Gradina miraculoasa

Started by Toluta, July 26, 2013, 12:24:17 PM

Previous topic - Next topic

Toluta
  Gradina miraculoasa
Intelecualul Toluta,dupa lungi studii a ajuns la concluzia ca cel mai bine le-ar prinde paradicilor lui in gradina miraculoasr de tip Igor Lyadov.
  În opinia mea, este mai important să se întoarcă la natura deci cred ca revenirea la natura va ajuta legumicultura.
Filmul despre gradina lui Igor Lyadov merita sa fie vazut.

Filmul cu titlul:Priveste mai departe Gradina miraculoasa:

http://youtu.be/y26EqK4mGkU

O parere chiar si rautacioasa ca sa pot merge linistit la gradina frumusetii.

anasstasia

Permacultura!!!! Am atita intrebari sa-ti pun! Ce am vazut la tine in curte visez de mult timp.
Te rog da-mi poti spune exact ce pui in cutiile improvizate din lemn si ce feci ulterior cind se termina sezonul. Le stringi si le refaci anul urmator?
Te felicit si imi plec capul in fata unui gradinar adevarat.  +apl +apl +apl

TolutaAnasstasia, Numele dv are rezonante rusesti pentru mine cultur rusa pe care o admir,dar as vrea sa va spun ca permacultura e o treaba serioasa dar pe linga care trecem nepasatori ignorindu-i lucrurile care ne vor ajuta sa facem agricultura.
Nu stiu daca sint gradinar adevarat dar ma stradui.Sint pe forum oameni mai bine pregatiti decit mine atit teoretic cit si prectic.Recunosc ca sint intelectual dar trebuie sa pun masura.
Raspuns la intrebarea de intrebare pusa de dv.
Cutiile improvizate de lemn ramin pe loc avind grija ca un vecin fara lemne de iarna sa nu le fure .Sint mai multa metode de lucru dar eu am sa va descriu metoda pe care o folosesc sianume metoda lui Zamiatkin. Paturile sint de tip standard 80 cm latime.
În prima jumătate a lunii iunie, iarba se calcă cu picioarele. Pe ea se pune un stat gros de diferite plante organice şi pe partea de sus – un strat de două degete de pământ. Este un pat ideal: nu cresc buruieni, solul respiră pentru a putrezi mai rapid și este casa natală pentru viermi. Aşa şi stă pământul până la sfârșitul verii. Daca gradina trebuie cosita iarba se pune in al 2-lea strat.Eu pun si citeva ziare desfacute ca si la gradinile lasagna.Ploile ,frigul isi fac datoria.

Mulciul este un concept multilateral. Când vorbim despre protecția solului și răsadurilor, este dificil să trasăm o linie clară între un strat de rumeguș, gazon mort, tulpini uscate ... lemn de cedru, arbuști și copaci. Pădurile și pajiștile sunt "mulci" ale planetei. În stratul de sol forestier vieţuiesc viermi şi alte organisme, iar în stratul pădurilor, parcurilor și grădinilor - oamenii. Am impresia ca mulciul nu este folosi agricoltori nu il apreciaza.Personal m-am convins de utilitatea lui.
Anastasia desi sint emitionat fiind o fire emotiva, sper ca macar sa fi raspuns partial intrebarilor dv.


anasstasia

Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca ar fi trebuit sa incep de acum ca sa pot pune rasad/seminte primavara viitoare. Am in proiect pentru la anul acest lucru. Partea mai complicata va fi pamintul. Nu stiu de unde sa aduc atit pamint si curat (fara seminte de buruieni). Pamintul meu este plin de seminte de buruieni in special stir si urzica salbatia (din cea care nu urzica).

Stratul de plante organice cam ce grosime trebuie sa aiba?

Toluta


Anasstasia,ma bucura ca te intereseaza acest mod de a face gradinarit.
Stratul de plante organice   trebuie sa aiba o de grosime  intre10 si 15 cm.Dupa ce ai pus stratul de pamint cu grosimea de 2-3 cm grosime lui va ajunge la ~5 cm.
Stratul de plante organice multi il amesteca cu ziare hirtii si rumegus.

anasstasia

Pamintul este obligatoriu? Nu se transforma acest strat de plante organice in amestec cu ziare in pamint? Nu-mi amintesc pe site-urile unde am mai citit despre aceasta metoda si de pamint, insa este posibil sa fi uitat....

Ma intereseaza foarte mult acest subiect. Mama se va muta la tara de la anul si vreau sa maninc legume din gradina mea.
Daca veti avea seminte la vinzare sint interesata.

Va multumesc pentru raspunsuri.

TolutaAnasstasia,ma bucura faptul ca te intereseaza  subiectul propus de mine.Am mai multe de de prezentat ,zic eu interesante Zic ca in acest timp gradinasitul rusesc se afla pe locuri fruntase si e interesant ca multe din noutatile spuse de pravoslavnici rusi sint interesante.
Iti sugerz ca ar fi interesant si ti-ar folosi daca te-ai apuca sa faci un strat ca cel prezentat.
Din cite am inteles pamintul e necesa,incer o explicatie in viitor.

einsteinitza

De ce e necesar sa fie lasate buruienile alea atata timp, de ce sta zona atata timp nesemanata? Oare nu e oierdere de timp? Cine are rabdare?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro