In primul rind trebuie sa ai"carpetica" aia de rulat sushi.Apoi,foile de alge. In pachetul care l-am avut eu,au fost parca 11-12 foi...Spalat,fiert ,spalat, scurs ,cam 150gr. orez. Dupa atita spalare!!! nu ingrasa si nici boabele nu se lipesc.Ies cam 2 suluri de sushi.Am avut si un borcanel de ginger murat. In mijloc:somon afumat sau un file de peste fara oase,fiert..,sau...eu neavind niciunele,am pus cabanos la un sul,iar la celalalt un salam de piept de pui.
Orezul se asezoneaza dupa gust cu sare(vageta;magi secretul gustului;knor...),piper.Apoi pe carpetica ,asezati foia de alge,cu marginea la marginea dinspre voi.Intindeti in strat de aprox 1cm orezul,dar lasati ultimii 4 cm de foaie neacoperiti. Peste orez am pus ginger,dupa care in marginea dinspre mine,am pus mezelul si fisii de ardei gras crud rosu,galben,verde. Am inceput rularea cu grija si presind usor. Carpetica va conduce !!!.Nu va mai ramine decit sa-l taiati !!!Merge mai bine taiat cu un cutit cu zimtisori.
Asa am procedat pt primele doua rulouri;apoi am adaptat gustului meu cu chestii ceva mai picante !in loc de ardei crud-gogosar in otet sau castravecior;nu am mai avut ginger,am dat cu un mustar cu boabe, iute. A iesir OK!!! si s-a topit urgent!!!!