TotalMush Community

BAZAR DE AFACERI => MATERIALE PENTRU GRADINARIT => Topic started by: vladislav25 on February 09, 2014, 12:59:23 PM

Title: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on February 09, 2014, 12:59:23 PM
Salutare tuturor!Sunt la inceput de drum in legumicultura si anul acesta vreau sa imi produc rasadurile aferente suprafetei de 2ha , aproximativ 80 000 de fire(gogosari, ardei, kapia) si drept urmare voi folosi turba in amestec cu pamant 50-50 semanat direct in tavite de 45 celule.Nelamurirea mea este ca vreau sa folosesc perlit,vermiculit si osmocote dar nu stiu cantitatile si procedura.
Din ceea ce stiu este ca vermiculitul se presoara pe deasupra tavitelor pana la acoperirea lor completa iar osmocote-ul in conditii normale de lumina 1-1,5 gr/litru si despre perlit nu am gasit informatii legate de amestec.
1.Cum adaug osmocote-ul in substrat? daca amestec per total sa zic 100l nu e posibil ca la distribuirea substartului in tavite la o celula sa vina mai mult osmocote iar la alta mai putin?
2.Perlitul in ce doza se pune si la ce granulatie , si aceeiasi intrebare il amestec in substrat?
Va multumesc si astept raspunsurile voastre, e primul an in care imi fac rasadurile pana acum le-am cumparat!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on February 19, 2014, 05:57:39 PM
nu stie nimeni?
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: gabriela jalba on February 19, 2014, 06:09:50 PM
Mai,...eu ma pricep la rasaduri pentru micuta mea gradina, dar asa la proportii....Cred ca la ce vrei tu sa faci ar trebui abordati niste meseriasi de pe un forum de specialitate. Oricum cind inveti tu, nu uita de noi, si impartaseste-ne ce ai aflat, ca poat ne mai apucam careva, iar informatiile ar fi pretioase. Personal, iti urez succes si recolta bogata.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: larisa on February 19, 2014, 07:40:33 PM
osmocote ,nu e granulat?din cite stiu eu si am intrebat ,era granulat ,de 2 feluri ,pentru 3 luni si pentru 6 luni.nu am vazut pe nimeni sa cumpere aici osmocote pentru rasaduri ,ci doar pentru plantele ce sunt deja de mult in vegetatie.Eu am gasit osmocote doar sub forma de ,,zmeura ,adica mai multe perlute colorate ,adunate in forma de zmeura,care se pune in ghiveci,distribuie elementele in 3 luni sau in  6 luni
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: einsteinitza on February 19, 2014, 08:09:31 PM
Din putinul pe care il stiu, parca la inceput chiar nu ai nevoie de ingrasaminte din astea scumpe. Fa amestecul fara osmocote, iar cand le transplantezi pa ghivece fa doua stropiri cu Cropmax sau ceva similar. Timpul in care se elibereaza osmocote e prea lung pentru perioada in care plantutele tale stau in pamantul din alveole, e risipa de bani. Pastreaza osmocote pentru plantarea definitiva, sa ai un start bun lin momentul in care le treci la gradina.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: gabriela jalba on February 20, 2014, 07:59:03 AM
Exista un topic :
http://www.totalmush.com/plante/index.php?topic=584.0
Gasesti acolo mai multe despre utilizarea lui osmocote. Urmareste postarile lui " Ionut " Ionut este un domn cu scoala superioara si practica multa in domeniu. El a inceput si el cu multi ani in urma cu legumele, apoi s-a reprofilat pe flori. Si-a facut sere, produce mult, e ok !!! A inceput cu mai nimic, dar cu foarte multa munca si pasiune, an de an a progresat . Ai ce invata de la el.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: sandaveturia on February 25, 2014, 11:47:00 AM
Stiti ce mi-a placut mie la forumul asta si e motivul pentru care il citesc de atatia ani? Va zic, chiar daca supar pe unii: am descoperit multi forumisti cu scoala ( nu trebuie sa stii ce scoala si cata are, iti dai seama de asta dupa cum isi asterne gandurile pe hartie) care s-au adunat aici pentru o pasiune comuna. Si in general sunt oameni peste 37-40 de ani care au descoperit ca o gradinuta cu flori sau legume ii delecteaza, ii face sa mai uite de stresul zilnic, de responsabilitati, de servici. Poate ca unii din ei, cand taie un trandafir sau il musuroieste chiar gasesc solutia la o problema (de servici, de viata, etc) care ii macina de ceva vreme. Cand esti in gradina pe care ai ridicat-o cu mainile tale ai o alta stare de spirit, entuziasm, pofta de viata si de munca. Poate raspunsul pe care il cautai de mult la intrebari vechi tocmai acolo il gasesti, in mijlocul gradinutei tale.
Iar pasiunea asta pentru verdeata, flori, aer curat te face sa vrei sa stii din ce in ce mai multe, citesti si absorbi ca un burete informatii care cu 10 ani in urma nu erau in aria ta de interes.
Revin la ce am vrut sa zic la inceput: imi place forumul asta pentru ca aici se vorbeste liber, se glumeste, vorbele se leaga singure. Si prieteniile la fel. Aici  nimeni nu-i director, nimeni cu se bate cu pumnul in piept cat de tare si mare e el si ce mic e cel de langa, cu care catadicseste totusi sa schimbe o vorba. Asta mi-a placut aici, faptul ca nimeni nu a cautat sa vorbeasca in fraze pretioase, in stil protocolar, la un mod oficial.Urasc lucrul asta, cand cineva vorbeste in fraze 'scumpe" si capat o repulsie automat fata de persoana care foloseste un asemenea ton de profesor, ca la niste tampiti care nu ajung la nivelul lui de intelepciune si de inteligenta.
N-am nimic cu nimeni, dar tonul profesoral trebuie folosit in alta parte, nu aici...Si de cate ori citesc postarile lui Mihail ( nu-l cunosc, nu stiu ce face si ce drege) am impresia ca sunt pusa in inferioritate.Nu am avut treaba cu el, nici el cu mine, dar tonul lui imi creaza disconfort. Daca si l-ar schimba, ar avea sanse sa se integreze si sa fie primite cu placere sfaturile lui.
E o parere personala, am ajuns in situatia sa mi-o exprim pentru ca "incep sa dau pe din-afara"....

Title: Re: substrat rasaduri
Post by: sandaveturia on February 25, 2014, 02:53:21 PM
Revin, ca vad ca fara sa vreau am batut apropouri la oameni cu scoala. Am vrut sa spun ca pe  forumul asta sunt oameni fara ifose, care nu scot in fata cata stiinta au adunat ei . Si ca de-asta imi place forumul
Si nu-mi plac oamenii care le stiu pe toate , care epateaza si care cred ca ce stie altcineva e doar spoiala.
Es are mare dreptate, in definitiv toti suntem niste amatori!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on February 25, 2014, 04:23:30 PM
Salutare  tuturor, am fost foarte ocupat cu constructia solariilor (2 solarii 26m lungime si 8 latime) dar intre timp m-am interesat si nu voi folosi osmocote ci doar perlit si vermiculit! multumesc tuturor si succes la gradinarit!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: larisa on February 25, 2014, 06:44:43 PM
Cel ce e la inceput  de drum ,doreste si rezultate .Aceste rezultate se obtin cu munca,foarte multa munca si informare ,asidua informare .Ca si organismul uman ,nu merge sa tratam plantele dupa ureche,citeodata ,trebuie citite de la cap la coada toate instructiunile de pe ambalaj chiar daca ai nevoie de lupa ,ca acolo sunt toate informatiile de care avem nevoie .Eu nu spun ca osmocote nu este bun  dar trebuie sa vezi cind il administrezi.Daca la o cultura de ardei,administrezi  osmocote care isi elimina substantele  dupa 3 luni,ar rezulta la noi sa obtina rezultate ,tocmai cind ,da bruma.Poate in solarii incalzite  se pot obtine rezultate
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: gabriela jalba on February 25, 2014, 07:14:10 PM
Sanda......asa sint unii din fire. Nu cred ca e deliberat. Intentia o fi buna, dar ambalajul e lamentabil. Nu merita sa-ti faci singe rau. Sari peste postarile respective. Sa stii ca eu nu arunc nici macar un ochi. Cunosc si marfa si ambalajul, asa ca , nu cumpar   =))
Vladislav, Felicitari!!! Sanatate si spor in ce faci!!!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: Radu on February 25, 2014, 07:33:00 PM
Vladislav, trebuie sa inveti si niste cantecele specifice, ca acolo e munca de sclav negru.  :-bd
Dar ce frumos este! Eu am unul de 6/4 sau cam asa si nu ma satur de stat in el. :D
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on February 25, 2014, 08:07:27 PM
Mai intai voi pune tavitele cu seminte pentru rasadurile ce le voi pune in camp (80 000 fire) si dupa ce le transplantez voi pune Kivele intr-un solar iar in celalalt voi pune jumate mohican f1 si jumate pastai galbene de la florian iar in camp gogosari, ureche de elefant si ardei gras!Ca si experienta sunt la inceput, am doar 3 ani de cand cultiv, am inceput cu o jumatate de hectar si acum cultiv pe 2 hectare.Legat de osmocote pot pune osmocote start in tavite care este foarte bun pentru rasaduri dar problema este ca nu pot distribui exact aceeiasi cantitate pentru fiecare tavita decat daca pui cu mana si hai sa fim seriosi: vorbim de 18000 de tavite de 45 celule , de asta am renuntat la osmocote iar dupa transplantare voi folosi microelemente ferticare! uitati ceva poze de anul trecut! succes tuturor!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: Radu on February 25, 2014, 08:12:16 PM
Mult spor!  :yrk
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 26, 2014, 06:08:49 AM
Eu folosesc turba, neamestecata cu pamant. Stiu ca este o cheltuiala mai mare, dar orice cantitate de pamant adaugata in substrat aduce seminte de buruieni, daunatori si mai grav, germeni ai multor boli, care pot ataca radacinile si coletul. Turba care o folosesc eu este Danmuld 0-20 mm, ph 5,5-6, cu sau fara bentonita si o amestec cu perlit, aprox. 25%. La inceputuri foloseam si eu Osmocote, varianta starter, apoi am renuntat si fertilizam odata la 7-10 zile cu Ferticare, varianta cu ceva mai mult azot, incepand de la o saptamana de la repicat. Acum am trecut la agricultura bio, asa pentru placerea mea, si adaug la substrat PerlHumus (leonardita), zeolit si ingrasaminte organice granulate (Italpollina, VegetHumus, Guanito etc.) apoi fertilizez cu extracte vegetale (alge marine, aminoacizi vegetali etc.). Vermiculitul la suprafata ghivecelor, in strat de cca 3-5 mm.
Impotriva bolilor de colet este obligatorie folosirea Previcurului, prin udare, odata la 7-10 zile. Eu folosesc alte alternative ecologice (extract de scortisoara, usturoi, craite etc, Trichoderma) pentru boli de sol si/sau daunatori.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: einsteinitza on February 26, 2014, 07:24:26 AM
Bunicutz, de ce ai ales marca asta de turba? Nici nu am auzit de ea! Am vazut ca multi prefera Kekilla.
Cum procedezi cu rosiile in sezon, avand in vedere ca incerci, pentru placerea ta,s a gradinaresti cat mai "curat". La mine, dupa un start minunat, spre mijlocul sezonului incep sa apara probleme cu bolile. Bineinteles rosiile sunt cele mai sensibile, poate si din cauza zonei mai reci, sunt mai putin fericite. Ce faci? Imi aduc aminte pozele tale cu rosiile aliniate pe sarme! Superbe!
Si acum, ca te-am prins aici, am o problema in sera, am o gramada de musculite negre , din acelea de umiditate, sb agril. Cand deschid agrilul zboara multe. Ma gandeam sa il deschid, sa le alung din strat, sa acopar repede si sa dau cu ceva insecticid oarecare, avand in vedere ca nu sunt plantele descoperite. Am vreo posibilitate de starpire mai naturala? Stiu ca apar de la umiditate, am aerisit in zilele cu soare, nu pot sa mai deschid acum cu zilele astea reci si nici u vreau sa dau cu ceva puternic pe plantute fiindca deja mancam zilnic de acolo!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on February 26, 2014, 07:40:44 AM
Dar pamantul care doresc sa il amestec cu turba nu se poate trata cu nimic impotriva daunatorilor? ceva gen var?
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 26, 2014, 08:03:10 AM
Quote from: vladislav25 on February 26, 2014, 07:40:44 AM
Dar pamantul care doresc sa il amestec cu turba nu se poate trata cu nimic impotriva daunatorilor? ceva gen var?
Substantele chimice pentru dezinfectia solului sunt foarte toxice. Iar varul stins nu are nici un efect. Se poate dezinfecta solul prin aburisire, dar asta presupune o instalatie complicata si consum mare de energie sau prin solarizare. Prin solarizare insa nu se distrug toate semintele de buruieni iar rata de succes impotriva bolilor este foarte variabila. Turba este cea mai ieftina si convenabila pentru ca economiseste foarte mult timp. Un balot de turba profesionala de 300 l este maxim 100 de lei, ceea ce nu este mult deloc. Dupa preferinte poate fi simpla sau in amestec cu bentonita, agenti de umectare etc., de diferite granulatii si pH. In amestec cu perlit este substratul cel mai eficient, tehnologic, economic.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on February 26, 2014, 08:20:51 AM
Pai e destul de scump mai ales ca mie imi trebuie aproape 8000 de litri, nu? Cel de la magazin de unde vreau sa iau turba a zis ca turba simpla arde daca nu o amestec cu pamant(pamant luat de sub un strat de iarba) si amestec si cu perlit mai amles ca nu folosesc repicatul ci semanatul direct in tavite de 45. Oare cum sa procedez?
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 26, 2014, 11:38:16 AM
Nu stiu care este practic volumul unei alveole din tavitele de 45 de care spuneti, dar in nici un caz nu aveti nevoie de 8000 de litri. Eu folosesc tavi alveolare cu 10 alveole patrate de 6x6x6,5 cm. Volumul unei alveole este de mai putin de 250 cm3, deci grosso-modo 1 rasad la 0,25 litri de substrat substrat. Asta este estimarea cea mai pesimista iar balotul are 300 litri comprimat, dupa desfacere si umplerea ghivecelor volumul este mult mai mare. Se adauga si perlitul. Cel mai bine este sa faceti o proba cu ghivecele care le aveti.
Iar treaba cu turba simpla care "arde" este o denaturare grosolana a adevarului. Turba care "arde" este cea acida, cu pH 4-4,5, care se foloseste numai pentru unele plante iubitoare de aciditate , cum sun azaleele, conifere s.a.m.d. La legume, de fapt la majoritatea plantelor, se foloseste turba neutra cu pH 5-6, fara nici un fel de problema. "Specialistul" ar fi trebuit sa fie cinstit si profesionist, dar probabil are pe stoc turba acida si vrea sa v-o vanda, de aceea v-a "recomandat" amestecul cu pamant.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: mihail on February 26, 2014, 11:50:17 AM



PS: postez o fotografie draguta, care sper sa te inveseleasca.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 26, 2014, 12:03:43 PM
Quote from: einsteinitza on February 26, 2014, 07:24:26 AM
Bunicutz, de ce ai ales marca asta de turba? Nici nu am auzit de ea! Am vazut ca multi prefera Kekilla.
Cum procedezi cu rosiile in sezon, avand in vedere ca incerci, pentru placerea ta,s a gradinaresti cat mai "curat". La mine, dupa un start minunat, spre mijlocul sezonului incep sa apara probleme cu bolile. Bineinteles rosiile sunt cele mai sensibile, poate si din cauza zonei mai reci, sunt mai putin fericite. Ce faci? Imi aduc aminte pozele tale cu rosiile aliniate pe sarme! Superbe!
Si acum, ca te-am prins aici, am o problema in sera, am o gramada de musculite negre , din acelea de umiditate, sb agril. Cand deschid agrilul zboara multe. Ma gandeam sa il deschid, sa le alung din strat, sa acopar repede si sa dau cu ceva insecticid oarecare, avand in vedere ca nu sunt plantele descoperite. Am vreo posibilitate de starpire mai naturala? Stiu ca apar de la umiditate, am aerisit in zilele cu soare, nu pot sa mai deschid acum cu zilele astea reci si nici u vreau sa dau cu ceva puternic pe plantute fiindca deja mancam zilnic de acolo!
Tratamentele foliare la tomate le-am facut anul trecut o data pe saptamana, alternativ cu zeama bordeleza si alte produse care sa contina si cupru. Concret Vectafid R (ulei de parafina- insecticid +Cu), Kendal TE (extracte vegetale + Cu). Anul acesta voi introduce si alte produse, biostimulatori, fungicide (extract de mimosa, poate chitosan - se gaseste Altosan dar varianta fara cupru). Sa vedem ce putem gasi pe piata. Acum sunt in cautari asidue. Dar la baza sunt masurile preventive: rasad sanatos, distanta dintre plante, conducerea pe spalier, copilit, fertilizare, udare prin picaturi, toate cu rolul de a pune la dispozitia plantelor ce au nevoie: apa, nutrienti, lumina si aerisire.
Am(avut) si eu probleme cu musculita neagra. In afara de mentinerea substratului la o umiditate moderata, am avut ceva succes acum cativa ani cu extract de usturoi. Asa ca targuim si anul acesta si incercam. Mai incerc si produse impotriva nematozilor, Nematem pe baza de microorganisme de sol si Nemagold pe baza de extract de Tagetes. Incerc anul asta sa fac o mica experienta si sper sa fie ceva rezultate. Am mai auzit ca vermiculitul ar folosi. Anul trecut am pus si eu la suprafata substratului dar fara mare efect, iar apoi mi s-a spus ca stratul trebuie sa fie ceva mai gros, de minim 5 mm, ca sa impiedice iesirea adultilor din substrat. Din nou, incercam si vedem.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: cristinaf on February 26, 2014, 01:36:21 PM
Es, poate incerci cu asa ceva. http://www.marcoser.ro/produse/pesticide/capcane_insecte/
Teoretic ar trebui sa se gaseasca si in fitofarmacii nu doar online.
Tin minte ca atunci cand eram copil, bunica punea benzi lipicioase de care se prindeau mustele si tantarii. Si erau destul de eficiente daca aveai rabdare. S-ar putea sa fie bune si acestea, si important e ca nu sunt toxice, nu emana nimic care sa fie absorbit de plante. Ma gandesc ca ar putea avea eficienta in cazul serelor mici.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: sandaveturia on February 26, 2014, 03:03:28 PM
Mihail... iluzii...aluzii...
o zi buna sa ai!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 26, 2014, 07:13:09 PM
Quote from: cristinaf on February 26, 2014, 01:36:21 PM
Es, poate incerci cu asa ceva. http://www.marcoser.ro/produse/pesticide/capcane_insecte/
Teoretic ar trebui sa se gaseasca si in fitofarmacii nu doar online.
Tin minte ca atunci cand eram copil, bunica punea benzi lipicioase de care se prindeau mustele si tantarii. Si erau destul de eficiente daca aveai rabdare. S-ar putea sa fie bune si acestea, si important e ca nu sunt toxice, nu emana nimic care sa fie absorbit de plante. Ma gandesc ca ar putea avea eficienta in cazul serelor mici.
Folosesc si eu capcane lipicioase. Eu cumpar de la un comerciant de produse pentru horticultura dar acelasi model l-am vazut la un moment dat la Baumax, ambalate intr-o cutie de carton galbena, cate 10 bucati de dimensiune aproape A4. Cred ca la un pret in jur de 30 de lei cutia. Foarte bune, rezistente la apa si eficiente. Doar ca trebuie asezate cat ma aproape de plante si cu grija ca sunt foarte lipicioase.
Pun maine o fotografie, pentru orientare.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: claude on February 26, 2014, 08:44:04 PM
bunicutz, de unde cumperi leonardita? Eu am gasit ceva pe site la hidroponica, da' aia au doar chestii lichide...nu exista in stare solida, ca sa poata fi folosita ca amendament?
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: einsteinitza on February 26, 2014, 08:54:02 PM
Ce e leonardita asta? Suna ca o boala! =))

Cristina, ce bine ca mi-ai adus aminte, am avut pe terasa anul trecut capcane lipicioase! Culmea, m-am ramolit de tot. De fapt erau din alea normale de muste, aici se gasesc pe toate drumurile, imi aduc aminte ca mi se lipeau de par cand nu eram atenta sa fac slalom printre ele! Am sa caut din alea galbene anul asta, dar au fost bune si alea de muste, au prins o gramada de musculite!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 27, 2014, 06:04:03 AM
Quote from: claude on February 26, 2014, 08:44:04 PM
bunicutz, de unde cumperi leonardita? Eu am gasit ceva pe site la hidroponica, da' aia au doar chestii lichide...nu exista in stare solida, ca sa poata fi folosita ca amendament?
Am cumparat in 2012 de la Semplant Romhol, granule (PerlHumus) si extract lichid (LiqHumus). Am pus fisele tehnice si oferta de la ei in topicul Produse pentru agricultura ecologica http://www.totalmush.com/plante/index.php?topic=2557.0 (http://www.totalmush.com/plante/index.php?topic=2557.0). Nu pot posta acelasi attachment de doua ori. Va rog sa va uitati acolo. Asa ca parere personala, nu ma pot pronunta asupra unui efect deosebit, dar rau n-a facut si e ok de folosit pe scara mai mica (pret destul de mare) la substratul pentru rasaduri, containere cu legume, ghivece cu flori etc., care la mine cel putin inseamna multa turba. Si turba e saraca in nutrienti si mai are si prostul obicei de a se compacta impreuna cu ghemul de radacini.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: bunicutz32 on February 27, 2014, 06:13:50 AM
Quote from: einsteinitza on February 26, 2014, 08:54:02 PM
Ce e leonardita asta? Suna ca o boala! =))
Leonardita este un carbune inferior, descompos partial de catre microorganisme, care contine o cantitate relativ mare de substante asemanatoare humusului, cu proprietati asemanatoare humusului natural din sol, adica de a lega granulele de nisip si argila din sol si de a absorbi si elibera treptat nutrienti pentru plante. Se foloseste ca atare, macinata ca granule, in amestec in substraturi horticole sau pentru ameliorarea solurilor nisipoase, compactate sau sarace in materie organica sau ca extract, o solutie de acizi humici, prin udare.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: einsteinitza on February 27, 2014, 12:44:10 PM
Bunicutz, am reciti postarile de la Produse pentru gradina bio, uitasem de ele, asa se intampla cand nu lucrezi cu ele. Acum mi-am pus semn la acel topic, sa il am mereu cand caut.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: vladislav25 on March 07, 2014, 07:44:09 PM
Salutare tuturor, am avansat foarte mult de la ultima postare si am mai facut ceva schimbari, dintre care:
am transformat un solar in camera de germinare cu 3 rafturi pe nivele si 6 nivele unde voi pune cele 1000 de tavite la germinat!;am achizitionat semintele(aproape 100 000 de seminte); voi pune 1000 de tavite intr-un solar iar in celalalt voi semana pe sol in mranita; am construit o soba pe rumegus si am probato azi(aproape 20 de grade intr- ora e aprinsa la ora 4 si inca mai arde) si am luat turba! daca mai vreti detalii anuntati-ma si promit ca am sa mai revin cu postari! succes tuturor
Ps: am multe poze dar nu ma lasa sa le pun ca sunt prea mari!
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: Rux on March 07, 2014, 08:24:58 PM
Vladislav ,foloseste  http://www.picresize.com/
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: jonutz on September 30, 2018, 04:24:48 PM
Poti folosi si http://resizemyimg.com (http://resizemyimg.com) pentru redimensionare, e mai mult mai bun.
Title: Re: substrat rasaduri
Post by: gabriela jalba on October 06, 2018, 07:36:41 PM
Bine ai venit !!! Poate ne intilnim mai des pe forum!! +rsp