Mie mi-a placut cum arata planta. A ingrijit-o bine.
Sub nici o forma sa nu taie radacinile. Ca planta sufera. Sa incerce sa le bage in substrat, chiar daca sunt de la nivelul frunzei doi sau trei. Sa le orienteze spre "in ghiveci". Dupa cate am vazut in poze, un ghiveci din aclea, clasic, alb, numarul 11 mi se pare incapator. Dar voi vedeti la fata locului mai bine. Tineti cont ca lui Phalenopsis ii place la inghesuiala (adica sa aiba radacinile mai inghesuite) asa ca nu va avantati la un ghiveci cu mult mai mare. Iar planta, daca are tendinta da atarne de mare ce e, poate fi sustinuta de betele de la flori.
Deci bagati planta in pamant pana la nivelul primului rand de frunze, si radacinile incercati sa le bagati tot in pamant. Daca ramane vre-una afara, ei chiar ii place

.
A, inca ceva. La Phalenopsis, care au radacinile groase, eu nu am scos niciodata batul acela de sustinere. Pentru ca la nevoie, atunci cand creste tija noua, as fi ranit radacinile daca-l infigeam...
Si inca ceva. Multa lume scrie ca acel "pamant pentru orhidee" e bun si pentru Phalenopsis. Eu as zice mai degraba ca nu-i bun. Asa ca sa faca rost de scoarta...