublu imi facea cite o floare de ma uitam toata vara doar doar s-o mili sa faca flori anul trecut cred ca a avut pina la 10 flori . cred ca a umplut vasul de radacini si a facut si el flori ca numai asa imi explic . cel simplu s-a dus in primavara tot asa il chelisem cu 2 craci pina in toamna s-a umplut de lastari a facut si ceva flori da nu prea . anul asta ma gindesc sa nu il mai las asa faca multi lastari si sa rup din ei sa faca flori nu lastari . asta simplu in 2 ani a facut tulpina cit mina mea de groasa . da a  si avut vas . de asta ziceam daca aia mici isis dau drumu ca stiu de la nasparliul asta simplu cit pot creste de mari. cel dublu nu este asa bine crescut ca cel simplu este mai rahitic nu asa viguros .

gabriela jalba

Geo, eu am muulte flori la fiecare hibi (in sezon). Parerea mea e sa ii tratezi altfel. Iti dau nr. de tel in PM si vorbim,ca ar fi mult de spus si nu am timp de scris.  :-*
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

sicamin

Multumesc pentu informatii .Am sa  caut Confidor  maine ca tot trebuie sa merg sa mai cumpar cate ceva  de la Agrosem.