Cind stateam pe acasa ,am scos 5 ani la rind pui la incubator,apoi ii duceam la soacra-mea la curte ,in acest timp am invatat cite ceva .sper sa va fie de folos ,ca nimeni nu se naste invatat .Eu a trebuit sa le invat din mers .
Ouale tre sa fie proaspete ,cel mult 3-4 zile
sa nu fie tinute la rece ,ci undeva la temperatura camerei
sa aibe banuti
Incubatorul se spala bine inainte si se dezinfecteaza cu spirt
se tine macar jumatate de zi fara oua ,inainte ,in priza pentru a verifica temperatura
in tavita ,sau canalele de apa se pune apa fiarta si racita la temperatura camerei ,si se pun crengute de busuioc pentru atenuarea mirosului
Cind se pun ouale ,semnati cu un creion partea care e deasupra,asa nu va veti incurca niciodata ,veti sti sigur cind ati intors ouale
Prima zi nu se intorc ,ramin asa 24 de ore
lasati pe o hirtie scris ,semnul si timpul cind ati intors ouale,(ex dimineata semnul deasupra ,seara semnul dedesupt)
Ouale se intorc dimineata si seara ,indiferent daca intoarceti fiecare ou individual sau ,cu cheita
Dupa o saptamina ,verificati fiecare ou in parte,la lumina si vedeti cum se prezinta .Daca are un cerc alb deasupra si tot oul apare cu umbra ,il lasati ,restul le aruncati ca nu sunt bune.pentru linistea Dvs,puteti face operatiunea la 2 saptamini .Atunci trebuie eliminat tot ce e stricat,
In a treia saptamina ,puneti apa calduta in colturile incubatorului,si in canale ,pentru umezirea membranei din ou.Caldura incubatorului ii nauceste prea tare ,si nu au putere sa sparga coaja ,atunci se innadusa in ou
daca totul merge bine ,puiii ciocnesc cu 2 zile inainte de termen.Odata iesit puiul din ou ,si e uscat ,il scoateti si-l puneti intr-o cutie cu cirpe sa aibe caldura ,pina ies toti