TRANDAFIRI

Started by diana, February 21, 2007, 08:51:10 PM

Previous topic - Next topic

Rux


anasstasia

Pai nu am inteles  =)) =)) =)) :P

dancoman

Daca spui ca este atat de rau la tine de ce nu incerci cu un fungicid sistemic,care poate avea remanenta pana la 3-4 saptamani?Pentru mine nici sulfatul de cupru nu este mai putin daunator (cuprul se elimina greu din organism,iar sulfatul de cupru in sine este otravitor)asa ca ,daca tot nu stai acolo de ce nu incerci un sistemic(impreuna cu un insecticid sistemic,gen Mospilan)?

anasstasia

Mospilan impotriva patarii negre? Nu stiu daca intra in spectrul sau de actiune.
Stiam ca mospilan este insecticid, iar patarea neagra este cauzata de o ciuperca, deci trebuie mers cu un fungicid.

claude

Da, iubita, el zicea sa combini fungicidul cu insecticidul Mospilan, dar vad ca va intelegeti precum turcul cu pistolu'    =))

Pentru patare tratamentul e cu Dithane M45 sau Bravo sau Bavistin. 
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

dancoman

Quote from: claude on April 22, 2012, 09:59:12 PM
Da, iubita, el zicea sa combini fungicidul cu insecticidul Mospilan, dar vad ca va intelegeti precum turcul cu pistolu'    =))

Pentru patare tratamentul e cu Dithane M45 sau Bravo sau Bavistin.  
Dithane 45 este un fungicid de contact,celelalte nu stiu,dar ma uit imediat,cred ca mai mult de doua saptamani nu au efect cele de contact...am sa intreb pe cineva care lucreaza in domeniu....Puricii rozelor sunt un vector puternic purtator de viroze...

Pufa

Anul trecut m-am confruntat cu Afide, patarea neagra si fainare.
Am stropit o data cu Mospilan, mai trebuie sa stropesc o data.
Exista vreun calendar cu stropirile preventive? [pe forum]. Am perioadele cand apar problemele, dar nu stiu cand trebuie stropit preventiv.

trandafira

Iata ce am gasit la o firma de vanzare a trandafirilor:
PACHET ANUAL DE TRATAMENTE PENTRU TRANDAFIRI
 Pachetul anual de tratament pentru trandafiri contine produse de tip insecticide, acaricide si fungicide, necesare in tratarea bolilor si combaterea daunatorilor pentru trandafiri.
Specialistii nostrii au creat special pentru d-voastra o SCHEMA DE TRATAMENT care sa va ajute in identificarea si tratarea bolilor si combaterea daunatorilor ce pot aparea la trandafiri.
PACHETUL TRANDAFIRI contine :
INSECTICIDE :

- NUPRID (4 ml) : 1 buc

- ACTARA 25 WG (1,5g) : 1 plic

- MOSPILAN 20 SG (1.5 g) : 1 plic



ACARICIDE :

- NISSORUN 10 WP (5 g) : 1 plic



FUNGICIDE :

- CHAMP 77 WG (30g) : 4 plicuri

- KUMULUS (30g) : 4 plicuri

- ALIETTE 80 WG (20 g) : 2 plic

- BRAVO 500 SC (20 ml) : 1 buc

- ANTRACOL 70 WP (20 g) : 1 plic

- TOPSIN 70 WDG (10 g) : 3 plicuri

trandafira


Pufa


geodezia


trandafira

Geo, azi e onomastica ta, nu ai timp de trandafiri,  +dns ;;)

geodezia

na eu nu prea ma dau cu onomasticele ca banetu l-am vindut la fete .acu stau cu lacrimile in ochi ca au plecat ieri asa ca nu prea mie de onomastici . mi s-a rupt sufletul sa le vad plecate pe poarta amindoua .. barbatu-meu ma necajeste ca imi aduce tort si cola ca stie ca sunt suparata .. ieri am dus-o pe a mica la filiasi nici n-am mai vorbit nimik la intoarcere . de suparata ce eram .. asa sunt si acum .. a mare a plecat cu niste prieteni cu masina .. a mica cu trenu ca nu suporta masina .. asa ca a fost naspa ma miorlai de una singura prin birou . mai imi suna telefonul si de-abia ma abtin sa nu izbucnesc in lacrimi . oricum curg ele singure pe obraz

einsteinitza

Lasa fetele ca n pot sta numai sub fusta ta, nu vezi ce descurcarete sunt? Lasa sa cunoasca lumea din afara cuibului, ca le prinde foarte bine!
Nu mai plange, ia-l pe Fritzi si rasfata-l, ca el e baza acum! ;) :D
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

einsteinitza

Doar tangential despre trandafiri.
Citeam acum ca Peter Beales are o problema in a gasi etichetele perfecte pentru colectia de trandafiri a pepinierei, care se viziteaza. Nu fiindca se decoloreaza, se distrug sau nu se vede scrisul, ci pentru ca orice fel de etichete a incercat- aluminiu, cupru, plastic, etc, acestea se fura! :P
Deci, nu doar romanul......... =)) =)) =)) =))
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

BoboROM

Dl. "Floribunda" a mai facut astazi o floare :


Problema este ca voi ramane cu florile astea, ca m-am uitat ieri in gradina si majoritatea mugurilor sunt intepati de viespiile alea negre. Au deja larve albe de 2-4 mm lungime, asa ca flori ioc ...

Nu vreau sa fiu inca pesimist, dar cred ca 80-90% din lastarii de varf sunt afectati.

trandafira

Asta chiar e groaznic!

claude

Care viespe?  :o  Ce bine ca la mine n-au ce hali, ca multi nu sunt nici macar la stadiul de frunze, daramite de boboc  =))
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

anasstasia

Vreau sa mut un trandafir, sa il iau din curtea de la bloc si sa-l duc la tara. Asta inseamna cam 12 ore fara sa fie in pamint (o sa am grija sa aiba si pamint la radacina). Trandafirul are virsta de 4 ani. Nu as vrea sa-l pierd. Ce spuneti, credeti ca va fi socul prea mare?

Nu ca ar conta, insa acesta este:
http://anasstasia.sunphoto.ro/Trandafirii_lui_Tusi/15501748

Nu-i stiu numele, face o floare minunata, foarte mare si de un galben intens. Fara parfum. Este plantat in memoria unui suflet pierdut si cum m-am mutat de la acea adresa, as vrea sa-l am aproape, la tara.

einsteinitza

Nu, nu va fi soc, dar nu acum. Eu am mutat in toamna trandafiri de 8 ani.
Deja e tarziu sa muti trandafiri, la toamna. Tai foarte scurt si muti asa cum faci cu trandafirii noi, in fond si aia sunt mutati, din pepiniera la tine in curte.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

trandafira

Inainte de plantare trandafirii  trebuie sa stea cateva ore cu radacinile in apa. Si atunci, de unde soc daca il transporti intr-o sticla de plastic mare, taiata la partea superioara in care ai pus si apa si putin pamant?

anasstasia

Nu stiu daca o sa mai pot merge sa-l iau la toamna. Si asa cred ca se vor uita urit vecinii la mine, desi eu l-am plantat. Deja trece mult timp de cind eu m-am mutat de acolo, in toamna se va implini un an...Asa ma gindeam si eu, sa-l hidratez bine.

dancoman

Es,eu am transplantat un trandafir vechi,pornit in vegetatie chiar vara,totul depinde de modul cum il scoti.Anas incearca sa sapi un sant circular in jurul lui(acum te ajuta si solul caci este umed),iar cand ajungi la adancimea de 30-40cm,te orientezi cu cazmaua spre interior,in asa fel ca sa-ti ramana pamant pe radacini...trebuie ,,tuns,, drastic apoi,si introdus intr-un sac de iuta pe care apoi in cada il poti umezii cu dusul,la plantare incearca sa sapi cu 3-5 cm mai adanc ,in asa fel ca suprafata (veche) a solului sa o acoperi cu alt strat de sol nou.

claude

Nu e chiar indicat dar se poate face...exista riscuri dar daca faci treaba atent ai sanse  ;)  Iti explica si Paul Zimmermann cum sa o faci. Si din cat am urmarit prezentarea ai noroc cu faptul ca a plouat mult zilele astea!

http://www.youtube.com/watch?v=O_2E_p9yw14&feature=relmfu
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Da, exista o posibilitate de vara, cea cu doua lopeti. Si Schnuppe a folosit-o!
Dar acum mi se pare riscant.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro