Despre capsuni...

Started by Aricica, February 21, 2007, 02:07:28 PM

Previous topic - Next topic

Căpşună

Pentru aciditate se foloseste gunoi de grajd, reteta cea mai buna, cam 60 to la hectar. Dar in lipsa poti folosi si ingrasaminte sintetice. Atata timp cat legumele sunt cultivate in pamant, si nu pe suport sintetic, vor avea gust.

einsteinitza

Cum adica ingrasamintele modifica aciditatea solului? Eu nu sunt de parerea asta, dar ma rog.Asta ar insemna ca la fiecare ingrasare solul sa vireze spre acid?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

victoria222

Cred ca Capsuna a incurcat ceva...ingrasamintele cu aciditatea

IONUT

Quote from: einsteinitza on January 28, 2011, 05:45:39 PM
Cum adica ingrasamintele modifica aciditatea solului? Eu nu sunt de parerea asta,
indiferent de parerea noastra,bunaoara fertilizarea unilaterala cu azotat de amoniu an de an,cum practica cei in necunostinta de cauza duce la cresterea aciditatii solului si implicit la scaderea productiei
solul trebuie privit ca un organism viu, el se opune atat cat poate schimbarii pH-ului (aciditatii) dar interventia nesabuita a omului il poate duce catre un pamant sterp
administrarea gunoiului de grajd pe langa faptul ca asigura solul cu humus,contribuie la formarea si mentinerea unei bune structuri si texturi,in lipsa acestuia compost sau resturi vegetale ingropate toamna odata cu saparea gradinii

penelopa

Merci, Ionut, ca m-ai luminat! ;) De aia imi fac eu compost.  De gunoi de grajd mi-e teama ca invita coropisnitele in legumele mele.

doinabacau

  Si eu raman la gunoi,la noi cresc putine conifere,iar zat de cafea... cred ca ar trebui sa adun de la tot satul. Azotat, in nici un caz!

Căpşună

Quote from: victoria222 on January 28, 2011, 06:17:44 PM
Cred ca Capsuna a incurcat ceva...ingrasamintele cu aciditatea

Eu nu vad unde am scris ca ingrasamintele modifica aciditatea solului, dar ma rog, daca 2 au inteles la fel tac din gura.
Dar sa stiiti ca e adevarat, ingrasamintele modifica Ph solului, iar plantele, legume, fructe, etc il aduc spre un PH neutru. De exemplu Capsunile prefera un sol acid un PH intre 5-6, pe cand zmeura prefera un sol usor alcalin, sau neutru dar nici intr-un caz un PH mai mic de 6, dar poate sa fie si 7.5 fara nici o problema. Iar cine nu stie, daca combini acid sulfuric ph=0,1 cu soda caustica ph 13,8 vei obtine apa potabila, ph 7. Interesant nu?

Ionela

Reactie de neutralizare, maestre Capsuna ;)
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

victoria222

Quote from: Căpşună on January 28, 2011, 05:34:25 PM
Pentru aciditate se foloseste gunoi de grajd...
Capsuna, uite aici ai scris  :)

doinabacau

  Capsuna,daca-mi permiti,nu pot fi plantati stolonii intr-un ghiveci ,pe masura multimii lor,pentru a putea fi transportati mai in siguranta,pe distanta mare? Chiar de se vor ofili,radacina  si mugurele terminal raman viabile. E doar o sugestie...

Căpşună

Victoria 222, e adevarat, gunoiul de grajd scade ph solului, il face mai acid. Dar nu toate ingrasamintele modifica aciditatea, asa cum s-a mentionat mai sus. Ok fie cum vreti voi.

victoria222

Eu te cred, Capsuna, doar ca este prima oara cand am auzit acest lucru si am crezut ca ai incurcat tu ceva, imi cer scuze. Recunosc ca am citit una-alta despre structura solului, dar, in nici un caz, suficient ca sa te pot contrazice  :)

BoboROM


Am pus si eu capsuni din seminte. Poze mai jos (le vad cei inregistrati):

einsteinitza

Bobo, tu mai ai loc in casa?? ;) :D :D Tu ai ghivece cu orice, asa ca ma intreb unde mai incapi ;D
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Căpşună

@doinabacau, vrei sa duci stoloni din alt judet, sau de ce intrebi acest lucru. Pe distante mari se transporta stoloni frigo, iar aceea sunt pusi in anumite lazi, nu e nimic special. Asa se transporta pe distante mari. Sper sa reusesc si eu sa fac un import din Spania, o cantitate mica pentru testare. Eu caut capsuni Albion cu certificat de calitate, stie cineva unde gasesc?

havrincea

a mai comandat cineva de la     http://www.capsuni-cataratori.ro/capsuni-acasa/  ?
au reclama chiar pe acest forum.
multumesc si astept pareri

vikcelmic

Havrincea, nu vreau sa te influentez in alegerea ta si nu vreau sa zic prostii, dar din cate am citit , multi membri ai forumului nu au o parere chiar buna despre capsunii cataratori. Dar sa intre specialistii sa explice.
Eu nu am avut rabdare sa iau stoloni in primavara, anul trecut in august am ratat momentul, asa ca mi-am pus seminte din magazin la incoltit, direct in pamant. Nu le-am pus la stratificat.
Dupa 3 saptamani arata asa:

Acum nu ma las eu in baza capsunilor pusi la incoltit, ca sigur o sa pun cateva fire de cumparat, dar sunt curioasa cum o sa creasca.

einsteinitza

Excrocherie, ca si rosiile gigant, si aia mai apreau peste tot. Nu cadea in plasa povestilor vanatoresti.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paraschivvvv

Eu sunt Stan patitul cu capsunile uircatoare,care dupa ce au ajuns ca vai de ele sfrijite si partial uscate,din 5 s-a prins una care si ea foarte rapid a dat ortul-popii.Teapa curata

havrincea

na acum sunt demoralizat  ;D am vrut sa incerc si eu , dar acum nu prea mai am chef.

sicamin

Si eu ca si Paraschivvvv am primit niste "uscaturi" ,iar dupa ce am facut reclamatie ,mi-au retrimis altele in toamna ,cand aproape sa dea zapada.S-au prins cateva, dar nici pe departe fructificarea ca in reclama lor. +ham.

Căpşună

Acu ma bag si eu in seama. Si eu as cumpara, dar sunt ca toma necredinciosul. Pe mine ma interesa daca e cineva din Bucuresti care le poate lua de la sediu. Mie unul mi se pare aiurea sa comand prin posta, cand exista atatea firme de curierat care livreaza marfa in 24 ore. Asta a fost singurul aspect care ma deranjat, si faptul ca adresa din buletin trebuia sa fie identica cu cea de livrare, chiar si in varianta in care le-as fi platit in avans.

einsteinitza

Nu merita sa te lasi pacalit de reclamele astea, astia traiesc strict din credulitatea unora.Nu au decat o firma sezoniera, sunt vai de mama lor, supravietuiesc fiindca mai pescuiesc cativa clienti in sezon.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

lord_lesy

Eu am primit anul trecut stoloni din soiul romanesc de gradina, din pacate am plantat in iunie deci au avut rod 2-3 bucati.Nu am avut terenul pregatit si au fost tinuti pe balcon vreo luna.  +ham
Peste iarna mama ia acoperit cu paie. Inca nu am dat la o parte paiele de pe ele. Cand ar trebuii sa strang paiele?

einsteinitza

N-ai de ce sa pui paie, capsunii sunt rezistenti. Se pun paie sub ei cand au flori, ca fructele sa nu putrezeasca.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro