FETELOR, IA UITATI CE RETETE DE
GLAZURI AM GASIT AICI :
de aici le-am luat
http://dobrinisabela.blogspot.com/2007/09/glazuri.htmlGlazura de ciocolata alba si branza cremoasa100 g ciocolata alba
60 ml frisca
200 g branza cremoasa moale
40 g zahar pudra
Topiti ciocolata si frisca intr-o craticioara la foc mic. Lasati sa se raceasca putin, adaugati branza si zaharul, amestecati bine pana se omogenizeaza.
Glazura de lamaie si branza cremoasa60 g branza cremoasa moale
30 g unt nesarat moale
1 lingurita suc de lamaie
185 g zahar pudra cernut
Amestecati branza si untul intr-un castronas. Adaugati sucul de lamaie si zaharul, amestecati incet pana devine un amestec omogen.
Glazura de portocala si branza cremoasa60 g branza cremoasa moale
20 g unt nesarat moale
1 lingurita de coaja rasa de portocala
2 linguri suc de portocale
125 g zahar pudra cernut
Amestecati branza, untul, coaja si sucul de portocale intr-un castronas cu mixerul. Adaugati trepatat zaharul pudra, si amestecati cu mixerul pana devine amestecul omogen.
Glazura cu Fructul Pasiunii155 g zahar pudra cernut
10 g unt nesarat moale
60 ml pulpa de fructul pasiunii
Amestecati intr-un mic castronas zaharul pudra, untul si o cantiate suficienta de pulpa de fruct pentru a forma o pasta densa. Fierbeti glazura pe bain marie pana se face mai moale si fina. Calduta se intinde pe prajitura.
Crema de cafea3 linguri cafea solubila pudra
125 g unt nesarat moale
185 g zahar pudra cernut
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 linguri lapte
Dizolvati cafea solubila in 2 linguri apa calda. Amestecati untul si zaharul pudra cu mixerul pana devine cremos si fin. Adaugati vanilia, cafeaua solubila si laptele si bateti pentru 2 minute.
Sirop Mocha1 lingurita cafea solubila pudra
100 g ciocolata amaruie rupta bucatele
80 ml frisca
Dizolvati cafeaua solubila in 2 linguri de apa calda. Puneti ciocolata, frisca si cafeaua intr-un castronas. Amestecati la foc mic pana devine o compozitie uniforma. Luati-l de pe foc, lasati sa se raceasca putin si turnati-l pe prajitura.
Glazura de ricotta si miere375 g ricotta
70 g unt nesarat moale
2 linguri miere
Bateti cu mixerul ricotta, untul si mierea pentru 2-3 minute, pana amestecul devine cremos. Acoperiti prajitura si partile laterale cu aceasta glazura. Aceasta glazura nu se poate conserva pentru lung timp, din cauza ricottei care contine apa.
Glazura cu cafea glacee125 g zahar pudra cernut
1 lingurita cafea solubila pudra
10 g unt nesarat moale
Intr-o craticioara, amestecati zaharul cu cafeaua solubila si 1-2 linguri de apa pentru a forma o pasta solida. Puneti craticioara pe bain marie si fierbeti pana devine uniform si moale.
Sirop de ciocolata150 g ciocolata amaruie taiata bucatele
60 ml frisca
Topiti ciocolata impreuna cu frisca pana devine o compozitie uniforma. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Glazura cu lamaie glasee125 g zahar pudra cernut
1 lingurita coaja rasa de lamaie
10 g unt nesarat moale
1-2 linguri suc de lamaie
Amestecati intr-un castronas micut rezistent la foc zaharul pudra, coaja de lamaie, untul si o cantiate suficienta de suc de lamaie pentru a forma o pasta solida. Puneti castonasul in apa fierbinte si amestecati pana devine glazura moale si uniforma.
Glazura de ciocolata si lapte condensat150 g ciocolata amaruie taiata bucatele
90 g unt nesarat taiat bucatele
160 g lapte condensat
Topiti ciocolata, untul si laptele condensat intr-o craticioara la foc mic, pana compozitia devine omogena.
Glazura de portocala glacee125 g zahar pudra cernut
10 g unt nesarat moale
1 lingurita coja de portocala razuita
2 linguri suc de portocale
Amestecati zaharul pudra, untul, coaja de portocala si suc de portocale cat sa formeze o pasta omogena si fluida. Apoi amestecati totul pe bain marie pana devine moale.
Glazura de lime250 g zahar pudra cernut
80 g unt nesarat moale
2 linguri suc de lime
Puneti intr-un castronas zaharul pudra, untul si sucul de lime si amestecati cu o lingura de lemn pana compozitia devine omogena, daca mai trebuie puteti sa adaugati si 1-2 linguri de apa.
Glazura cu ghimbir80 g unt
1 lingurita de amidon
90 g zahar pudra
1 lingurita de ghimbir macinat
Amestecati untul, amidonul, zaharul pudra si ghimbirul intr-o craticioara la foc mic. Amestecati incet pana totul devine cremos.
Glazura de caramel185 g zahar pudra
1 lingurita lapte
3 linguri amidon
30 g unt nesarat moale
Puneti zaharul pudra, amidonul si untul intr-un castronas si amestecati cu o lingura de lemn pana totul devine omogen.
Glazura de cocos60 g unt moale
cateva picaturi de esenta de cocos
90 g zahar pudra cernut
1 lingurita de lapte
Puneti untul si esetenta de cocos intr-un castronas si bateti cu mixerul pana devine cremos. Adaugati zaharul pudra si laptele si omogenizati bine cu mixerul.
Sirop de ciocolata alba150 g ciocolata alba topita
130 g ciocolata alba bucatele
125 ml frisca
250 g unt nesarat bucatele
Puneti ciocolata topita, ciocolata bucatele, frisca si untul intr-un castron si amestecati cu mixerul pana devine totul omogen. Acoperiti castronul cu folie transparenta si lasati sa se raceasca complet- nu la frigider. Bateti din nou cu mixerul pentru 3-5 minute, pana amestecul devine dens, alb si cremos.
Glazura cu miere si branza cremoasa125 g branza cremoasa moale
60 g zahar pudra cernut
1 lingura de miere
Puneti branza intr-un castronas si bateti cu mixerul pana devine cremoasa. Adaugati zaharul pudra si mierea, apoi bateti pentru 3 minute, pana cand totul e omogen.
Glazura de ciocolata50 g ciocolata amaruie taiata bucatele mici
20 g unt nesarat taiat cubulete
30 g zahar pudra cernut
2 linguri de frisca
Puneti ciocolata, untul, zaharul si frisca intr-un castron mic. Amestecati la foc mic pana glazura devine omogena si moale.
Glazura de ghimbir si lamaie glasee40 g zahar pudra cernut
1/2 lingurita de ghimbir taiat
20 g unt nesarat topit
2 linguri de lapte
1 lingurita suc de lamaie
Amestecati zaharul, ghimbirul taiat, untul, laptele si sucul de lamaie intr-o craticioara. Puneti craticioara pe bain marie. Amestecati pana se face o compozitie omogena si moale.
Glazura de ananas185 g zahar pudra cernut
2 linguri suc de ananas
2 linguri unt nesarat
Amestecati zaharul pudra, sucul de ananas si untul intr-un mic castronas rezistent la foc. Puneti-l pe bain marie si fierbeti pana devine o compozitie omogena si moale.
Glazura cu miere90 g branza cremoasa moale
2 linguri de miere
1 lingurita coaja rasa de lamaie
185 g zahar pudra cernut
Puneti intr-un castronas branza, mierea si coaja de lamaie si bateti totul cu mixerul pana devine cremos. Adaugati si zaharul pudra si mai bateti pentru 3-4 minute, pana compozitia este omogena si moale.
Glazura caramelizata20 g unt nesarat taiat cubulete
95 g zahar tos
90 g smantana acida
100 g branza cremoasa moale
Puneti untul si zaharul intr-o craticiara. Amestecati pe foc mic pana zaharul se topeste, apoi lasati sa fiarba timp de 3 minute, amestecand din cand in cand. Luati de pe foc si adaugati smantana acida, amestecati. Bateti cu mixerul branza pana devine cremoasa. Adaugati incet compozitia caramelizata si amestecati bine pana totul devine omogen.