Mersi pentru raspunsuri! Puiul il am de la bunica mea care are acelasi pamant de 20-30 ani

la Monstera (ma rog, nu aceeasi planta, bineinteles, ca nu rezista prea mult, tot reimpamanteaza puiuti). Pe acesta l-a tinut in apa pentru a scoate radacini si maxim o saptamana a stat in acel pamant(doar pentru transport). Cand am mutat-o in noul ghiveci, am mutat radacina aproape blank.
A venit intr-adevar cu 3 frunze rasucite si plapande, data fiind istoria, dar sunt vreo 6 luni de atunci si planta mai scos 3 frunze destul de bune, zic eu, maricele si drepte. Nu stiu daca primele frunze ar fii trebuit sa ajunga la o forma sanatoasa, nu si-au schimbat deloc aspectul si marimea.
Am eliminat frunza ingalbenita. De asemenea, era singura frunza a carei baza statea usor in pamant. Poate sa fie si asta motivul?
Celalalte frunze care sunt la inaltime nu au nici cel mai mic semn de galbeneala.
Ii pot administra preventiv tratamentele, dar am o mica intrebare, pentru ca este primul an in care sunt inconjurata de multe plante si toate se bazeaza pe mine: aceste tratamente pot duce la distrugerea/arderea plantei in vreo situatie? Sigur, respect doza de pe ambalaj, dar daca ii dau prea multe pufuri

?