Retete "Papa bun"

Started by Aricica, April 01, 2007, 09:53:09 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Nu, zeama de fructe, frisca si vanilie, sunt suficiente arome.
Aia complicata e super dar e mai ....complicata.Voiai simpla >:D
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

flordel

OK, sunt gata la preluare pentru aia mai complicata! >:D Cand poti tu!
Merci. +apl

cristinaf

Quote from: einsteinitza on December 15, 2010, 10:04:07 PM
http://adamache-laura.blogspot.com/

+apl
Ma apuc sa fac prajitura cu nuca de cocos ca e simpla, arata bine, iar mie imi si place gustul de nuca de cocos in prajituri. Va spun diseara ce-mi iese.  

geodezia

Stefana cei din grupa 0 nu trebuie sa manince brinzeturi ca se constipa  si mai stiu ca nici carne nu trebuie sa  mincam multa ca e periculos la ceas . cam asta stiu eu

cristinaf

Gata am facut prajitura, in mare parte s-a si mancat, iar data viitoare am sa incerc sa pun ceva mai putin zahar.

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela jalba

Es am mincat o biluta de briza cu mirodenii...Vrei sa-ti spun parerea mea ??? Astea trebuie facute in cantitate mare !!! Macar 3-4 borcane. Sint super;abia astept sa se faca 15ian! (o luna la frigider!! )
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

Ma bucur, sa va fie de bine. +apl
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

geodezia

eu am facut reteta de diplomat si a iesit super . multam Es

CLAUDIA

Va dau si eu o reteta de Tiramisu, usor de pregatit si delicioasa:

un pachet mare de piscoturi de la Boromir, 2 cutii mascarpone, 3 oua, 200 gr. zahar; un plic zahar vanilat, esenta de rom, si mai fac un litru de cafea fara zahar.

separ ouale si bat albusurile cu zaharul, pana se fac ca o bezea tare. frec galbenusurile cu zaharul vanilat si esenta de rom (o lingurita plina) pana devin ca o maioneza. peste galbenusuri pun apoi cele doua cutii de mascarpone si le amestec bine, iar la sfarsit pun si albusurile spuma.
cand se raceste cafeaua pun o lingurita de esenta de rom in ea.
pe platou asez primul rand de piscoturi pe care intai le scufund in cafea. atentie, piscoturile nu trebuie tinute in cafea ca se inmoaie si se rup, doar se scufunda si se scot repede, e suficient.
alternez piscoturile cu crema.
la sfarsit dupa ce am pus si ultimul rand de crema se pudreaza cu cacao( poate fi si ness) si gata.
la platouasul din poza mea au intrat   66 piscoturi,adica mai mult de un pachet.

Cand drumul este presarat cu flori,nu te intreba unde duce.(Anatole France)

http://community.webshots.com/user/claudia_70?vhost=community
http://suzyka.sunphoto.ro/

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gentiana

Cum puturosesc ,m-au apucat tot felul de pofte
Azi m-a palit ca vreau mere -pachetel
Portia a fost de 12,cat intra intr-o tava
Acusi le scot din cuptor!
Cel mai cinstit ar fi sa spun ca participarea mea a constat din pofta,curatatul merelor si umplutul lor cu nuci,migdale,fructe confiate si dulceata zaharisita
Imbracatul e opera comuna a barbatului meu si a mamei(au conlucrat minunat)

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gentiana

Prea aveti pretentii mari
Cine crezi ca ma lasa sa le pozez cand se indoapa cu ele? ;D

Mihai


floare mica

Claudia, si eu am facut Tiramisu cu mascarpone dar am incercat  si cu altfel de brinza caci mascarpone e ingrozitor de scumpa. Am umblat deci la reteta si am folosit brinza de vaci Monor, e destul de fina, gustoasa si la mine la complex e 12 lei Kg. In loc de cafea am scufundat piscoturile in nes, linga rom am pus si o lingura de coniac. In rest am procedat la fel. Nici n-am simtit diferenta de gust intre mascarpone si brinza Monor si m-a costat  mult mai ieftin !!!

CLAUDIA

Floare mica, sigur ca se poate adapta reteta. Varianta mea e si pt copii. Cealalta care contine alcool ( poate fi si lichior de cafea) si ness e doar pt adulti.
Mascarpone GOLDSTEIG eu am luat din Plus cu 4,5 ron cutia de 250 de grame,destul de convenabil.
Cand drumul este presarat cu flori,nu te intreba unde duce.(Anatole France)

http://community.webshots.com/user/claudia_70?vhost=community
http://suzyka.sunphoto.ro/

floare mica

Ah, mascarpone Goldsteig, eu am gasit doar Galbani cu 13 lei cutia de 300grame si am cumparat pentru ca vroiam neaparat sa fac ca toata lumea din jurul meu facea tiramisiu  ;D si apoi mi-a venit ideea sa fac cu brinza vrac  MONOR care m-a costat 6 lei 500 grame. Desigur, varianta cu nes si alcool e pentru adulti dar nici aia cu cafea nu mi se pare indicata pentru copii. Pentru copii eu as face un sirop de apa cu zahar brun si l-as parfuma cu esenta de rom si vanilie.

stefana

Quote from: floare mica on January 04, 2011, 07:19:23 PM
varianta cu nes si alcool e pentru adulti ...
Pai, da, dar la Tiramisu is niste ingrediente tabu.

gentiana

Io stiam sa orice prajitura /tort cu nume are ingrediente tabu,dar in ziua de azi si cofetariile de marca au cam cedat(e drept ca nici nu prea mai exista)
Ultima cred ca a fost cea de la Bucuresti(hotel) care a devenit magazin kenvelo

CLAUDIA

Sigur ca sunt anumite ingrediente care se folosesc intr-o anumita cantitate la un fel de prajitura ca sa iasa ca originalul insa fiecare o adapteaza dupa  buzunarul si mai ales dupa gustul sau.  Un exemplu ar fi si bomboanele Raffaello.
Cand drumul este presarat cu flori,nu te intreba unde duce.(Anatole France)

http://community.webshots.com/user/claudia_70?vhost=community
http://suzyka.sunphoto.ro/

gabriela jalba

Quote from: gabriela jalba on December 10, 2010, 05:47:32 PM
................  Eu am pus in ulei e masline si verdeturi+alte condimente cuburi de telemea de oi. Abia astept sa treaca luna sa vad cum e.

Va spuneam acum citeva pag. in urma.
Am mincat  si nu mi se pare asa grozava telemeaua...Poate unde aia de la magazin avea E-uri gustoase,sau telemeaua mea putin camdensa si sarata.
   " Bulinele" lui Es,sint grozave !!! am mai lasat citeva in borcan ca sa vad cum is si dupa o luna.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

einsteinitza

www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gentiana

Asta seara m-am gandit la o masa de sarbatoare
Peste la gratar cu mujdei si mamaliga  calda si  cu broccoli verde
Ca desert pricomigdale de casa
Pana acu nici domnu; si nici maica-mea vad ca nu s-au plans

CLAUDIA

Mmmm, bun.

Broccoli verde  ???
Cand drumul este presarat cu flori,nu te intreba unde duce.(Anatole France)

http://community.webshots.com/user/claudia_70?vhost=community
http://suzyka.sunphoto.ro/