Daunatori

Started by myky, June 26, 2008, 12:23:54 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Nu am timp acum, dar se pare ca un exces de nitrogen determina un consum mare de frunze.
http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/00624.pdf
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Dalia

Es, ai mare dreptate, despre Phyllobius arborator este vorba. Multumesc mult pentru identificare si pentru material!  +apl  Am sa citesc, sa vad si eu ce a determinat invazia din aceasta primavara, fiindca nu-mi amintesc de vreun precedent.

Dalia

Es, am stat si m-am gandit, si am ajuns la o concluzie: in primavara asta am plantat 20 de mesteceni. Ma gandesc ca, este posibil ca in ghivecele respective sa fi fost larve. Analizand un pic situatia, mi-am dat seama ca cei doi nuci, situati intr-o alta zona nu au fost mancati, ci doar acela din vecinatatea lor, plus alti arbori si arbusti. Oare cum sa scap de nebunia asta? Parca vad ca la anul apar din nou. Of! :-\

einsteinitza

Da, cel mai probabil, vezi si tu cu ce fac experimentul!  Dupa mintea mea, ai doua variante. Ori sa lasi ca gradina ta, care este destul de eco si echilibrata, sa ii pondereze pana anul viitor, ori sa dai cu ceva acum. Eu as opta pentru a doua, dar eu am pitici eco! :D


Am avut in gradina un numar imens de gandaci de trandafir, din aceia mari verde sclipitor. In primavara ma gandeam ca am bagat-o pe maneca, dar nu au facut daune cizibile, ici colo cate o floare rontaita.
Pe de alta parte, ei sunt foarte utili in transformarea resturilor in compost, frunze, betisoare....
Asta, sunt sigura, e urmare a faptului ca nu am satrans frunzele toamna, le-am lasat sa fie plapuma iarna si sa imbogateasca solul, am adunat iarba din cosit la plante in loc sa o ard...e clar ca au ce face si sunt fericiti in gradina, eu i-am ajutat. Sa șe inmulteasca! =)). Daca ai rabdare si rezisti, eu zic sa ii lasi sa vezi. Dar nu daca defoliaza pomii!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Dalia

Da, ma gandeam sa las situatia sa se rezolve de la sine. Pe terenul meu nimic nu este stropit. Asa a fost tot timpul. Pana si iarba de pe terenurile din jur este ingrasata cu gunoi de grajdi. Am observat, pe parcursul timpului, ca orice invazie de ceva este tratata de la sine, chiar daca la inceput situatia pare scapata de sub control. Are natura mijloacele ei de a mentine un echilibru in toate. Asa am gandit intotdeauna si de aceea habar n-am despre tratamentele chimice.

sandaveturia

Ce ganganie sta pe visinul meu si roade cu pofta din frunze?

einsteinitza

Daca nu a facut pagume mari eu zoc sa o lasi, acum visinii sunt cu rod si e pacat sa bagi chimicale. Poate un dus mai serios maine dimineata, pe dosul frunzelor , te scapa de musafiri!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

sandaveturia

Pomii mei sunt in al 2-lea an si n-au inca fructe. Pagube mari n-au facut inca. Dar am dat ieri cu Callypso pentru ca am avut o generatie de omizi negre venite de la vecin. N-am avut incotro.

claude

Es, stii ce e gandacul ala? E daunator? Ca am vazut si pe la mine si n-am stiut cum sa reactionez  ;D
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

einsteinitza

Pai nu stiu, dar daca nu vezi niste daune evidente prin gradina, stai cuminte, ca nu e grav! "Nu tot ce misca se mananca!"...adic se distruge! ;D
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gomez99

ce ginganie face gaurile astea regulate in frunze?
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

geodezia


einsteinitza

Habar n-am , dar e foarte tare! Parca e cu computer la bord! =))
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gomez99

am citeva frunze capsate asa plus vreo 2 flori de hibi
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

antonia

Va rog, daca stie cineva cu ce se solutie se pot combate insectele de pe tulpinile trandafirilor, a hibiscuilor de gradina ? par a fi paduchi lanosi, dar nu sunt, fiindca la cea mai mica adiere de vant zboara. formeaza colonii albe, nu sunt lipicioase, si se desfac la cea mai mica adiere a vantului.
Am incercat cu Mospilan dar e zadarnic. Practic, au invadat toate tulpinile din gradina.

gabriela jalba

Jet de apa. Eu am scapat asa de ei de pe trandafiri.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=