Welcome, Guest. Please login or register.

Username: Password:

Author Topic: Retete "Papa bun"  (Read 496116 times)

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2725 on: April 11, 2012, 12:25:37 PM »

Yam, yam....ce-mi place si mie! ;)
Logged

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2726 on: April 11, 2012, 12:29:11 PM »

pai da e bun bun .. imi lasa gura apa
Logged

Radu

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 748
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2727 on: April 11, 2012, 08:41:09 PM »

Dl.Pipi e un soi de Printesa mea, bag sama. Lucia, cea mare a mea, d-soara Comoditate, abia asteapta stiks de pestisori.
De obicei ii iau strot (cred ca asa ii spune) si-l fac pe tava incinsa, afara.   :-bd
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2728 on: April 11, 2012, 09:51:31 PM »

Cine ma infiaza si pe mine?
Tu, Geo?...  ;;)
Pot fi si cuminte. ;D
Logged

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2729 on: April 12, 2012, 08:53:48 AM »

numai daca esti cuminte Flordel
 D-l Radu d-l Pipi e un pic sclifit adica daca vrea bosogul dinsului la ora 12 noaptea sa ii dau de mincare la 12 noaptea trebuie eu sa am mincare incalzita si sa ii dau sa manince ..  daca nu face precum trenul in gara .. cu toiate ca eu stiu narav am mincare pregatita si caliie asa ca poate sa se duca la bucatarie  doar sa puna mincare   in farfurie si sa maninca atit .Dar trebuie sa ii dau eu neaparat eu nu fetele nu nimeni altcineva . A fost si rizgiit fiind singurul mascul in familie ( Fritzi fiind castraT) nu se pune .. acum mai are pe labusi si zice ca este majoritate masculina in batatura
Logged

Radu

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 748
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2730 on: April 12, 2012, 05:43:51 PM »

Ce ne-am face noi fara razgaiatii nostri?  :D :D :D
Logged

claude

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4758
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2731 on: April 12, 2012, 07:08:22 PM »

Ce ne-am face noi fara razgaiatii nostri?  :D :D :D

Pfoai ce bine ne-am distra  ;D  =)) =))
Logged
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2732 on: April 14, 2012, 01:39:09 PM »

pregatiri  de Pasti
salata de boeuf
ciorba de pui
stufat de miel
drob de miel
tort de mere
prajitura cu taitei ,brinza si stafide a la madam geo
oua verzuite 
si gata ca ma apuca ficatu
 mai pe seara am vazut la paprike o reteta de chiftele vietnemeze chinezesti invelite din alea dimdim sau dumdum .. fac ceva si eu da adaptate de mine .. sa vad daca le prieste la rizgiiti la stomacuri
Logged

Radu

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 748
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2733 on: April 14, 2012, 04:17:55 PM »

Salata boeuf, bifat;
Drob de miel (pana la urma la asta am ramas), bifat;
Ciorba de rasol de vitel acrita cu macris;
Sarmale in varza murata (astea stiu ca le papa fetele si cu ochii  ;;) )

Spre rusinea mea, pasca si cozonac am cumparat. 
Mi-e frica sa ma apuc sa gatesc eu prajituri, nu stiu de ce. 
Poate pentru ca bunica mea (ardeleanca,am mai spus asta) le facea atat de bune incat orice as face eu ar fi un esec.  +ham
Logged

flordel

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4020
  • Nu va speriati ca nu sunt eu
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2734 on: April 14, 2012, 08:31:14 PM »

Bravo Radu, felicitari! :-bd
Daca n-ai sta asa departe, te-as calca, ca suna bine ce povestesti tu! ;D
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11738
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2735 on: April 15, 2012, 09:45:44 PM »

 N-am facut prea multe. Experienta anilor m-a invatat ca daca fac,trebuie sa muncim sa mincam ca sa nu aruncam.Si nici sa zaca in frigider jde zile !!!
-oua rosii
- aperitive reci
- un bors de mugur de vitel(cind a fost gata am pus un castronel de verdeata aromata !!!! )
- o rulada cu maioneza
- un pui la cuptor ( dupa o reteta a lui Jamie Oliver. Super !!!!! si simplu de executat)
- pasca si cozonac.
Dupa ziua de azi,deja ne uitam strimb la mincare...Miine atacam borsul,precis !!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2736 on: April 19, 2012, 09:17:22 AM »

s-a saturat lumea de mincare
 aseara am executat macrou la cuptor cu pasta de rosii peste ei
 au mincat precum pisicile
 a si un cozonac ( nu facut  de mine)
a fost rupere de nori parca nu mai mincasera peste -lesinatii
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2737 on: April 19, 2012, 09:29:29 AM »

Ce bun, parca mi-e si mie pofta de un peste slab....
Logged

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2738 on: April 19, 2012, 11:04:51 AM »

acum infulec mere .. vorba la colega mea de palier  sa scada colestericiul...
Logged

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2739 on: April 19, 2012, 11:06:02 AM »

 =)) =)) =))
Colestericiul...Geo, am ramas cu atatea expresii de la tine =)) =))
Logged

geodezia

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4680
  • Si viata trece trece .......si se duce
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2740 on: April 19, 2012, 12:07:56 PM »

pai la cit sunt de mare nu mia e colesterol poate e multicolesterol dar colega i-a zis colestericiul
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11738
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2741 on: April 22, 2012, 09:52:26 AM »

=)) =)) =))
Colestericiul...Geo, am ramas cu atatea expresii de la tine =)) =))
   apropo de ramas cu expresii; eu am o multime de mascariciuri de aste in vocabularul familial. Mai rau e ca o data mi-a scapat un porumbel intr-o conjunctura...Am dat urgent "esplicatii",partenerii de discutie au ris,si...Asta e !!!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2742 on: April 22, 2012, 10:31:07 AM »

Gabi, te rog reteta de compot dde capsuni! Mi-ai facut o pofta!
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11738
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2743 on: April 22, 2012, 10:51:07 AM »

Ca toate celelalte; in borcan cam 1/3fruct,ceva mai mult,dar nici chiar 1/2. Completat cu apa. Apoi scurgi apa si la un litru de apa,min 180 - max 200gr.zahar(functie de cit de dulci sint fructele. Apoi cind da apa in clocot,torni plin ochi in borcan si stringi capacul. Asa fac eu toate compoturile. Nu sterilizez. Le racesc in paturi citeva zile, si gata,la beci!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

claude

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 4758
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2744 on: April 22, 2012, 12:28:55 PM »

Si nu se fac fleasca?  :-\  Nu stiu daca mi-ar place capsunii asa...inmuiati  ???
Logged
"I wish the sky would rain down roses" - George Elliot

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11738
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2745 on: April 22, 2012, 08:50:03 PM »

Capsunii...cam molcuti,nu chiar fleasca,dar e super cu zeama aia aromata si parfumata.!!! Poti incerca ca mine,adica un borcan-doua.De-ti place mai faci anul urmator,de nu,nu!
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2746 on: April 26, 2012, 07:58:49 AM »

Dulceata de trandafiri

1kg zahar
1 l apa
300gr petale de trandafiri
o lamaie-zeama


Se spala petalele de trandafiri si se scurg de apa bine de tot, apoi se pun intr-un castron cu cateva linguri de zahar,zeama de lamaie, si se freaca in mana ca sa se sfarme putin. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi.
Se pune a doua zi zaharul la oc mic , cu apa, pana se dizolva tot, avand grija sa nu dea in clocot pana nu s-a topit tot zaharul. Cand e topit tot, se adauga trandafirii , si se continua fierberea la fc mic, pana se leaga dulceata. Atentie, se testeaza des, fiindca exista un punct cand gelifica putin, dar apoi, daca se pierde momentul, se ingroasa dar nu mai este ca un jeleu ceva mai lichid, ci doar groasa. Deci nu se fierbe mult, mai ales ca se pierde si culoare si aroma.
In timpul fierberii, se pune un sfert de lamaie intr-o furculita si periodic se sterge cu ea spuma de pe marginea vasului, sa nu se caramelizeze acolo. Lamaia si coaja de lamaie au proprietatea de a gelifica lichidele dulci, de aceea nu e bine sa folositi sare de lamaie, pierdeti  ceva din aspectul dulcetii. Imediat ce s-a legat se pune la borcane, si se duc la pat cald unde se lasa pana a doua zi.
Logged

gabriela jalba

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 11738
  • PASCANI
    • http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=1
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2747 on: April 26, 2012, 08:25:53 AM »

Eu stiu ,ca inainte se taie cu o forfecuta parte alba a petalelor. Dupa spalare trebuia lasate sa se usuce de apa. Ininte de a le freca ele trebuie sa fie uscate.
Logged
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

  • Moderator
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 18415
  • Gradinaritul nu e un hobby, e o obsesie
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2748 on: April 26, 2012, 09:37:55 AM »

Nu este nevoie, fiindca cei adevarati de dulceata nici nu au parte alba. Chestia cu partea alba se foloseste daca ai trandafiri care de fapt nu sunt de dulceata, au petalele mai groase si chestia aia alba mai dura. La centifolia si trigintipetala nici n-ai ce taia.
Logged

adrianam

  • Roza
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 1215
  • Craiova
Re: Retete "Papa bun"
« Reply #2749 on: April 26, 2012, 10:30:17 AM »

Capsunii...cam molcuti,nu chiar fleasca,dar e super cu zeama aia aromata si parfumata.!!! Poti incerca ca mine,adica un borcan-doua.De-ti place mai faci anul urmator,de nu,nu!

Banuiesc ca ar fi mai potrivite capsunile acelea mai tari, poate nu se inmoaie prea rau!
Buna reteta, o voi incerca si eu!
Logged