Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

cara

eu fac aluatul din 250 g faina,125 g unt,1 ou, 3 linguri de lapte, sare.
de umplut o umplu dupa inspiratie si dotare  ;D

ELA

'double cream' e o smantana subtire?

gabriela jalba

Fratilor,nu-mi puneti intrebari ;ea a facut mincarea la ea ( la Paris). Noi vb in fiecare zi  si mi-a zis ca a facut quich,si eu i-am zis ca nu am auzit de asa ceva. Atunci mi-a dat link-ul. Am sa-l fac si eu,ca ideea mi-a trebuit,ca mai departe....Ies o multime de variante.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

vernil

Quote from: ELA on February 01, 2009, 08:05:14 PM
'double cream' e o smantana subtire?

Am vazut si eu filmuletul si am retinut reteta. Rapida si probabil foarte buna. Double cream, ca traducere, ar trebui sa insemne o smantana mai consistenta (double). Dar poate insemna si o marca  :D. In film smantana nu parea subtire, curgea destul de greu.

ELA

eu intrebam pt. ca nu stiu engleza si asa mi s-a parut, ca e smantana...oricum si eu improvizez cateodata, mama-mama!

cara

inseamna smantana dulce, frisca
adica nu smantana fermentata

lyana

Mama mia ... apetisanta reteta ,am sa fac si eu ca tare mi-a facut pofta  ;D mersi Gabi  :-* :-*

sorina_gt

Baklava turceasca
Ingrediente:

300 gr foi de placinta
150 gr unt sau margarina
300 gr miez de nuca macinat
1 lingurita scortisoara
½ lingurita nucsoara
200 gr zahar
150 gr miere
200 ml apa
Mod de preparare:
Se impart foile de placinta in 3 parti egale;
Amestecati nucile, scortisoara si nucsoara si se imparte compozitia in doua parti egale;
Se topeste untul sau margarina, se ia o foaie se unge si se pune pe tava, se pune urmatoarea foaie si se unge si tot asa pana terminati prima treime din foi. Peste foi se adauga jumatate din compozitia cu nuci macinate. Se pun si celelalte foi unse, se adauga si cealalta jumatate din compozitia cu nuci, iar deasupra ei se mai aduga un rand de foi unse;
Se taie foile de deasupra cu un cutit in dreptunghiuri, patrate, romburi, etc.;
Se coace la cuptor, la 180C aproximativ 30 - 45 de minute pana se rumeneste;
Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea, si se da compozitia din nou in fiert. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

ELA

sorina, chiar azi ma gandeam sa fac baclavele in week-end; multumesc pt. reteta!

cara

i-am promis lui erwin ca-i arat pita  ;D


daveco

Quote from: cara on February 06, 2009, 05:14:12 PM
i-am promis lui erwin ca-i arat pita  ;D


soro,pune reteta de cozonac ,te rog,ca nu ma mai duc la scarbici dupa ea.pliiiz.cand am facut la inspiratie mi-a iesit un parfumat sopon
s-ar putea sa nu vezi mesajul ,asa ca probabil voi executa din nou sopon.

cara

500 g faina
250 ml lapte
100 g zahar
50 g unt
2 linguri ulei
3 galbenusuri
25 g drojdie
1 lg-ta sare



asta e reteta "originala" de cozonac pentru masina de paine. eu pun mai mult zahar. si-l umplu cu dulceata de coji de portocale si fulgi de cioco.

daveco

Quote from: cara on February 06, 2009, 07:10:56 PM
500 g faina
250 ml lapte
100 g zahar
50 g unt
2 linguri ulei
3 galbenusuri
25 g drojdie
1 lg-ta sare

asta e reteta "originala" de cozonac pentru masina de paine. eu pun mai mult zahar. si-l umplu cu dulceata de coji de portocale si fulgi de cioco.

bai da' baga si mie un avatar .la cate ai avut poate ai unu la second si-l dai mai ieftin.
multumesc de reteta!

ELA

cred ca '100 g lapte' de fapt nu e lapte...

Ella

Quote from: ELA on February 07, 2009, 07:54:19 PM
cred ca '100 g lapte' de fapt nu e lapte...

Cred ca este lapte, dar lapte praf.


daveco

a vrut sa scrie 100g zahar, da' era fata pe fuga.

Ella

Am mers pe ideea ca este paine, nu cozonac :D

gabriela jalba

reteta mea de cozonac:
1kg .......faina
300........zahar
500........lichid (lapte dulce,lapte prins,juma-juma)
200........unt  (ulei numai daca-l simt la mina ca ar trebuii;functie de faina )
8............oua (minim)-galbenuse
50-60gr..drojdie
1lingurita sare
arome
500gr nuci macinate-umplutura
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

daveco

cara, a iesit ireprosabil cozonacul.doar vechea mea problema cu esenturile.am pus 1 fiola vanilie.ciuciu!in rest...nu a fost beton ::)
ziceai ca sunt fulgi de cioco la kaufland?

cara

oare am vazut la real? sincer...nu mai stiu... ::)

myky

Quote from: daveco on February 08, 2009, 07:30:35 PM
cara, a iesit ireprosabil cozonacul.doar vechea mea problema cu esenturile.am pus 1 fiola vanilie.ciuciu!in rest...nu a fost beton ::)
ziceai ca sunt fulgi de cioco la kaufland?
da, cu pastaie de vanilie ai incercat?


cara

eu pun laptele in cuva, peste care pun galbenusurile, untul topit la MO, sarea, zaharul, drojdia dizolvata.

pe urma pun faina si pornesc programul.

ozimandias