Căprioara

Started by penelopa, August 05, 2008, 01:05:52 PM

Previous topic - Next topic

Schnuppe

Stiu ca topicul e vechi dar am o poza noua :Povestea ei e aceeasi cu a tuturor puiutilor de caprioara gasiti in perioada de inceput a verii : ciobanul milos a gasit-o parasita in padure , sigur ca era comportamentul defensiv tipic pentru un pui de citeva zile , probabil mama astepta la cateva zeci de metri . A fost luata din padure si dusa la stana unde a fost gasita de o domnisoara miloasa si tatuata exact cand ciobanul rumega ideea omorarii puilui din cauza " rahitismului " , singurul lui neuron a considerat ca o asa ciudatenie de animal cu corp mic si picioare uriase nu poate exista . Domnisoara tatuata a adus-o la cabinet ca sa fie totul ok iar mai apoi a plecat cu ea intr-un loc perfect pentru devoltarea unui animal salbatic : in apartament . Puiul m-a mai vizitat pentru motive minore , pana acum pare ok . Exista si o promisiune pentru un loc mai bun pentru micut dar deocamdata  tot Bambi de bloc e .

Ionela

Von, fantastic!!  :o :o :o  

Cum sa poti omora asa ceva? Doar bestie sa fii >:(

PS Din acest motiv ordonez eu toate boardurile ca sarita de pe fix - sa vedeti cu totii care-s topicurile de pe forum si sa scrieti la ele... Ca sa nu mai spun ca puteti crea altele, in caz ca subiectul nu a fost abordat deja...
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

einsteinitza

Doamne, cat de crud. Sunt multi care iau pui de caprioara din padure cand asa doar ii despart de mama.Caprioara, din cate stiu, e extrem de sensibila la emotii, si poate mur din cauza sperieturii.
Suflet mic si speriat.!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Schnuppe

Acum e foarte vesel si fuge prin apartament si da cu boticul cand cere lapte . Pare in regula  pana acum . Problema este cu imprimarea fata de om , e problematic sa eliberezi mai tarziu crescand in modul acesta . Chiar daca supravietuieste e dificil de eliberat in salbaticie , aproape imposibil .

einsteinitza

Bun, si ce ai de gand sa faci cu el? Nu poti sa-l eliberezi in doua zile, ca nu ai locul
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Schnuppe

Va ramane cu domnisoara tatuata , nu eu sint proprietarul . Evident nu e vorba de doamna doctor din fotografie  :D

einsteinitza

Dar are curte macar, sau va sta la bloc?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Schnuppe

Sta la bloc . Nici urma de curte .

Ionela

Acum e prea mic sa poata fi eliberat, cand va creste probabil nu va reusi sa se readapteze in salbaticie.  :( Dar domnisoara tatuata ce-a spus? Ce are de gand cu el?
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

einsteinitza

Gata, nu mai intru aici, nu pot sa cred ca tine o caprioara la bloc,cat vrea sa se chinuie saraca...
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Schnuppe

Mai am una , chiar daca nu are legatura cu caprioara tot ceva asemanator este .

Intr-o buna zi ( expresia din povesti obligatorie pentru fiica-mea :)  ) ma suna el , patronul , omul cu voce sigura , omul ajuns la un anumit nivel finaciar , omul stapan pe situatie . Mi se comunica scurt ca il cunosc , lucru evident pentru el si absolut neclar pentru mine , si ca imi trimite un "om de-al lui " cu un pui de pasare . Desi el ma respecta sint intrebat totusi daca ma pricep la pasari " salbatece " , zic si eu rapid si hotarat ca sigur ca sa nu pierd ocazia . Sant apoi informat repede ca a gasit ceva  si eu trebuie sa-l identific , discutia se termina pentru ca el , patronul , barbatul , testoteronul , e ocupat . Teribil de ocupat .

Pe la sfarsitul programului apare " omu' " cu o cutie din care scoate :Intrebarea plina de sperante ( si mica teama presupun ) era : e uliu sau ce e ?

Raspunsul loveste naucitor : e cucuvea , pui . Tipul se desumfla , imi spune cu juma de gura ca erau 4 dar " shiefu' " a aruncat 3 pastrand doar unul in ideea ca e uliu .

Pleaca dezamagit cu ghemotocul in cutiuta . Dupa 1 ora apare in pragul usii : " V-am zis io ca revin ? " imi spune cu un zambet misterios si imi intinde un bidon de 5 l de vin , " De la shefu' pentru dumneavostra " . Imi face cu ochiul si dispare .  

Ionela

"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

gomez99

si daca am gasi o livada de vreo 2000mp pt puiul de caprioara? daca are noroc poate ajunge intr-o arie protejata, da si acolo braconierii sint ciotca...

vinu de care era?  :P
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

Schnuppe

Din punctul meu de vedere puiul este pierdut ca animal salbatic , este complet obisnuit si dependent de oameni , nu are cum sa supravietuiasca in salbaticie si chiar daca va fi intarcat si va creste mare va avea tendinta de a se apropia permanent de oameni . Din acest motiv va fi impuscat rapid asa ca viitorul lui va fi ca animal de companie .

gomez99

in apartament zic ca n-are sanse ca nu stie sa faca la litiera. si dupa ce va creste ceva mai mare va avea probleme cu mobila. are toate sansele sa sfirseasca la un tembel care are o gradina zoologica acasa sau la un restaurant.
intr-o gradina a cuiva care mai intelege cum e cu animalele ar mai fi ceva.
ariile protejate sint oarecum ok. sint suprafate mari de teren imprejmuit, unde animaleleor li se da de mincare si se cauta o interacatiune minima cu ele. da sar gardu braconierii ca nu prea sint paznici pe acolo. cele mai cunoscute sint cele pentru ursi si zimbri
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

Schnuppe

Pai cam asa ceva mi-a spus si ametita aia la care este puiul acum , ca il duce undeva intr-o rezervatie pe langa Pitesti . Dar dupa ce va fi intarcat , asa ca deocamdata il tin acolo . Eu nu am cum sa-i confisc puiul , tot ce vor ei vor face , ma bucur ca totusi mai aflu cate ceva despre el . Daca devin iritati de el atunci pot sa-l iau eu si vad apoi unde il duc . Daca vor fi de acord , persoanele la care este acum sant ... cum sa spun , putin pe langa lege ca ocupatie ca sa zic asa , nu este o chestie extrem de inteligenta sa fac scandal cu genul asta de tipi . Dar sper sa se rezolve .

In oras a mai fost si o leoaica tinuta ca atractie la un restaurant mai dosnic , pe la marginea orasului . Mi-a povestit chiar fostul ei proprietar , cat a fost mica a fost ok dar apoi a crescut si a " dat-o la niste baieti " din Bucuresti . A fost folosita la un hunting game . Pentru cine nu stie despre ce e vorba : se cresc sau se cumpara animale salbatice imblinzite , nu conteaza ce specie dar cu cit mai exotice si mai " periculoase " cu atat mai bine , se elibereaza pe un camp si se impusca . Fiind vorba de lei crescuti in captivitate , alte feline sau carnivore in general , crescute de mici , sant obisnuite si destul de docile asa ca nu se indeparteaza la eliberare ci chiar incearca sa se intoarca la omul care in urma cu citeva minute le-a fost " stapan " . Si sant impuscate , nu stiu exact dar presupun ca pe bani . Evident , este vorba de interlopii grei din Bucuresti , asta e un fel de apogeu al cruzimii fata de animale , pe langa cainii folositi ca victime pentru antrenamentul cainilor de lupta . Dar deviez subiectul . 

gomez99

am auzit si de hunting games. mde, vorba lu mark twain: cu cit cunosc mai bine oamenii, cu atit imi plac mai mult animalele.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

Ionela

Pe zi ce trece ii inteleg tot mai mult pe mizantropi. Daca as putea sa ma autoexclud din specia asta, as face-o!
Degeaba avem legi, ne pretindem civilizati si sapiens , daca nu suntem in stare sa asanam specia de asemenea indivizi >:( >:( >:(
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

penelopa

Când am văzut reactivat topicul ăsta pe prima pag. a forumului, am simţit cum mi se strânge inima! :'( Şi acum mi se umplu ochii de lacrimi la amintirea acelui pui de căprioară pe care voiam să-l adopt. >:(
Poate ar trebui să facem mai mult pentru animalele neajutorate, cu un viitor incert. Mai ales voi, Schnuppe, veterinarii, ar trebui să fiţi mai incisivi şi   insistenţi în a-i determina pe oameni (dacă mai pot fi numiţi aşa unii  :() să nu considere animalele nişte jucării vii.  :(

Schnuppe

Asa o sa facem Pene . De maine ma filmez si o sa-i inregistrez si pe colegii mei , cand strangem material suficient iti trimit filmele sa evaluezi incisivitatea . Bine ? 

penelopa

Nu mai fi caustic că de data asta chiar nu e cazul! :)
Voi ştiţi cele mai multe despre animale, deci aveţi şi "argumente" de convingere.