Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

gabriela jalba

Am facut si eu o zacusca de ghebe; Cara te astept sa vii sa mincam impreuna ca e facuta pe gustul nostru - iute!!!!si buna tare ;).
Azi am facut suc de rosii pt ultima data anul asta si am mai pus si niste compot de struguri. De facut ar mai fi multe,dar...nu-i timp!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

mamaaaaaa! ce pofta mi-ai facut!   :'(
ma-ntreb cand aveti timp de toate... ::)

larisa

PAi nu uita ca de acum sunt casnica.Dupa ce mi-am dat demisia ,am intors casa cu josu-n-sus,nu a ramas un colt nerascolit,am avut timp si de conserve ,zarzavaturi,etc

gabriela jalba

Care timp de toate??? Ca de-am umplut borcane,a ramas altceva nefacut....Acum pot sa-ti spun ca-mi ramine gradina necuratata,si inafara de un strat de morcovi,nu am pus nimic.....
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

sicamin

Eu azi abia am cumparat varza  sa pun in butoi.

Trofin Petrina

DE curand am sarbatorit ziua fetitei si nu se putea sa lipseasca tortul. Am gasit o reteta pe "delly" si am fost tare multumita de el. L-am incercat pentru ca se numeste "Tanti Nina"  ;D
"blatul:
- 10 oua
- 10 linguri zahar
- 6 linguri nuca macinata
- 4 linguri cacao
- 2 linguri faina

Se separa ouale, se bat albusurile spuma, se aduga zaharul, se bate albusul pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile. Separat se amesteca haina cu nucile si cu cacaua si se incorporeaza usor in prima compozitie. Se tapeteaza o forma de tort cu unt si faina si se da la cuptor, la foc potrivit.

Siropul: Se ard 250 gr.zahar, se adauga 1/2 l apa,se fierbe pana se topeste zaharul ars.
Cand blatul s-a copt (consistenta lui nu este cea a unui blat obisnuit- contine o cantitate mica de faina) un indiciu ca e copt- acela ca incepe sa se desprinda de pe peretii formei. Deci, cand blatul s-a scos din cuptor se toarna peste el (fiebinte fiind). Siropul fiert (blat fierbinte,sirop fierbinte) pana il absoarbe in intregime. Dupa ce se raceste, se scoate din forma.

Crema: 300 gr unt frecat spuma cu 300 gr.hahar pudra, cu 4 linguri cacao, 3 galbenusuri , zahar vanilat.
Blatul nu se taie, se imbraca practic cu crema.
Deasupra, dupa preferinte, se imbraca cu frisca sau cu nuca pralina."

Eu am pus in crema  coaja rasa si zeama de la 1 lamaie.
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

gabriela jalba

Tre' sa fie super!!Da' io,cind aud de unt frecat in care sa incorporez cevaaaa >:( >:(....Tot timpul mi s-a tait.!!!! Am recurs la cremele fierte;frisca,fructe... Cred ca am sa-l incerc de Anul Nou!!!...de s-o taia...dreg eu busuiocul cumva...
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

Trofin Petrina

Faza e ca eu nu am frecat untul mai intai ci le-am pus pe toate gramada:) mai intai am pus cacaoa cu zaharul sa nu-mi ramana cocoloase de cacao si apoi restul ingredientelor. O fi din cauza ca mixerul meu s-a blocat pe "turbo"  si si-a facut treaba urgent? :)

poza n-am curaj sa pun ca nu-s mestera la decorat  ;D
http://ninutz.sunphoto.ro/

https://www.facebook.com/petrina.trofin


"Nu uita ca descinzi din Dumnezeu, dar ca depinzi numai de tine."
                  Vladimir Ghika

gabriela jalba

...face mult si decorul...,dar gustul!!!!!! salveaza totul....Numai cind nu-mi prea reuseste,insist,si ma joc cu decorul,ca in rest...frisca,bucle de ciocolata,bilute colorate,ciocolata rasa, flori +crengute +funde (nature)...stiu ca ce-i sub,ia fata!!! si nu ma mai omor!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela jalba

Rulada-i de post( cred..) .Ai lui Cara-s mai mult vegetarieni!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela jalba

Daca ai o graba,pina scrie Cara reteta ei,tasteaza pe google "rulada cu spanac" si n-o sa crezi ce de retete obtii!!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

gabi, ai dreptate, ai mei nu prea vor sa pape carne, cocheteaza cu vegetarianismul, dar nu sunt "vegani"! adica ai mei papa oua si produse lactate. deci reteta mea de rulada are oua, unt si lapte. untul poate fi inlocuit cu margarina, laptele cu lapte de soia, de cocos, dar ouale nu stiu cu ce ar putea fi inlocuite...

aici link:

http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=16791   



gabriela jalba

Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

opiadc

        multumesc, d-na gabi

vernil

Postul fara carne este recunoscut chiar si de biserica ortodoxa, i se mai spune "post alb". Se manaca orice ofera animalul sau pasarea (lapte, oua), fara a o sacrifica pe ea. Este un fel de alimentatie destul de folosit azi. Incerc sa rezist tentatiei de a manca carne, mai ales in post.

floare mica

Quote from: opiadc on December 02, 2007, 12:37:52 AM
       ma gandeam eu ca arata prea bine sa nu aiba nimic, nimic in ea ;D
     eu tin post, dar mi-e foame mereu, oricat de elaborata ar fi reteta aia , fara ceva carne prin ea, tot parca nu-mi tine de foame.
     ceva retete de post stiti pe unde gasesc? si pt ovo-lacto-vegetarieni? adica de-aia care mananca lapte si oua, dar nu carne ;D
      multumesc anticipat :-*
La aceasta adresa gasesti retete de post
http://www.practic.ro/index.php?id=2366&sapt=1&luna=11&an=2007

Myrela

feteleeee, ce veti face de sarbatori, coaceti prajiturile in casa sau le cumparati?
http://myrela.sunphoto.ro/
Din IUBIRE ne nastem, pentru IUBIRE traim, doar cu IUBIRE ,,plecam,,.

gabriela jalba

Anul asta, rup traditia prajiturelelor de casa....lipsa timp!!!!! Iar pt Anul Nou,tortulet!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

cara

(la anul nou o sa fiu la venezia!  ;))
ca sa nu-mi ies din mana cu facutul de dulce, iaca rulada de post cu dovleac.

[attachment deleted by admin]

cara

si cannelloni cu spanac (pretext la ardeiul iute, care e cel mai buuuuun!  ;D)


[attachment deleted by admin]

gabriela jalba

Precis nu-s numai frumoase!!!!Oricum,trage tare cu spanacul,ca-i mai bun ca ciocolata!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

eu

Draga Cara, inca o data ti-am remarcat talentul culinar si nu numai.
Numai uitandu-te la pozele prezentate de tine si-ti lasa gura apa  ::)
Nu ne dai si retete te rugam cu tot suntem acum in post la cannelloni cu spanac  si rulada de doleac!
:-*

cara

pentru cannelloni ai nevoie de:

o punga de spanac congelat
doua cepe
branza tofu (dupa gust, eu am folosit 150 g)
lapte de soia
un catel usturoi
sare
piper

se calesc cepele intr-o lingura de ulei si putina apa (eu nu prajesc nimic, niciodata), se adauga spanacul, un catel de usturoi intreg (care la sfarsit se scoate din compozitie), se potriveste de sare, piper si se lasa pe foc pana scade tot lichidul.
se rade branza tofu si se amesteca in compozitie.

traditionalul sos bechamel cu unt si lapte eu l-am facut cu ulei si lapte de soia.

100 ml ulei
120 g faina
400 ml lapte de soia
nucsoara
piper
sare

se pune uleiul pe foc, se adauga faina, se infierbanta, se stinge cu laptele de soia amestecandu-se pana se obtine un sos ca o smantana subtire. sosul trebuie sa acopere cannelloni. deasupra se rade tofu sau se poate acoperi cu felii de rosii, si putin patrunjel tocat.
se da la cuptor cca 3/4 h.

se pune intr-o tava un strat de sos, se aseaza cannelloni umpluti cu compozitia de spanac, se toarna deasupra restul de sos si se da la cuptor.

cara

rulada cu dovleac:

dovleacul se rade pe razatoarea mica, se adauga zahar si se lasa o ora la odihnit.

aluatul I:

1/2 cana de apa minerala
1/2 cana de ulei
2 cani faina
o lingutita de sare
25 g drojdie (un plic de drojdie uscata sau un pachetel mic de drojdie proaspata)

aluatul II

1/2 cana de ulei
1 cana faina

se framanta aluaturile si se dau la frigider 1/2 ora

se intinde o foaie dun primul aluat si se pune peste el cu ajutorul unul cutit sau a unei palete, aluatul II care e foarte sfaramicios.
se impatureste de cateva ori si se imparte in trei.
fiecare parte se intinde in foaie de lungimea tavii in care vei coace, si pe ea se pune o treime din cantitatea de dovleac care se stoarce bine de zeama. (cum zaharul ramane in buna parte in zeama, dupa ce ai intins dovleacul pe foaie presari zahar peste el, dupa dorinta)
rulezi foaia si o pui in tava in care ai pus hartie de copt unsa cu ulei.
repeti operatiunea pentru toate ruladele si la sfarsit le ungi cu o pensula cu siropul de la dovleac. le da o culoare foarte frumoasa la rulade. (eu am uitat sa fac operatiunea asta si ruladele mele au iesit foarte blonde).

se da la cuptor cca o ora la 180 *C. in functie de cuptor, timpul de coacere variaza.




[attachment deleted by admin]

gabriela jalba

Cara!! tu ti-ai pus in gind sa ne ingrasi din privit si citit!!!!Citind retetele ,mi-am zis ca am dreptate ca-s si foarte bune!!!!
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=