Hibiscus - inmultire

Started by Shalymar, May 28, 2008, 03:45:34 PM

Previous topic - Next topic

Shalymar

Sper ca am notat corect topicul!
Voi cum inmultiti hibi?
Pe mine ma invatase cineva o data ca intr-o sticla de suc din aceea mica de 300ml sa pun butasul , apa pana la jumatatea sticlei, tot ce a in sticla din butas sa nu aiba frunze si de jur imprejurul ei sa pun vata ca sa nu intre aer proaspat la el, in sticla, am incercat si am reusit sa-l fac sa inradacineze cam intr-o luna jumate!

Nicol Caloian

Eu am reusit sa prind butasi de hibi pusi direct in pamant si acoperiti apoi cu un pet. In felul aceste n-am ratat nici unul in schimb, cu metoda pusului in apa am esuat lamenta bil.

liana

Eu am reusit cu ambele metode. Primavara trecuta am tuns hibiscusul rosu involt pe care il mam de zece ani si nu m-am indurat sa arunc lastarii asa ca i-am pus intr-un borcan cu apa si i-am lasat la semiumbra. Pana in toamna au facut un ghem de radacini de nu stiam cum sa ii descalcesc.Am primit si lastari de hibiscusi de alte culori pe care i-am pus direct in pamant cu pet in cap si s-au prins in proportie de 80%.

AngelEyes

Eu reusesc cu succes sa ii inmultesc punand butasii intr-o canita cu apa,primavara sau vara.

kriss

eu pun lastarii in apa undeva la lumina, dar fara soare direct si astept sa faca radacina apoi ii pun in pamant.

cara

vara, direct in pamant, fara pet, fara nik.  ;D
90%

frezii

Vreau sa incerc si eu sa-mi fac un gard viu de hibiscus(au la scara de langa mine si au zis ca-mi dau cati doresc),imi puteti spune cam cat de mari sa fie lastarii care-i rup si la ce distanta se pun,cat de des sa-i ud?Vreau sa incerc ultima metoda,fara pet,fara nimic,postata de cara.

doina

Eu am prins hibi punandu-i in apa apoi in pamint , fara pet in cap si direct in pamant cu pet.Luna trecuta am taiat niste lastari de hibi si i-am pus in apa , a trebiut sa improvizez o sera pentru ca s-au ofilit foarte repade. ;)

Ella

Nu stiu daca este cea mai buna metoda dar am prins 90% din butasii carati cu mine asa:
Am pus butasul in pastila de turba intr-un pahar de unica folosinta pe care l-am umplut cam 3/4 cu apa. Toata povestea asta am ascuns-o in pungi Ziploc, au incaput cate 3 pahare de punga. Zilnic am aerisit cateva minute, apoi din ce in ce mai mult. In doua luni s-a terminat apa din pahar dar si butasii mei sunt numai buni de plantat in ghiveci, au radacini adevarate iesite prin banutul de turba. Am tratat initial si banutii si butasii cu fungicid.

larisa

Pai daca ai avut rezultatele astea sigur ,ca e cea mai buna metoda .Mersi de pont Ella .Marti merg in Munchen si direct la gartencenter,sa iau pastile ,pahare ,am de la iaurt ,si pungi ziploc se gasesc la orice magazin.Sa ti dea Dumnezeu noroc in toate ,Ella

Ella

Multam Larisa! Ai grija cu paharele de la iaurt, trebuiesc spalate bine de tot ca altfel "mucigaiul este in floare".

larisa

da stiu,mai ales ca aici tre sa spal si plasticul care e pentru reciclare  ;D

frezii

Experimentul meu cu prins gardul viu de hibi a esuat...s-au uscat si mucegait toti.Am pus acum trandafiri sub pet pentru la primavara...sper sa am mai mult noroc.

einsteinitza

Frezii,tu vorbesti den hibi de gradina,ceilalti vorbeau de cei de interior.
Hibi de gradina dau pui din semintele cazute langa planta mama.Cei de la bloc ar trebuisa aiba.Daca nu,hai in primavara la Slanic la intalnire si iti dau cel putin 10 gata inradacinati,doar ca toti sunt aceeasi culoare,roz pal cu miez grena.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

frezii

Da,de hibi de gradina vorbeam,acum o sa caut seminte prin fata blocului si o sa incerc si asa.Hibiscus de interior am prins doi(mici de tot)bagand doi lastari direct in pamant(norocul incepatorului probabil)(o sa pun si poza in curand).Prin tara circul doar ruta Timisoara-Campina in fiecare luna aproape(ca-s mare ciupercarita acum).Dar sper sa ajung odata si la Slanic sa vad minunatiile de flori de acolo.

turturica

Eu am semanat seminte de hibiscus (de gradina ), nu am avut succes, nici nu prea le-am udat; credeam sa ies repede

Fleurf

Am pus si eu niste seminte de astea, acum vreo 3 ani cred. Cine mi le-a dat mi-a zis ca se cheama fainaruje. Abia anul trecut cand am vazut ca au trecut iarna si incep sa se faca arbusti mi-am dat seama ca sunt hibi de gradina. Inca nu au inflorit dar nici eu nu ia-m bibilit  ;D

gomez99

am reusit sa inradacinez hibi si muscate, dupa metoda butasirii trandafirilor: gropita in gradina umpluta cu mranita + un pet in crestet. cam in 2 luni are radacini.

daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.

doina

Si la muscate le-ai pus 'pet in cap' ?  Muscatele puse la inradacinat anul acesta ( 3 lastari ) ai facut radacini fara sa aiba nevoie de pet .

gomez99

daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.

Fleurf

Muscatele nu trebuie decat infipte in pamant si-ntr-o luna s-au prins, daca nu e pamantul prea ud.

doina

In primavara asta am primit niste lastari de hibiscusi de la Fdana , imi pare rau ca n-am notat data cand i-am primit .
La mai mult de o luna dupa ce i-am primit pe cei de la Fdana mi-a trimis Johana nista lastari .
Din lastari de la Fdana a rezistat unul singur ( era cam racoare cand am primit pachetul ) care are aproximativ 1 cm si i-am scos caciulita de pet de cateva zile . Din lastarii de la Johana au facut radacini cei galbeni si le-am scos petul . Lastarul de hibi ciclam involt n-a facut radacini , inca  ;D

fdana

Lasa Doina ca se pare ca reusesc sa mai prind si eu cate unul si atunci iti mai trimit eu  :) :)

doina

Quote from: fdana on July 15, 2009, 05:21:09 PM
Lasa Doina ca se pare ca reusesc sa mai prind si eu cate unul si atunci iti mai trimit eu  :) :)
Pai am unul de la tine , chiar daca are 1 cm  ;D .
Multumesc   :-* ,  la toamna pun si eu unul roz pal involt pentru tine  ;)

nico.agat

dragele mele forumiste ,eu am cumparat 2 seminte de hibi de camera ,mi s-a spus ca are culoarea neagra ,cum ar trebui sa le plantez 
   am citit despre hibi de gradina ca se tine in apa calda 12 -15 ore si se planteaza in banut de turba ,oare asa sa fac si cu aceste seminte de hibi de camera?