Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

vernil

Dragelor, voua va place sa stati in bucatarie ? In tinerete stateam foarte mult, erau copiii mici, le pregateam toate bunatatile. Acum, daca s-ar putea, as desfiinta zona aceea. Vorba Gabrielei, ma ingras numai privind!
Dar daca ziceti voi ca este usor de pregatit tortul de fructe din cartica aceea, ma duc sa incerc si eu. Ce mai conteaza 1 kilogram ....

Nicol Caloian

Vernil, retera pe care am urmat-o este in Practic in bucatatie, nr.9/2007 la pag.23

gabriela jalba

Domne,Vernil,ca mare vorba ai zis!!!!Subscriu si eu la disfiintarea zonei....nu mai zic!! ca sa nu-mi scol lumea in cap!!!....ca mult am mai facut,si mult am mai bibilit...Eu ma consolez,ca le vine si lor vremea si o sa le scada entuziasmul de a sta in bucatarie!!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Myrela

Desfiintati voi ce vreti dar mie-mi place enorm sa fac  [si sa mananc ] prajituri si la mine-n casa nu-i sarbatoare daca nu miroase a prajituri,fripturi si sarmale.Acuma fetele nu locuiesc cu noi, dar competitia ramane si placerea de a ''crea '' tot felul de bunatati. Practicul il citesc doar ''idei'', pentru flori [vezi nr5 din 2005,pag 30] cu riscul de a fi in afara topicului :-[
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

Trofin Petrina

 :) Si pe la mine o sa gasiti un teanc de reviste "practice" din care ma inspir cateodata . De aici am si o reteta de "Prajitura cu branza de vaci" ( nr.3 din 2003 )  . Imi place in mod deosebit  si se face usor.

Pentru aluat: 2 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri ulei, 350 g faina, 250 ml iaurt, 1 praf de copt Dr. Otker, coaja rasa de portocala si lamaie, zeama de lamaie, un praf de sare, zahar vanilat.
Se bat ouale cu zaharul , coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul. Urmeaza iaurtul, praful de copt stins cu zeama de lamaie.
La sfarsit adaugati faina. Aluatul arata ca o smantana mai groasa. Turnati intr-o tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.
Peste aceasta compozitie se pun cu o lingurita gramajoare, una langa alta, din urmatoarele ingrediente :
600-700 g branza de vaci, 6 linguri de zahar, 2 linguri gris, 2-3 oua, 100g stafide, esenta de rom.
Dati la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste . Se taie dupa ce se raceste .........dar eu nu mai am atata rabdare  :D
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

Fleurf

  Eu nu va dau acum o reteta, desi ma pricep dar sunt dintre cei care ar desfiinta bucataria!!!
Voiam doar sa va spun sa nu mai folositi cojile fructelor de import care sunt imbibate cu tot felul de pesticide care nu pot fi indepartate prin spalare. Asa ca....LA CULTIVAT LAMAI daca vreti prajituri aromate!

Myrela

Fleurf , stiu ca tu esti adepta mancarurilor ''fara foc'' , n-ai vrea sa ne dai niste retete si noua?
Poate ca la inceput le-am face de curiozitate, variatie sau cand santem in criza de timp, dar apoi ne-ar revenii pofta si cu siguranta le-am mai folosi.  :-*
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

Fleurf

  Va spun sincer ca aceste retete reduc considerabil statul in bucatarie si kilogramele de asemenea. Este greu doar pana se obisnuieste organismul cu altfel de alimentatie, dar eu am avantajul ca nu sunt gurmanda iar de poftit nu poftesc decat la flori.
  Va recomand salata de morcov cu mar si telina. Se rade morcovul si telina pe razatoarea mica iar marul pe cea mare (un morcov mare, un mar mare si o bucata telina, mai micuta) si se asezoneaza cu putina zeama de lamaie, sare, ulei, dupa gust, sau se poate adauga maioneza. Se poate consuma ca atare sau la friptura. Eu de multe ori doar rad morcov si mar si le consum fara sa mai adaug nimic, ca aperitiv.

Myrela

Reduc kilogramele? :o super
Mai lasa cate o reteta cand mai treci p aici ;), de-asta ''supla'' ,da?
Ms
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

gabriela jalba

Iubita,si ce recomanzi sa se folosesca la aromat? Esentele,care-s %la% chimicala??? Crezi ca pe linga atitea alte mizerii care le inghitim,oricit ne-am straduii sa evitam,un picut de razatura de "potricala" sau "alamii ",ne-ar face capatu' ?
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Fleurf

  Eu voua v-am recomandat sa cultivati lamai, dar cel mai simplu mod este sa consumati portocalele si lamaile ca atare fara coaja si sa nu va mai obositi facand prajituri care ingrasa...duc la diabet si altele.Parerea mea ;D

Trofin Petrina

Pai draga mea Fleorf eu chiar am nevoie de o cura de ingrasare :) M-am saturat sa stea hainele pe mine ca pe gard  :D Mananc mancarea degeaba :) Cativa ani am stat la 46 kg iar acum cu greu am ajuns la 49 .......tinta e macar 52  :D Asa ca pentru mine, daca aveti dati niste retete care ingrasa .
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

liana

Ce bine ca mai este cineva ca mine!!!Cel mai mult am avut 64 de kg (cu doua ore inainte de a naste).cel mai putin 47 kg iar acum abia am 50...si ma straduiesc, nu gluma!!!Colegii mei zic '' da slaba mai esti! ''

gabriela jalba

faceti un amestec de unt proaspat,miera de albine,nuci date prin masina,cacao,miez de lamie (lamiie fara coaja) dat prin masina de carne( blender,robot..).Trebuie sa iasa ceva tare,cam ca un serbet legat. Abordati de cite ori aveti chef pe zi. Daca mai luati si seara inainte de culcare,efectul e garantat
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Fleurf

  Si bere fetelor. Dar eu zic sa nu exagerati ca e teribil de greu sa dai jos, iar oamenii slabi sunt mult mai sanatosi decat cei mai plinuti.

gabriela jalba

cred ca-i super tortul tau,dar el ingrasa pe astea de 1.60m cu 68kg si de la 55 ani in sus!! Pe zgitiile astea de fete...Lor le trebuie bombe energetice nu fineturi. Imi adusei aminte:
- piine prajita,cu un fi de ulei de masline,sau unt,deasupra avocado(de ala nelucios si bubos)+bucatele de masline;sare +piper+verdeata;pasta ardei iute,...ce va vine voua sa mincati condimentat,ca sa mearga! Asta inainte de culcare.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Trofin Petrina

Quote from: liana on January 23, 2008, 08:40:26 PM
Ce bine ca mai este cineva ca mine!!!Cel mai mult am avut 64 de kg (cu doua ore inainte de a naste).cel mai putin 47 kg iar acum abia am 50...si ma straduiesc, nu gluma!!!Colegii mei zic '' da slaba mai esti! ''

Eu cel mai mult 59.......normal ca tot inainte de a naste  :D  iar cel mai putin 44 .......si nu va zic ce bucurie pe mine sa vad ca nu mai incape o pereche de pantaloni  :D

Floare mica tortul tau e asa apetisant, nu-ti imaginezi ce pofta mi-ai facut :)
Doamna Gabi multumesc tare mult pentru reteta ........cred ca o sa fie "prajitura" preferata :)
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

Fleurf

 Cred ca era mai potrivita la "maxima zilei" dar cand am citit ce a scris Ninutz mi-a venit in minte asta: Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca" ;)

Trofin Petrina

:) Ai mare dreptate Fleorf :) Daca si-ar da seama de asta toti oamenii......

Si ca sa nu fiu off topic de tot si  ca sa-i fac pofta lui Cara, va pun o reteta cu ciuperci ( si mie imi plac tare ciupercile )
Ciuperci cu usturoi......toata lumea o cunoaste, sunt sigura, dar pentru mine e un deliciu.
500 g de ciuperci , 1 ceapa , 5 linguri de ulei, 3-4  catei de usturoi, sare, piper,cimbru, tarhon.
  Mod de preparare: Se taie ceapa marunt, se caleste in ulei dupa care se adauga ciupercile spalate, intregi sau taiate si se lasa pana se inmoaie, amestecand continuu sa nu se prinda de tigaie, dupa care se adauga  o cescuta de apa, si condimentele. Se lasa sa fiarba si dupa ce s-a evaporate tot lichidul, se adauga usturoiul pisat si opreste focul. Se serveste cu mamaliguta calda.
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

Fleurf

  Foarte buna reteta ta Ninutz  :P Si mie imi plac ciupercile dar fiindca nu mai mananc nimic prajit le fac salata in felul urmator: le frig pe gratar si apoi intregi sau feliate le amestec cu mujdei (usturoiul pisat cu sare si frecat cu zeama de lamaie si ulei presat la rece) Sunt bune si cu paine si cu mamaliguta.

myky

ciupercile se pot face si la cuptor in tava pe o foaie de copt, presarate cu putina sare, sau tot la cuptor, se pun intretregi, umplute cu coditele taiate marunt si amestecate cu cascaval sau unt si condimente

cara

buey! io ma chinui cu dieta si voi imi fluturati ispitele pe sub nas? ha?
tre' sa ajung inapoi la 52, ca m-am dolofanit in iarna asta! deci declar topicul asta inchis! punct!
:D :D :D

cara

Quote from: myky on January 24, 2008, 07:03:42 PM
ciupercile se pot face si la cuptor in tava pe o foaie de copt, presarate cu putina sare, sau tot la cuptor, se pun intretregi, umplute cu coditele taiate marunt si amestecate cu cascaval sau unt si condimente

eeeeeeeeee.....nu se mai poate cu voi!
ia luati d-aci:

[attachment deleted by admin]

myky

da mai exact asa, astea cu ce sunt?
cascaval si...

cara

cam cum ziceai: ceapa, cozile ciupercilor, sunca de curcan patratita marunt, patrunjel, un catel de usturoi intreg, care se scoate inainte de umplerea ciupercilor si mozarella deasupra

secretul meu: prepar umplutura "la gata" iar ciupercile le tin in cuptor inainte de umplere, sa lase apa. pe care o arunc inainte sa le umplu.  ;)