Phalaenopsis sp.

Started by Dan Hibiscus, February 13, 2009, 04:10:43 PM

Previous topic - Next topic

Codruta

Stefana, e minunata +apl Nu am mai vazut asa culoare.
La mine a inflorit pentru prima data o pitica.
http://codruta.sunphoto.ro/orhidee/29621799 Am pus poza aici pentru ca banuiesc ca e tot o phale dar daca m-am inselat imi cer scuze.
Aici langa una mare, noua achizitie
http://codruta.sunphoto.ro/orhidee/29621801
Noua achizitie mai in detaliu
http://codruta.sunphoto.ro/orhidee/29621807
Si una din cele mai "vechi" de data aceasta cu flori putine si mult mai mici
http://codruta.sunphoto.ro/orhidee/29621811
Si una care se anunta a fi minuata, cu multe ramuri si flori dar la care i-au cazut toti bobocii :'( Sigur s-au "prajit" fiind deasupra caloriferului
http://codruta.sunphoto.ro/orhidee/29621816

einsteinitza

Ce frumoase sunt, imi place mult noua achizitie. Ma gandesc sa scurtezi la fiecare ramura cam pana la primul mugure al fiecarei ramnificatii, si poate vor da noi laterale.Ar fi fost frumoasa foc.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

Cred ca bine graiesti tu :). Am sa le scurtez sa vedem cum va evolua. Tare mi-e ciuda ca i-au cazut bobocii.

aan_caa_2007

sa stiti ca la capitolul achizitii nu am lucrat de loc rusine mie da nu prea am avut nici timp nici bani si nici nu prea am unde sa le tin ca am o gramada de flori, pervazele pline, balconul plin, pe mobila mai pe la lumina plin....., cat despre poze cat de curand, sper sa nu se scuture pana apuc eu sa le fac poze :)

vikcelmic

Codruta, frumoasa cea alba cu rosu  +apl
Anca, nu trebuie sa-ti ceri scuze, doar nu ne intrecem, dar din cele scrise de posesoarele de orhidee de-a lungul timpului, dupa una, urmau altele. Bravo ca ai rezistat  +apl Si ce flori mai ai?

einsteinitza

Anca, ai sa vezi in scurt timp de stat pe aici. Sunt aici pasionati si pasionate mai vechi in ale forumului, care aici si-au cultivat si mai mult pasiunea pentru flori, si n-au scapat, vrand-nevrand au acum adevarate colectii-Myo, Geta, Pene, Stefana, etc, si asta ca sa mentionez doar cateva. Sunt colectii de muuulte si, in general, nu ai scapare Incet incet te prinde si te trezesti ca nu mai ai loc pe nici un pervaz >:D
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Codruta

O dovada clara ca nu ai scapare este la mine :) La inceput am zis ca in loc sa iau un buchet de flori pe care sunt nevoita sa-l arunc dupa cateva zile, la acelasi pret sau poate chiar mai ieftin iau o orhidee care ma bucura cu flori luni de zile. Ma gandeam ca si daca dupa aceea o arunc la gunoi tot m-am bucurat de flori mai mult timp fata de un buchet. Inca nici o orhidee nu a ajuns la gunoi si ia ca au trecut mai bine de 3 ani de la prima orhidee. La unele le trebuie ceva timp pana se hotarasc sa faca o tija noua sau alti boboci, florile tin mult mai putin si uneori sunt chiar mai mici dar ma bucur de ele chiar si asa. Satisfacita e mare cand infloresc la mine sau cand fac keiki, mai ales daca keiki au flori ;)

sicamin

Am primit anul trecut o Phale care avea vreo 5 pui. Am despartit puii si acum incep inflorirea. Unul si-a deschis floricelele si alti 2 se pregatesc. Ceilalti au fost "donati" asa ca nu stiu deocamdata cum se prezinta.
Asa arata primul puisor,din cei 5 , la prima inflorire;


Si o alta phale la a doua inflorire la mine ,iar cea alba ,care infloreste non-stop  :Deinsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro


sicamin

 :o :o :o Claudya ,chiar asa  albastra e  ? Nu am mai vazut  +hypno
Sa-ti infloreasca mereu ,ca e deosebita ! +apl

aan_caa_2007

Deci.... deja a mai aprut una!!! Am gasit-o intamplator la o prietena vroia sa o arunce, si am luat-o eu, arata cam trist dar sper sa o resuscitez Wish me luck !!!

aan_caa_2007

Cred ca asta ar fi cea mai mare satisfactie

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

doina

Bafta cu ea Anca  +hug
Fetelor aveti niste phale superbe , cea albastra mi se pare ca este din filmele SF  :o dar puiul Sicai pare mult mai real  +apl

Codruta

Sica si Claudya, felicitari!
aan_caa_2007, mult succes!

aan_caa_2007

Multumesc mult sper sa-mi iasa

penelopa

Despre mine, ce să mai zic, Anca?? ;D Chiar făceam mişto de orhideele fetelor, până m-au cadorisit cu câteva. ;) Deja mă gândesc să-mi măresc efectivul dar, trebuie să văd la ce renunţ în favoarea lor.

Deocamdată, să vă spun ce-am citit în "Grădina mea de vis" (nu că n-aţi şti şi voi să citiţi dar, poate, n-o aveţi toţi  ::)).
Cică, dacă vrei să stimulezi înflorirea (mai ales când ai exemplare care refuză să se producă  ;D),  trebuie amplasată planta, timp de 2 luni, într-un loc mai răcoros, la o temperatură de  15 - 16*C.

stefana

Quote from: penelopa on January 31, 2011, 03:32:27 PM
Cică, dacă vrei să stimulezi înflorirea (mai ales când ai exemplare care refuză să se producă  ;D),  trebuie amplasată planta, timp de 2 luni, într-un loc mai răcoros, la o temperatură de  15 - 16*C.
Numai maare grija cu apa atunci, ca pot putrezi radacinile. La asa o temperatura nici in 2 saptamani nu se zvanta substratul.

doinabacau

   Sa va traiasca frumusetile! Eu sunt nepriceputa in privinta lor.Am salvat una cu ajutorul Stefanei,careia ii multumesc si acum,
    http://doinabacau.sunphoto.ro/Din_florile_mele/29009074

iar pe alta am ajutat-o sa-si piarda bobocii
   
   http://doinabacau.sunphoto.ro/Din_florile_mele/28474392

BoboROM
Si cine spune ca noi nu avem asa ceva ...

O poza de anul trecut (se vede numai la cei inregistrati):

einsteinitza

 :o :o :o :o
Reinflorire sau cumparata asa?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

BoboROM


Reinflorire (cred ca a treia oara), in iulie anul trecut.

Se poate vedea ca are ghiveci patentat ;D ;D ;D

einsteinitza

E minunata, foarte infloritoare +apl +apl
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

Nicol Caloian

  :o Bobo, nu-mi vine sa cred cate tije si cate flori ti-a facut!  +apl Cum ai reusit s-o faci asa de "productiva"?
Astazi am motiv de bucurie, mi-a inflorit arlechinul