BUJOR

Started by turturica, March 14, 2007, 10:08:34 AM

Previous topic - Next topic

Rux

Impresia  artistica aproape ca pune pe locul doi bujorul .Conteaza combinatia. Unul fara altul nu ar arata asa. +rsp

zamfira

Nota 11, Dalia!

Dalia

 :)
Ma straduiesc sa trec de faza in care sa admir doar planta in sine.

einsteinitza

Desi astia sunt cei mai comuni bujori, parca sunt extraordinar de frumosi! Poate si din cauza contrastului foarte reusit!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

anasstasia

Eu am pierdut inflorirea alor mei  :-\ Si a fost primul an in care au inflorit....

paunita

Foarte frumosi bujorii vostri ! Anul acesta a fost foarte bun pentru bujori , au inflorit spectaculos . Imi plac foarte mult florile si parfumul bujorilor .Carina

Foarte frumosi, Paunita, e spectacol la tine in gradina  +apl
Si eu cred la fel, ca anul asta e foarte bun pentru bujori. Am cativa de nu le pot numara bobocii, asa de multi sunt. Singura chestie care ma deranjeaza e ca au crescut foarte mult fata de alti ani, Festiva Maxima de exemplu care de obicei avea cam un metru, acum are linistit un metru jumate. Va trebui sa ma gandesc la un sistem nou de sustinere cand va inflori, pentru ca tutorii pe care i-am pus la inceputul primaverii nu mai fac fata

paraschivvvv

Ce de frumuseti!

gabi_gabriella

Foarte frumosi ! Anul asta au navalit trandafirii peste bujori  :D

Rux

Dar parfumul ? Cred ca este ametitor ,nu ?

paunita

Carina , si ai mei tot asa sunt , cam la un metru jumatate , dar si trandafirii mi-au depasit cu mult asteptarile , deja nu mai pot umbla printre ei .
Rux , asa e , sunt foarte parfumati , majoritatea . Din acest motiv mi-am facut un buchet imens , sa le simt parfumul si in casa  :)


anasstasia

Ce minune! Superbi sunt! Si cand ma gandesc ca eu am 2 tufite...

paraschivvvv

Eu am doar clasici albi ce aproape s-au trecut,rosii ii am de cam 5 ani,dar nu au facut o floare pana acum si astept sa vad ce s-a prins dintr-o comanda de anul trecut din Polonia,dar asta mai dureaza cativa ani.

Dalia

Minunati bujorii tai, Paunita!  +apl  Am si eu cativa, insa trebuie sa mai astept pana sa se faca astfel de tufe. Doar doi arata multumitor. Am sa pun si eu poze, dar cand se vor deschide bobocii. Mereu sunt cu un pas in urma voastra.  ;D

Rux

Da,da,da,,,evident , Dalia ,evident ... :D

einsteinitza

Paunita, ai o colectie cu bujori superbi!  +apl
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paunita

Multumesc ! Stiu ca si tu ai o alee cu bujori , dar anul acesta nu ne-ai aratat-o .

einsteinitza

Azi am pus proptele la bujorii ierburi, ma gândeam sa va spun șmecheria de care sunt foarte mulțumită, am aflat-o de la grădinarii de la Sissinghurst.
Ramurile de la pomii frutiferi  tăiate acum primăvara, cele puțin mai grosute care nu se îndoaie ușor, se înfig acum in jurul Bujorului, cât sunt vârfurile de creștere mici. Sunt foarte bune ramurile care au si una doua bifurcatii, care se taie sa rămână de o palma. Se face un cerc chiar in jurul vârfurilor care se vad ca ies si un cerc puțin mai depărtat, nu mult, câteva ramuri. Frunzele cresc si isi găsesc locul printre ramuri, iar florile au un sprijin mai ales la ploi. Eu m facut asta anul trecut si am fost incantata, nu se vedeau deloc!
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

clematite


Penelopa

Intr-adevar,  o idee mai ... naturala  ;D Eu am pus in jurul tufelor de bujori un gardut din sarma, verde, din cel care se gaseste la Hornbach. Cum n-am pus la toti bujorii gardut, cred ca voi recurge la metoda propusa de Es.  :)

geodezia

treaba asta cu crecile o aplicam la mazare sa se rifice pe crecile taiata
dar este si o buna metoda de sustinere a bujorilor
am pus si eu in jurul bujorilor arbustivi cei ierbosi sunt inca mici

gabif1966

Geo , cei arbustivi nu au nevoie de sprijin pentru ca au tulpini lemnoase, unu la mana, doi ... rata lor de crestere este foarte inceata . Eu am un bujor arbustiv de 5 ani si abia a crescut la 60 cm, iar cel de 27 ani are doar 1,7 m inaltime.
Viata este cat de frumoasa ne-o facem noi.
http://gabif1966.sunphoto.ro

geodezia

la mine unul ierbos se lasase sub greutatea flori era f firav firicelul acum l-am protapit
ierbosi sunt inca mici mai au pina cresc
sa ne arati si noua poza cu ala vechi inflorit
cred ca este o minune
am vazut ca au crestere inceata ca am unii de 3 ani si nimik nu se misca

einsteinitza

Gabi,ai unul de 27 de ani? E  de vis asa ceva... :-bd
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

popgeo

Mai depinde si de soi..... in general cei  de origine japoneza  cresc mai repede. Cei de origine chineza cresc asa  incet..... dar mai depinde  si de varietate si la unii si la altzii. 

Quote from: gabif1966 on April 16, 2015, 04:06:10 PM
Geo , cei arbustivi nu au nevoie de sprijin pentru ca au tulpini lemnoase, unu la mana, doi ... rata lor de crestere este foarte inceata . Eu am un bujor arbustiv de 5 ani si abia a crescut la 60 cm, iar cel de 27 ani are doar 1,7 m inaltime.