Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 500618 times)

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11744
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2400 on: December 10, 2010, 06:12:11 PM »

zicea Es in reteta de o galetusa de iaurt si nu stiam cum is alea. Dar mai lamurit tu.  :-*
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2401 on: December 10, 2010, 06:55:57 PM »

Gabi, nu conteaza, tu stii cat de gras iese iaurtul tau, eu am facut in vara fara smantana.La Sa fie mai aerisita branza. Chiar astept sa-mi spui cum iese, daca iti place.. Gabi, faci si branzeturi de tip cascaval? Eu sunt tot asa, branza as manca oricand, si orice lactat fermentat.Nu beau insa deloc lapte.

La un kg de iaurt nescurs pui trei patru linguri bune de smantana.
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11744
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2402 on: December 12, 2010, 04:45:03 PM »

Nu Corina,n-am incercat cascavalul niciodata,dar poate ma apuc intr-o zi.Am mincat si mi-a placut tare mult.
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2403 on: December 12, 2010, 04:49:54 PM »

Si pe mine ma tenteaza.Mai ales ca acum sunt si la noi diversi inoculanti
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11744
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2404 on: December 12, 2010, 05:03:21 PM »

de-oi avea timp am sa incerc dupa Sarbatori.
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2405 on: December 12, 2010, 05:28:33 PM »

Logged

adrianam

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1215
  • Craiova
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2406 on: December 13, 2010, 11:58:18 AM »

Da,mmmm,  ma si gandeam ca ar fi numai bine la mine in boxa, acum iarna, cred ca ar fi indeplinite conditiile, dar cred ca nu ar avea cine sa o manace, ai mei nu se prea omoara dupa branzeturi.
Eu cumpar de la ciobani, din piata, cascaval si branza afumata. Doar eu ma ma omor sa le termin ca imi pare rau sa le dau la catei.
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2407 on: December 13, 2010, 12:07:51 PM »

Interesant, nu pare complicat, toata chestia e sa ai un frigider care sa-l tii pe 10 grade 2 luni!
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2408 on: December 13, 2010, 12:26:33 PM »

Sau un beci curat.Branzeturile de calitate se matureaza la beci.Eu ma topesc dupa toate branzeturile, specialitati sau nu.Imi place mereu sa am tot felul de branzeturi, si ma tenteaza mult sa incerc o mucegaita din asta :D :D
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2409 on: December 13, 2010, 12:33:37 PM »

Uite, am sa pun un termometru la subsol sa vad cate grade sunt, dar aproape sigur la mine sunt mai mult de 10!
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2410 on: December 13, 2010, 12:35:06 PM »

Daca ai un beci bun sub pamant ai cam 13 grade, e perfect.
Logged

Ionela

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4068
  • "Domnule Dumnezeu, lasa-ma sa fiu eu!"
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2411 on: December 13, 2010, 01:42:25 PM »

Pentru mine astea albastre sunt prea tari +hypno O firmitura si atat. +ham Insa cele cu mucegai alb... o, da, mor dupa ele!  :o
Logged
"We're not broken, just bent and we can learn to love again!"

http://www.youtube.com/watch?v=mEXCzgpWLm8

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2412 on: December 14, 2010, 10:55:59 AM »

ce inseman sa nu ai grupa sanguina 0 poti minca linistit brinza . care au 0 ia de se uita
Logged

stefana

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2413 on: December 14, 2010, 01:50:42 PM »

Care e treaba cu grupa sanguina? Eu am un coleg cu AB IV si nu pune gura pe lactate, nu le suporta.
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11744
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2414 on: December 14, 2010, 08:58:56 PM »

Aoleu Corina!! ce-mi faci....
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2415 on: December 14, 2010, 09:42:09 PM »

 ;) :D :D
Aici ai culturi pentru specialitati. ;D
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11744
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2416 on: December 15, 2010, 10:03:15 AM »

Executat reteta pusa de ES :
briza si borcanul cu guguloaie  . Eu am pus si citeva boabe de piper alb . Diseara o sa gust un guguloi(ca si-asa m-am lins pe degete si s-a dus postul.... +ham ),restul peste o luna.
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2417 on: December 15, 2010, 09:27:34 PM »

Cine stie o reteta de tort cu piscoturi, gelatina si fructe (gen diplomat) care sa nu fie foarte dulce? Adica multe fructe, sa arate bine si sa fie racoritor si usor digerabil dupa o masa copioasa? As vrea sa incerc Sambata. Sau alte idei pe aceasi tema?
Logged

gentiana

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2418 on: December 15, 2010, 09:31:53 PM »

Gasesti o reteta mirifica in Silvia Jurcovan
Daca nu ai cartea  spune si incerc sa-ti scanez paginile si sa le trimit pe mail
Eu am facut-o cel putin de 2 ori pe an in ultimi 10 ani(mama o face de vreo 25)
Dulceata e data de fructele confiate care se pun in crema si de cantitatea de zahar
Ai in apropiere si o sursa minunta de frisca(cofetaria de la Turda)
Logged

penelopa

  • Guest
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2419 on: December 15, 2010, 09:46:52 PM »

ce inseman sa nu ai grupa sanguina 0 poti minca linistit brinza . care au 0 ia de se uita
... eu am tot "0", Geodezia si-mi plac toate branzeturile, mai putin alea mucegaite. :)
ps. iata cum am gasit destinatia bucatilor de branza care mucegaiesc  >:D .... dau ieftin. ;D
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2420 on: December 15, 2010, 09:55:59 PM »

Ha, ha, ha... N-ai mancat mucegai bun cred... >:D

Genti, Jurcovan nu cred ca am. Dar se face usor? Nu vreau sa coc la el sau alte chestii...Si vreau sa fie nu fie dulce si nu gretos...
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2421 on: December 15, 2010, 10:04:07 PM »

Cum, n-ai Silvia Jurcovan? ;) :D :D :D
Oricum, eu iti recomand sa schimbi tortul, hai, fii inventiva, tortul ala e cunoscut de o suta de ani!
Uite aici niste retete usoare si foarte bune, iar bucatareasa stie si sa prezinte pozele frumos.Are torturi usoare si usor de facut, si geniale!
http://adamache-laura.blogspot.com/
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2422 on: December 15, 2010, 10:10:35 PM »

Haideti doamnelor, nu ma chinuiti!  ::)
Are cineva o reteta testata?
Ceva fara copt si cu fructe?
Nu prea sunt in "mood" sa fiu inventiva.
Ultima testare a fost o rulada de porc din "Good Food" pe care toti din casa s-au codit s-o termine (chiar si pisi-catelul)! Si n-a fost inventia mea. ;D
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2423 on: December 15, 2010, 10:21:53 PM »

Floredel, asa ma stii pe mine, ca iti dau retete pentru catel, netestate?
Bine, tort cu piscoturi sa fie!

Ananas conserva, manadarine conserva, banane, kiwi.
Piscoturi Boromir-foarte bune raman putin crocante pe dinafara.

8 oua separate
300gr zahar pudra
800gr frisca lichida
2 plicuri zahar vanilat
30 gr gelatina

Se pune gelatina la muiat cu putin suc din compoturi.
Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul pudra,
Se bate frisca.
Se pune gelatina pe foc dupa instructiuni, avand grija sa nu se infierbante prea tare, ca nu mai leaga.
Se amesteca galbenusurile cu frisca si apoi cu gelatina.
Se tapeteaza un vas cu piscotiri stropite cu putin sirop de compot, putin de tot sa nu se maoie prea tare.Se pun cateva felii de fructe pe fundul vasului, se toarna jumatate din crema, se pune un rand de piscoturi, apoi restul de crema.Se da la frigider pana a doua zi
Succes.
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2424 on: December 15, 2010, 10:30:47 PM »

Merci, Es, te pup! :-*
Da in compozitia aia nu se mai pune ceva zeama de lamaie sau alte chestii?
Daca ai vreuna mai elevata putin stau cu gura deschisa... ;D
Logged