TRANDAFIRI

Started by diana, February 21, 2007, 08:51:10 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Sunt superbi toti, pe gustul meu...
Cine e 4?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

cristinaf

Grace.
Unii au culori mai intense acum cu racirea asta brusca, la altii au mai aparut puncte rosii pe petale, dar tot is frumosi toti  :x mai ales ca/s ai mei. :D
In ordine cam astia ar fi: Baron Girod de l'ain (foarte frumos miroase si ca surpriza mi/a remontat destul de bine), Astrid grafin, Dortmund (miros mediu, a mar, imi place mult genul asta de miros la trandafiri), Grace, Rosarium Uetersen (si asta la mine miroase destul de pronuntat a mere, desi alte persoane mi/au spus ca la ei nu este asa, al meu si/a pastrat mirosul desi l/am mutat), Abraham Darby, Buff Beauty, Spirit of freedom, Falstaff, Graham Thomas, Golden Celebration, Mary rose.  :)

einsteinitza

Scuze, am numarat gresit, voiam sa intreb de 5, cel ciclam zburlit.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

cristinaf

Rosarium Uetersen, dupa ce toata vara mi/a inflorit roz deschis, acum pe racoare mi/a facut un buchetel de flori ciclam.

flordel

Toti sunt foarte frumosi, dar mie mi se pare interesanta floarea de la Spirit of Freedom.
Interesant ca RU infloreste toata vara, asta nu stiam.

Rux

Imi imaginez ce gradina faina ai acolo Ika . +apl
Mai  putin unul (ca sa zic asa =)))care nu este neaparat pe gustul meu ,dar restul sint exact ce imi place si mie . De altfel doi sint deja in comanda mea de toamna de anul acesta .

cristinaf

Multumesc frumos! Si au mai ramas "astia micii" care-s de nadejde, acum maxi vita e de garda. :-bd

Chiar ma gandesc ca mi-ar mai trebui vreo doi infloriciosi de la Coral si am pus ochii pe Nicole. Il are cineva? Are inflorire abundenta asa cum spun ei?  ???

Carina

Ce le faci Ika de remonteaza asa frumos? La mine sunt infloriti doar Th-ii si vreo doi acoperitori, in rest e jale, englezestii abia misca, din cati am daca am vazut flori la vreo 3-4  :-\
Ma uitam ce frumos a reinflorit la tine Jubilee Celebration iar a mea nici macar boboci nu are  ...

flordel

Acum ce sa zic, multi stramba din nas cand vine vorba de acoperitori de sol, dar mie mi se par importanti.
N-or avea ei flori spectaculoase sau cine stie ce miros dar arata super in gradina.
Eu in comanda de la Belle Epoque din 4 trandafiri, 3 am acoperitori de sol.
De Nicole nu stiu nimic.
Ca la Carina si la mine majoritatea nu au flori multe, numai Cubana care-i de garda mereu este plin de flori.

anasstasia

Sa sti ca si mie imi plac acoperitorii de sol si floribundele de talie mica.

cristinaf

Chiar anul asta nu le-am facut mare lucru, de doua ori am turnat la radacina cate putin ingrasamant complex dizolvat, din ala obisnuit de se gaseste la sac, si in rest stropit regulat sa nu se imbolnaveasca. Si in primavara, la toti pe care i-am avut proaspat plantati le-am turnat la radacina Revital ca sa inradacineze bine. Atat. Si multa apa...
La mine chiar remonteaza foarte bine englezestii, de asta si vreau sa-mi mai cumpar si altii. Am vazut ca l-am sarit pe WS2000 care e plin de flori si pe Lady Emma Hamilton, care desi-i mititica, chiar m-a impresionat, incontinuu are ba boboci, ba flori deschise. Si Pat Austin are flori, dar asta greu sa o vezi frumoasa, mereu florile arata de parca ar fi aproape ofilite si nu-mi place cum arata in poze, asa ca o sare randul la prezentare, desi are si ea cateva floricele deschise acum.
La Jubilee s-au trecut florile si acum e plin de lastari noi, pana in toamna cred ca mai infloreste o data la fel de frumos. Cel putin asa a fost anul trecut.
Pe mine Eden Rose ma enerveaza, cateva floricele am vazut la el dupa primul val, in rest puzderie de bete.


claude

Suuuuper, Ika!
Si la mine caldura i-a cam pus pe chituci pe englezesti, majoritatea au remontat prost, cu exceptia lui The Pilgrim, Leander si St. Swithun...flori mai mici, decolorate repede de soare, dar si-au facut datoria  ;D  destul de bine s-au descurcat si Tea Clipper si Evelyn. Deci, englezoii au fitzeeee  =))  Era cert ca fiind nascuti intr-o clima mai racoroasa le va da in cap caldura asta infernala, dar nu ii acuz foarte rau pentru ca la mine si TH au fost afectati, dupa prima inflorire au dat niste lastarei scurti si pricajiti si galbejiti  ::)

In schimb, din ce am vazut si la altii si la mine, cel mai bine s-au descurcat acesti "shrubi"  ;D de tip Cardinal Hume, ca sa dau un exemplu de la mine din curte. Pe langa faptul ca nu s-a parlit a si fost plin de flori timp de o luna iar dupa 2 saptamani de pauza, cat a dat si el ceva lastari, acum iar e plin de boboci. Eu cred ca e cazul sa avem cativa ca el in gradina, eu il iau pe Sally Holmes, Astronomia, cred ca ei sunt cei care salveaza gradina in astfel de momente
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Incet incet isi revin dupa caldura,florile ceva mai intens colorate





www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

cristinaf

Frumosi toti, dar ultimii doi imi plac in mod special. Cine sunt?

ale

f. frumosi trandafiri din gradina ta.

cristinaf

Ce gard interesant am vazut pe net http://i41.tinypic.com/ixy5c4.jpg totusi, nu stiu cat ar rezista florile daca as incerca asa ceva la mine. Poate doar prin curte de incercat, sa iasa ca o delimitare.

einsteinitza

Ika, primul e Harlow Karr, o masina de flori, celalalt un necunoscut.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

GElax

Bună,mă ajută cineva?Am găsit într-o grădinuţă un trandafir pui,ceilalţi erau bine cu frunze şi cu flori,el se usca şi era să moară,l-am luat,l-am pus în ghiveci în casă,l-am udat şi l-am pus la căldură,deja are o săptămână şi baza e încă verde,mai porneşte?
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

claude

Stai pe langa el si o sa afli  :D
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Si cu ce sa te ajute " cineva  ' ?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

geodezia

lasa ca asa am facut si eu am luat o rosa galbena mica un lastar cu radacina si pina acasa s-au uscat frunzele am pus batul in sticluta cu apa si ma uit de o luna la el daca misca ceva radacini sau sa ii dea ceva frunzulite ..acum am renuntat nu ma mai uit da il las tot acolo in sticluta ,,,

GElax

Să mă ajute să îi spună cum se îngrijeşte,poate îşi revine.Parcă am văzut ceva mic pe tulpină,dar nu se vede bine,aşa că nu-s sigur,dar dacă în 6 săptămâni nu dă,ci stă aşa încremenit verde,îl arunc!
Viaţa fără un nimic ar fi un nimic şi nici nimicul nu ar mai fi.

geodezia

pai ce ca nu iti cere de mincare lasa-l bre acolo c apoate lucreaza la radacini .. a fost stresat cind l-ai jumulit pina isi reface radacinile ce ai cu el .. lasa-l acolo ca poate da la primavara ..lasa-l acolo ca doar nu cere halealea doar niste apa din cind in cind ..auzi ia procedeaza ca la hibiscusi trintestei un pet in cap si dai cu scotchy pe marginea ghiveciului ..incearca si asa  metoda d-l Bobo ca dinsu e specialistul ..

einsteinitza

De toamna
. .   
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Rux

Ai o toamna foarte frumosa ,dupa cite vad ! Ca intotdeauna de altfel ! :-bd +apl