Phalaenopsis sp.

Started by Dan Hibiscus, February 13, 2009, 04:10:43 PM

Previous topic - Next topic

einsteinitza

Care frunze care au radacini? Frunzele nu au radacini, sunt frunze prinse impreuna care au un manunchi d e radacini.
La un moment dat, phale face pui -keiki-, ori pe tija florala pe care tocmai ai scurtat-o, ori undeva lateral sub frunze ca o ramnificatie. Cand keiki au trei radacini mai lungute, se pot indeparta de pe mama.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

gabian

La acesti pui  -keiki-, ma refeream dar nu stiam cum se numesc
Momentan are 3 astfel de pui cu radacini si un altul fara. Unul din ei are 2 radacini de cca 10cm lungime, ceilalti 2 au cate doua radacini ceva mai mici, 3-4cm.
Nu stiam daca sa-l tai pur si simplu pe cel mai mare si sa-l plantez separat.
Multumesc.

einsteinitza

Mi-a inflorit o phale, nu ma asteptam sa o vad acum frumos inflorita, ar fi trebuit sa fie in repaus... +hypno
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

marta.stela.alpina

Tocmai ce am achizitionat si eu 3 astfel de orhidee si as vrea sa le pun pe toate 3 intr-un vas mare si frumos de sticla (transparent :D ), este ok as putea sa le ingrijesc si astfel?

rox94ana

eu zic ca da, am mai vazut astfel de aranjamente si aratau foarte frumos. ce culori sunt?

marta.stela.alpina

pai una este pestrita  alb- roz, una alba, si mai am 2 care le-am luat la oferta si nu au flori  ;D. As vrea sa le pun in vas de sticla dar nu vreu sa le omor.....

einsteinitza

Dacsa vor fi in Scoarta, nu prea merge. Phale e o orhidee epifita care iubeste curentii de aer la radacina, traind pe copaci cu radacinile in aer. Noi le punem in ghiveci fiindca trebuie sa le asiguram umiditatea pe care ele o au in aer. Din acest motiv scoarta, ca sa aiba cat mai mult aer in sol.
Uita-te la gaurile ghivecelor de orhidee, ce mari sunt. Se va crea in timp o umiditate statuta la baza vasului. Asemenea aranjamente pe holurile institutiilor, pe la firme, sunt de unica folosints, csnd trec florile se arunca si se schimba cu altele.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

vernil

Dar ce splendid a inflorit orhideea ta, Es! Foarte bogata in flori. De obicei, la reinflorire, orhideele mele sunt modeste, daca apar 4-5 flori pe o tija, eventual se mai dezvolta alti boboci, insa in timp.

einsteinitza

Vernil, multumesc mult. Se pare ca orhideele mele  se inteleg de minune in bile, au crescut enorm si sunt majoritatea in bidoane de 5 l. Dupa cum stii, eu aplic metoda de ceva vreme, la altii insa nu a mers asa frumos, eu insa am si cattleya tot in bile, si tocmai am boboci mari la una.
Tie ce iti fac c ymbi cei mari?
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

rox94ana

Quote from: einsteinitza on August 30, 2012, 04:18:53 PM
Se pare ca orhideele mele  se inteleg de minune in bile

cum adica in bile? sunt acele bilute mici, colorate pe care daca le pui in apa se umfla?

einsteinitza

Nu, bile de ceramica expandata, e un sistem numit semihidroponic.la mine orhideele se simt gropzav in ele.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paunita

am si eu o phale care a inflorit in luna martie , dar inca isi pastreaza florile .atunci am avut mai multe inflorite , insa numai aceasta si le-a pastrat pana acum .

     

einsteinitza

E o frumusete, plina de flori. Interesant ca e acum inflorita, ar fi trebuit sa fie in parioada de repaus.
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paunita

a inflorit in martie , dar inca isi pastreaza florile .are cea mai longeviva inflorescenta dintre toate orhideele mele .

paunita

vreau sa va arat o phale nou venita in gasca , mor de dragul ei  :x

     

toate phalele mele au tije noi in crestere , ale vostre ce fac ,stiu ca aveti si voi orhidee foarte frumoase ,le-am admirat in topicul vechi .


paunita

anul viitor o sa le scot si eu afara , anul acesta doar cymby i-am scos .

gabriela jalba

Paunita,sint deosebit de frumoase !!!!! Arlechinul asta cu galben,e mortal !!!
    Si ale mele au varat afara,spinzurate in liliac. Cind le-am bagat inauntru,aratau vai lume !!! Totusi,le-a placut ca dau cite dou atije ,pe linga aia veche,de-i plina de boboci.
Pe cei curaţi la suflet şi luminaţi la minte
Neîncetat să-i cauţi. Şi fugi de tonţi şi răi.
Dacă-ţi va da otravă un înţelept, s-o bei -
Şi-aruncă antidotul, un prost de ţi-l întinde.
http://s1142.photobucket.com/user/gabryela3/library/?sort=3&page=

paunita

o sa fie o slpendoare cu atatea tije .arlechinul meu nu e chiar galben ,e un verzuliu ,dar in poza poate nu am surpris culoarea reala ,dar e pe aproape  .i-mi mai doresc un arlechin alb cu rosu , sper sa gasesc .

vernil

Paunita, felicitari pentru toate florile minunate pe care le ai. Am admirat de 2 ori albumul tau cu schlumbergere si ripsalidopsis. Superbe, absolut superbe. Nu am vazut pana acum schlumbergera portocalie. Felicitari, sunt absolut minunate!

paunita

Vernil , multumesc !schlumbergerele mi-s tare dragi ,aduc atata culoare si veselie acum in prag de iarna ! le ador ,toate sunt pline de flori si boboci , o sa mai pun poze .

vernil

Daca faci poze la schlumbi, te rog mult sa pozezi si ghiveciul, Sunt curioasa ce marime are fata de planta. Am tendinta sa le pun in ghivece mari, adanci, ca sa fie bine hranite. Dar specialistii zic ca sunt plante epifite, nu au nevoie de mult spatiu. Cresc in jungla, pe unde apuca.

paunita

de mult timp mi-am dorit o phala pelorica , dar la mine in oras nu am gasit pana acum .au primit la Kaufland phale foarte frumoase si bogate , dar pelorica , doar asta :
           

einsteinitza

Paunito, ai flori frumoase, iar phala e o culoare deosebita. Desi eu inca nu m-am invatat cu peloricele prea bine, imi place culoarea la phala ta. :yrk
www.helgasicorina.ro
www.cutiacumargele.weblog.ro

paunita

multumesc Es ! e prima pelorica la mine , dar nu inteleg de ce spui ca nu te-ai invatat cu ele ,doar au nevoie de aceleasi conditii ca celelalte sau nu ?