Simetria Violetelor Africane

Started by diana, February 05, 2009, 08:35:29 PM

Previous topic - Next topic

Nicol Caloian

Pene, si mie mi se intampla ca atunci cand separ puii de frunza, chiar daca pun un singur pui, in ghiveci sa se dezvolte doua sau uneori chiat trei plantute. In astfel de situatii recurg la o noua replantare, separand "fratiorii". De ce se intampla asta, n-as putea sa spun. Poate mai existau muguri porniti in dezvoltare si pe care nu i-am observat, poate am pus pamant mai mult si din micul colet au aparut alti pui.... Am spus, nu stiu dar am incercat si eu sa inteleg fenomenul.

Fleurf

Pene daca puii pornesc din tulpina violetei sunt sukeri iar daca ies din pamant sunt pui. In primul an violetele au tendinta sa faca multi sukeri. Daca vrei sa inmultesti planta fara sa-ti pese ca se strica rozeta sau ca nu mai infloreste decat sporadic ii lasi sa creasca pana ajung frunzele cel putin ca moneda de 5 bani. Daca nu te intereseaza sa inmultesti planta atunci trebuie sa indepartezi acesti sukeri car mai devreme incercand sa nu ranesti tulpina plantei.

penelopa

Nu vreau, Flori, să înmulţesc violeta că am deja vreo 3-4 exemplare.
Nu-mi rămâne decât să-i elimin suckerii fiindcă vreau, toşi, multe flori de la ea  :)

kriss

sa laud si eu una din cele 3 violete cu corona simetrica pe care le am. frumusetea acesteia este faptul ca abia a ajuns la maturitate si eu nu i-am rupt nici macar o frunza. asa a crescut ea:


gabriela jalba

super fain topicul!!!! Ella,a pus un filmulet,dar sint muulte,in continuarea lui. Eu am vazut vreo 6. Cind vezi cum umbla cu violeteleee...,dar stiu ei ce fac. Luati iar link-ul Ellei si uitati-va si la celelalte;sint f interesante !!! Se incarca automat,unul dupa altul,nu trebuie sa dati nici un clic,numai sa lasati sa curga.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

gabriela61

ma bucur ca aveti asa un topic pe musuroi cu toate ca nu se mai scrie de mult la el pe mine m-a ajutat sa-mi salvez o violeta cu picior inalt , o sa incerc si cu ruptul frunzelor sa ramana cate 3 ;;)

einsteinitza

Povesteste si tu cum ai facut, eu sunt foarte incepatoare la violete, dar vad ca incep sa infloreasca, tiptil tiptil.
Imi prinde bine orice informatie detaliata de genul asta.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabriela61

eu nu pot sa spun ca sunt incepatoare in ale violetelor de fapt de la ele m-am molipsit de virusul gradinaritului de ghiveci iar acum m-a apucat iar dragostea de ele sunt mai mici ,  se inmultesc repede , sunt tot timpul pline de flori sunt frumoase . Am citit despre violetele cu picior inalt si mi-am dat seama ca aveam si eu asa ceva si... am scos-o din pamant am taiat putin din radacinile foarte lungi si am pus-o in acelasi ghiveci acoperind cu pamant tulpina care ramasese golasa.Vad ca-i merge bine e chiar voioasa.Eu violetele le tin in vase mici ca nu am spatiu prea mare pe pervaz si au mereu calorifere sub pervaz.Acum trebuie sa incerc metoda cu ruptul frunzelor sa ramana cate 3 pe etaj.Am sa aplic pe una pe care o am dublura.

einsteinitza

Da, uite eu nu citisem despre asta, bine ca stiu. Deocamdata am mai mult pui, dar imi place sa stiu cat mai multe despre cum se ingrijesc, sunt extrem de dragute.
Eu am facut pe doua lanosi luna trecuta, probabil cand am adus plantele in terasa. Insa am pulverizat usor un insecticid si le-am pus la lumina mare, pana s-au uscat si am scapat de ei, ca intrasem intr-o mare panica.
Am dat si cu ceva pe pereti, foarte bun, sa nu cumva sa apara musculite albe sau negre sau alte minuni, asa fac in fiecare an si pana acum nu am avut infestari.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro