Reciclati-Reciclati-Reciclati

Started by gomez99, November 01, 2008, 10:04:37 PM

Previous topic - Next topic

georgette

Omul trebuie sa invete sa fie chibzuit! ca nu e singur in lume.. deci trebuie sa dea posibilitate si altora sa traiasca ..astfel va trai si el mai mult avnd grija de cei de linga el..fiind mai cumpatat va merge mai incet,se va trezi mai de dimineata,va bea mai putin sau deloc si va ajunge sanatos la destinatie..toate puterile il vor proteja pentru grija lui fata de restul Creatiei!

ozimandias

Quote from: myky on November 02, 2008, 08:40:44 PM
iar fructe de pe  pe marginea drumului, din p. meu d.v. nu as manca in nici un caz, din cauza noxelor care se depun pe ele
Nici nu ai apuca... ca le-ar culege altii din fasa...


georgette

Cred ca s ar pute aface educatie..daca ar fi suficient de multi nu ar mai fi o ademenire...daca oferta intrece cu mult cererea ramane in plus..si la o adeca s ar face o ordine "impusa" :ai voie sa maninci acolo cat poti-NU AI VOIE SA IEI IN SACOSE!camere de luat vederi si inregistrari!!

cara



georgette, io ma scol foarte de dimineata, da' am prea multe trebi, de aia ma grabesc....

deci io te ajut la plantat copaci, da nu chiar langa drum, vrei?  
si fac si de garda cu camera ascunsa sa prind pe aia care ne fura merele in sacosa pentru placinta!   :D

lala

Gunoaiele chiar sunt o mare problema.Voi va plangeti la oras,dar sa vedeti la sat cat de grava e situatia!!Cand gunoiul se duce la margine de sat pur si simplu si de acolo vantul face ce vrea cu el,adica il duce inapoi...Nimeni nu vrea sa ia masuri,vine ala(ca altfel nu pot sa ii spun)de la mediu si sta la cafele si taclale cu "somalitatile"si asta e de fapt controlul....gata pleaca e in regula e ok semneaza si pa.In sat nu ai cu cine sa te intelegi,ca sa vina masina sa ia gunoiul trebuie bani si pubele la porti si ei nu auuuuuuuuu baaaaaaani,dar la carciuma e nonstop veselie si culmea.....au bani!!!!! ??? ??? ???

georgette

Quote from: cara on November 02, 2008, 08:48:45 PM


georgette, io ma scol foarte de dimineata, da' am prea multe trebi, de aia ma grabesc....

deci io te ajut la plantat copaci, da nu chiar langa drum, vrei?  
si fac si de garda cu camera ascunsa sa prind pe aia care ne fura merele in sacosa pentru placinta!   :D

Ok! pentru matale,admit si drumuri fara pomi ca nu carecumva sa faci o "uniune" materiala si spirituala cu regnul vegetal! :D :D :D
Zis am bine??? te multumeste amu?si sa faci bine si sa casti ochetii cand mergi ,sa nu stau cu gandul la tine ..
;) :-* :-*

Nicol Caloian

Quote from: georgette on November 02, 2008, 08:45:37 PM
Cred ca s ar pute aface educatie..daca ar fi suficient de multi nu ar mai fi o ademenire...daca oferta intrece cu mult cererea ramane in plus..si la o adeca s ar face o ordine "impusa" :ai voie sa maninci acolo cat poti-NU AI VOIE SA IEI IN SACOSE!camere de luat vederi si inregistrari!!
Crezi tu ca s-ar abtine. Ba mai rup si ramurile ca doar nu-i doare pe ei. Pe langa blocul nostru sunt corcodusi (las la o parte ca "picteaza" toate masinile cand incep sa se coaca) dar de cate ori plecam de acasa trebuia mai intai sa culeg crengile rupte cazute pe masina.

cara

Quote from: georgette on November 02, 2008, 08:59:51 PM
Ok! pentru matale,admit si drumuri fara pomi ca nu carecumva sa faci o "uniune" materiala si spirituala cu regnul vegetal! :D :D :D
Zis am bine??? te multumeste amu?si sa faci bine si sa casti ochetii cand mergi ,sa nu stau cu gandul la tine ..
;) :-* :-*

deci uite ce pace si ce armonie e in lume, cine zicea ca planetele stau cu dosu'-n sus?

casc ochii, promit, ca deja am puncte aproape cat de-o suspendare de carnet. in urmatoarele 5 saptamani imi expira 6 deci dupe aia ma relaxez nitzel....

penelopa

Fraţilor, cu topicul ăsta m-aţi atins la coarda sensibilă  ::)
Eu, de mică,  am fost econoamă ......  că de-aia m-am şi  făcut  economistă  ;D
Nu sunt chitroasă dar risipa  mă  omoară  >:( 

Întotdeauna am ales să folosesc ceva atât cât este necesar:
-  nu las apa la robinet să curgă  cât îmi perii dinţii sau, la bucătărie, cât frec vasele cu detergent;
-  părul mi-l spăl cu şampon în lighean (folosesc apă mai puţină, pot aduna firele de păr care cad şi  le arunc la găleata de gunoi - deci, nu înfund canalizarea) apoi mi-l  clătesc la duş;
- lumina o las aprinsă doar cât am nevoie ( să vedeţi ceartă cu soţul fiindcă, în urma lui, eu îi sting lumina - el o lasă aprinsă, pe motiv că, oricum,  se întoarce ..... uneori şi după o oră  ;D)
-  pungile de plastic , dacă permit, le refolosesc  sau le pun în găleata de gunoi (ca sac menajer), iar dacă sunt de aruncat, de regulă le ard;
-  peturile le refolosesc (de obicei, tragem vinul în ele) iar când sunt de aruncat, le ard. Nu mai spun că le folosesc la "minisere".
-  cu hârtia e mai greu: nu mă îndur s-o ard fiindcă ma doare sufletul când mă gândesc  câţi copaci au fost sacrificaţi pentru ea. În general, o aduc la serviciu dar nu sunt convinsă că, şi aici,  n-o ard.
Cu unele ziare (cele mai  absorbante) sunt mai dură  fiindcă....... Pufica ( şi acum puii ei) trebuie să-şi facă  nevoile pe ceva   :D

Am luat aceste măsuri  deoarece în autorităţi nu am crezut şi sperat niciodată.

ozimandias

Apropos de discutia asta. Astazi, in drumurile mele, am vazut o masina (dacie parca, papuc) pe care scria ceva de reciclarea uleiului casnic... O sa-mi fac timp sa caut pe net. era ceva cu www... insa nu am putut sa citesc (din cauza vitezei  ;D)

daveco

am rugat-o doamna de la curatenie sa aduca inapoi sacii de la gunoi.(adeca in ei fusesera carpe).deci se cheama ca am reciclat nu ca nu mai aveam altii,nu?data viitoare ii cer la fel si ii explic motivul sa nu umple targul ca-s zgarcita.
mama,ce scuza buna am gasit.
cred ca totusi in strafundul sufletului sunt o reciclatoare.incep sa ma cunosc.
a!dupa ce-am citi aici ,aseara m-am dus la market cu sacosele de acasa.mai,mai!

ozimandias

Daca te-ai dus cu masina si nu cu bicicleta si daca ai cumparat iaurt in cutie de plastic, n-ai facut nimic... ;D

einsteinitza

Si eu fac peturile sul si apoi pun dopul.Le duc la containerele specializate din colt.Dar nu stiu daca ajung la reciclat.Apoi,hartia, o strang toata si o duc la Slanic la foc.Stiu ca nu e grozav,dar macar nu o arunc si scutesc ceva lemne la centrala.Am facut intr-o seara foc numai cu hartii si agentul din centrala a ajuns la 70 grade,asa ca am scutit un brat de lemne.
Am,dupa cum stiti,doua lazi uriase de compost si fac mereu compost,La doi ani un metru cub :o :o :o :o
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gomez99

penelopa, nu mai arde plasticul, fumul e extrem de toxic si toxinele se absorb foarte rapid in plamini.
daca as avea timp sa mor, as amina pentru ceva mai urgent.


http://ro.fotoalbum.eu/gomez99
http://ro.fotoalbum.eu/gomez999

myosotis

Seara, inainte de a merge la somn, e bine sa deconectati toata aparatura care ramane in stand-by. Un televizor consuma infim de putin, dar 1 milion.... si in afara de asta, se mai reduce putin din campul electro-magnetic in care ne scaldam cu totii.
Se poate folosi o priza multipla cu intrerupator. Cand stingem lumina, inchidem si priza.

Claudiu

Buna

Gomez99 are dreptate, plasticul ars e foarte poluant.
Una din problemele mari la poluarea cu plastic este volumul mare al ambalajelor. O idee de reducere este turtirea pet-urilor si apoi insurubarea capacului pentru a nu se umfla iar cu aer. Folosirea pungilor menajere este foarte utila desi recunosc de multe ori costistoare si inutila pentru omul in sine. Dar odata puse in pungi legate acestea la destinatie nu se mai imprastie peste tot din cauza vantului (teoretic). Cred ca ati vazut campurile semanate cu pungi din apropierea Bucurestiului. Deci refolosirea pungilor menajere este o iluzie ca se face mai putin poluare. E drept statiile de preluare a gunoiului ar trebui sa fie dotate cu sisteme de legare care sa fixeze gunoiul, dar nu sunt sau nu fac fata.

Reciclarea unor materiale mai are un aspect. Daca este necesara mai multa energie decat a folosi materie prima noua poate fi la fel de poluanta. E un paradox dar nu intotdeauna reciclarea reduce poluarea. Problema reala a deseurilor este depozitarea lor si asta la volum cat mai mic. Dar din cand in cand materia prima devine scumpa sau procesul tehnologic materie prima - produs sa fie foarte energofag (cazul metalelor) si atunci reciclarea e foarte avantajoasa.
Desigur candva materie prima de baza vor fi deseurile noastre.

1 milion de televizoare in stand-by e nesemnificativ, dar Myosotis are dreptate,  la nivel mondial, sunt mult mai multe in stand -by si nu numai TV si e semnificativ. In ultima vreme aparatura e conceputa pentru consum foarte mic dar s-a inmultit peste masura. Insa "lenea noastra modernista" ne facem sa ne simtim foarte bine cu ele in stand-by. Si de ce sa nu recunoastem: ce bine e sa te pui direct in pat si sa iei telecomanda.

Reciclarea nu e asa simpla cum pare. Solutia cea mai buna ar fi sa murdarim mai putin si sa consumam mai putine ambalaje. E o intreaga industrie, de cartoane, plastic, vopsele si metal. Insa cati dintre noi ar cumpara o pasta de dinti intr-un tub pe care nu scrie decat "pasta de dinti" cu o simpla sigla micuta a fabricantului? Fiti sinceri cu voi nu trebuie sa dati nici un raspuns cuiva.
Suntem prinsi intr-o capcana, progresul care ne asigura o imunitate fata de vitregiile Mamei naturi ne pune in pericol viitorul.
Adevarul e ca ne-am inmultit prea repede (multi au fost ciomagiti si au fost facuti ticalosi ca au afirmat asta, asa ca nu ma supar daca o veti face - dar eu recunosc fiind umani si crestini aici nu avem solutie sau poate cap - nu mai stiu exact acum) si si pretentiile au crescut peste masura. Multi dintre noi facem o munca  inutila dar in acelasi timp prosperam foarte bine din aceasta munca. Dar cati oameni traiesc de pe urma ambalejor astea si ce se va intampla cu ei daca renuntam la ambalajele de Lux?  (o chestie similara in industria tutunului - stop fumatului dar veti lasa someri o armata intreaga - asta insa sa nu va imiedice sa va lasati de fumat sunteti mai important decat aceasta armata). Ganditiva cati lucreaza in domeniul ambalajelor care nu mai sunt de fapt un ambalaj ci o platforma de promovare a produsului. Sunt specialisti in aceasta. Si totul e doar pentru cateva secunde. Cumperi o cutie pentru ca arata bine, e atractiva si ajunsi acasa scoti (sa zicem tubul de pasta de dinti din cutia de carton) si o arunci la gunoi. Cand foarte bine tuburile puteau veni si intr-o simpla cutie mai mare eventual separate cu cartoane simple de slaba calitate, reciclate, asamblate tip fagure. Dar ce ati zice daca ati fi fortati sa cumparati astfel de produse? Stati linistiti nu sunteti voi de vina in particular. Asa e omul in general, apreciem inutilul. Uneori toata munca pentru ambalajul unui produs implica mai multi oameni decat pentru produsul in sine.


  In principiu sunt pentru agricultura ecologica dar e un lux si o iluzie. Doar o speculatie pentru a creste produsul la unele produse (desigur o sa ma blamati rau pentru asta, dar eu aici ma refer la marea productie agricola si nu la productia familiala de care cel care are un servici nu depinde in ultima instanta) Spuneti-mi si mie cu ce ati face rotatia culturii graului in lume? Lasatul in parloaga? Inseamna ca veti "polua" mult mai mult teren. Cum veti cultiva ecologic sa zicem 10 hectare de rosii? Cand neaplicarea tratamentelor preventive poate avea ca rezultat boli care nu le mai puteti trata si ati compromis toata recolta. Veti zice ca nu veti castiga anul acela dar nu va ganditi la multimea de oameni care se bazeaza pe aceste recolte. Si in plus daca ati compromis 10 hectare de rosii de fapt ati poluat 10 hecatre de teren la maxim incat au fost inutile in anul respectiv. Oricum o cultura de rosii, de porumb si de ce o fi are toate aspectele unui desert prin varietatea extrem de redusa a vietatilor si plantelor dar de fapt este mai putin utila echilibrului naturii decat desertul  .

Dar cresterea numerica a populatiei si implicit a densitatii face imposibila aprovizionarea "tip piata". Apoi mica productie (subliniez regretul meu: din pacate) nu mai poate acoperi nevoile cerute de densitatile urbane in conditiile date. Decat daca sa zicem mai toti ar sta la case si si-ar creste propriile gaini. Ceea ce n-ar fi rau. In principiu sunt pentru asta dar in conditiile date de azi e imposibil. Sa fim seriosi populatia trebuie hranita. Si asta implica ambalaje, poluare si consum de multa energie.

Pe de o parte productia de tip familial cere spatii mai mari poluand mai mult prin ocuparea terenului in detrimetul spatiilor naurale, pe de alta parte densitatea urbana crescuta creste local nivelul de poluare peste capacitatea mediului de a o neutraliza. Deci orice sistem are avantaje si dezavantaje, desi daca ar fi in puterea mea as face ca toata populatia sa poata trai fericita cu un petec de gradina (asta fiindca stiu ce inseamna o gradina ).

  Productia ecologica ar fi foarte poluanta prin suprafetele mari de teren cerute, cu toata ideea de productie ecologica intensiva. De fapt intensiv e in final poluant.
  Si ideea de a stopa folosirea insecticidelor si pesticidelor e aberanta. Populatia trebuie hranita. Ce faceti cu tratamentele preventive, riscati ca o ciuperca sa distruga recoltele unei tari si a ajunge la foamete. In ultima vreme datorita acestor substante atat de blamate foametea nu mai bantuie prin Europa si pe arii intinse din intreaga lume. Dar nu cu mult timp in urma, prin 1845-1848 populatia Irlandei a fost redusa la jumatate din cauza foametei, caci o ciuperca a compromis  productia de cartofi. Pe cartof s-a bazat cresterea numerica, ciuperca a distrus-o. Multi au murit de foame sau au luat calea exilului.
  Cred ca trebuie gandit la un compromis. Folosirea rationala. Adevarata problema e folosirea irationala, permisa si de costul relativ mic al unor substante (cum sunt ingrasamintele chimice, dar ce vreti acum sa le scumpeasca pentru ca suntem noi lacomi?) si goana dupa un castig cat mai mare fara a tine cont ca peste o anumita doza produsele devin cu adevarat toxice.

  DDT-ul la timpul lui a salvat omenirea de la foamete si de la purici. Sunt de acord e foarte toxic, dar azi totusi se produc substante mai inteligente desi rezultatul se va vedea numai in timp. Oricum foamentea si bolile au produs mult mai mult rau decat DDT-ul desi putini vor avea curajul sa admita azi asta. Folosirea irationala in supradoze si la moment nepotrivit in relatia  aplicare - consum, folosirea substantelor sistemice si nu de contact in perioade de recoltare - consum, asta e pericolul real.

  Unii vor zice substantele netoxice, alea admise in bio. De acord: datimi-le, desi bio in esenta ar insemna absolut fara substante. Dati-mi-le si garantati eficacitatea si spectrul necesar tuturor problemelor. (Sulfatul de cupru e admis doar pe considerentul ca e folosit de mult timp) Soiurile rezistente, sunt perfecte, dar nu avem soiuri rezistente la orice si apoi gustul omului cere mai multe. Dar nu neglijati soiurile rezistente - sunt foarte importante si ideea foarte valoroasa :)


In final as zice ca trebuie gandit ca poluarea nu sta numai in ambalaje si consum de energie. Orice se produce mult e poluant. (chiar si vorbaria mea acum :) )
Stiti care este materia care acum polueaza cel mai mult lumea? Betonul. Ganditiva cate sosele au fundatia din beton, cate case, blocuri, cate rauri amenajate, cate canalizari, cate constructii agro-higro-termo-etc, cate platforme de depozitare, cate constructii portuare si amenajari fluviale, cate constructii deco-ornamentale . E materia polunata cu volumul cel mai mare din lume si si energofaga.


E drept economia facuta de fiecare individ conteaza. Si intradevar multe ambalaje pot fi refolosite in gospodarie, fie si numai ca si cutii de organizare a comorilor ce le strangem - cuie, suruburi, piulie sau nasturi, ace, margelute,... :) (nu radeti e normal sa strangem) Din pacate economia individuala nu e solutia, desi merita facuta cat se poate de fiecare, dar e imposibil sa constientizezi intreaga populatie (asta e practica nu teorie). Decat eventual cu ciomagul in mana sau cu o catastrofa naturala.
Deci as zice nu ajungeti la actiuni absurde, de genul:
"Sa facem economie, oricat ne-ar costa"
Si mai ales nu lasati ca deseurile sa va fure timpul. Eu am pierdut uneori destul timp cu asta si in final am fost poluat mai mult :)

Cele scrise nu se vor adevaruri-fundamentale. E o opinie. Daca sunteti adeptul productiei agricole ecologice nu dati cu pietre si eu as fi daca as crede ca e posibila in conditiile date. Iar in gradina mea am fost pe cat posibil dar n-am exagerat, mai ales cand confuntat cu o problema si consultand un specialist (membru al unui grup de adepti bio) mi-a raspuns cinstit: alege vrei papa sau nu vrei?
  Solutia sta in rational si echilibru. Iar in domeniul pesticdelor nu prea e valabil un pic mai tare e mai bine, sa omoare toate insectele. Va omora tot atatea numai ca ati poluat mai mult. Nici invers un pic mai slab e mai bine ca poluez mai putin , ca nu omorati insectele. Nici mai rar nu e bine, daca sa zicem la 7 zile aveti o noua generatie de afide. Nici aplicarea dupa ureche nu e bine. Unele insecte sunt "ingrasate" de unele substante.

In privinta apei, in unele zone problema e si mai grava. Sunt locuri total dependente de apa freatica subterana si aceasta se termina. Poate astea sunt mai putine. Sunt orase unde cu toate raurile din zona daca se mentine ritmul de crestere a populatiei apa va devini insuficenta. De ce problema e mai grava? Pentru ca daca pentru energie se pot gandi si gasi alternative, pentru apa nu. Am citit de persoane (nu de la noi) care recupereaza apa care curge pe teava de la dus pana cand vine apa calda si folosesc aceasta apa la udat in gradina. Nu o fac pentru ca e scumpa ci pentru ca sunt constiente ca nu e scumpa pentru ca e subventionata sau sunt constiente ca apa potabila se termina in zona (nu e gluma ce scriu aici si nici nu vreau sa va sperii pentyru ca din fericire noi nu stam asa rau)

De ce am scris atata? Pentru ca problema e foarte complexa, cu multe aspecte. Arsul plasticului ca sa nu amintesc si de cauciuc, poate fi mai toxic pentru natura  decat depozitarea lui eventual sa zicem maruntalita.

Sa auzim de bine.


cara



ozimandias

Quote from: Claudiu on November 04, 2008, 04:40:28 AM
Din pacate economia individuala nu e solutia, desi merita facuta cat se poate de fiecare, dar e imposibil sa constientizezi intreaga populatie (asta e practica nu teorie).
Claudiu, perfect de acord. Insa aceasta constientizare se face, parerea mea, prin educatie. Ce ma uimeste pe mine foarte tare e ca multi adulti sunt needucati. Si aici nu ma refer la a saluta. Si de ce ma uimesc adultii needucati? Pentru ca stiu sigur ca educatia are doua laturi importante: cei sapte ani de-acasa si auto-educatia. Dupa parerea mea sunt amandoua la fel de importante, dar se poate a doua fara prima. Poate ca ai avut nesansa sa te nasti intr-o familie in care parintii aveau alte prioritati. Insa ai crescut, traiesti printre oameni. Si ca atare incerci sa te comporti ca si ei, incerci sa inveti ce nu ai stiut. Problema e ca acel adult nu stie (sau nu e interesat) sa deosebeasca "binele de rau" si e adoptat comportamentul cel mai lejer. Adica: mergi cu masina, ai mare grija sa nu-ti cada scrum in masina, scrumezi in scrumiera si la semafor, ca tot stai degeaba, iei scrumiera si o golesti pe geam...
Chestia asta cu reciclarea, cu refolosirea, am invatat-o singura. Mi-am trait copilaria acum 20-30 de ani, cand eram obligata sa reciclez. Mi-aduc aminte si acum o dupa-amiaza rece si ploiasa de toamna, cand am stat mai bine de o ora sa binevoiasca nenea de la chioscul de hartie sa se trezeasca din betie, ca sa poata sa-mi ia hartia mie si colegilor de scoala, ca trebuia sa aratam bonul, a doua zi la scoala. Mi-aduc aminte si acum ca strangeam bani pentru sticlele si borcanele pe care eram obligati sa le ducem la centru, pentru ca mama mea si alte mame nu ne dadeau "produsele", ca faceau conserve si ne dadeau echivalentul lor in bani... Mi-aduc aminte si nu sunt amintiri placute.
Insa, adult fiind, am inceput sa inteleg ca nu poti murdari fara sa incerci sa faci si curat. Ca intr-o casa, nu? Nu o sa ma vedeti vanzand hartie, dar o sa ma vedeti platind pe unii sa vina sa o ia sau umbland de nebuna cu ea in spate cautand un loc unde sa o duc... Ce se intampla dupa cu ea... ma depaseste. Am sufletul linistit ca mi-am facut datoria. Fiecare ar trebui sa-si faca datoria, indiferent care ar fi ea.

Si ca o concluzie (ca am aberat destul), educatia ne omoara. Iar educatia se face si cu forta, daca altfel nu se poate. Dar "cineva" ar trebui sa fie interesat sa aiba oameni educati in tara. Asta in ideea ca acel "cineva" e si el un "om" educat... ::)

cara

am inteles in sfarsit care-i partea mea de treaba: imi iau pusca la spinare si plec sa fac educatie prin oras!

sa ne vedem cu bine!...



:D

einsteinitza

Ozi, din pacate, peste tot solutia nu e educatia personala decat intr-o infinitate de procent, mai ales in cazul intelectualilor.Restul e educatie prin pedeapsa.Cum spunea parca Ella, mi-e frica sa nu gresesc la separarea gunoilului.Ca iau amenda. Tot ce fac, ca la un copil, daca e rau e amendat.Nu poti cere masei de oameni de rand, de la tara, de la periferia orasului,sa gandeasca la viitor cand ei nu se spala zilnic, nu isi schimba hainele murdare, etc.Vrei sa se gandeasca la reciclat ::) ::) Solutia e pedepsiea aspra, in asa fel incat sa doara rau la buzunar, sa nu-si mai permita luxul a doua oara.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

cara

Es, e si asta o solutie, dar suferinta e de lunga durata...
varianta mea e mai ecologica pe termen lung! ala pe care l-am educat io cu kalashnikovu' nu mai face mizerie veci!



einsteinitza

Da, da p-aia care rezulta unde-i incadrezi, la plastic sau la compost, ca raman multe deseuri dupa Kalshnikov.?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

penelopa

Într-adevăr, problema dezbătută de noi este foarte complexă şi, din păcate, nu sunt soluţii clare..... precise...sigure de rezolvare  >:(
Dar, e important că discutăm, emitem păreri proprii sau părerile altora,  facem constatări pe propria  piele, astfel încât să  învăţăm fiecare câte un pic din toate.

În general sunt cam căpoasă şi admit mai greu  părerile altora. Dar, nu pot să  nu recunosc că nu mă inspir din ele.
Vă mulţumesc pentru atenţionarea referitoare la arsul plasticului. Şi nu atât pentru mine care ard cantităţi mici afară, în aer liber, cât pentru vecina care face focul cu aceste peturi, colecţionând peturi de la toţi vecinii.

În altă ordine de idei, subscriu la tot ceea ce a scris Claudiu.  Din punctul meu de vedere are dreptate totală în cele afirmate.
Asta e lumea în care trebuie să existăm şi, dacă nu ne adaptăm,  nu vom supravieţui.
Eu nu mă las impresionată de produse  nonecologice sau de E-uri, P-uri şi alte alea fiindcă, practic, nu ai cum să te fereşti de ele.
Mă ghidez după practica celor din familia Borgia: iau în fiecare zi câte o picătură de otravă şi astfel devin imună la otravă  ;D

cara



georgette darling, complici si amesteci si intinzi si impletesti lucrurile de ma ia cu dureri de cap!  :D