deci:
in prima foto cu sarmale sparte, erau intr-aderavr, un strat de varza si unul de "perisoare". in ultima insa, se poate observa, dupa gradul de ocupare a oalei

ca erau trei straturi de perisoare si urma ultimul strat de varza. floare mica observa bine mai sus ca daca as fi pozat dupa ce adaugam varza nu se mai vedea nimic din "aranjament".
in privinta retetei de vinete cu dovlecei, reteta e simpla:
am curatat dovleceii, i-am taiat felii pe lungime, am pus putina sare pe ei, si i-am lasat la scurs intr-o sita. intre timp am taiat vinetele felii subtiri (cca 0,5 cm), pe lungime, si le-am pus pe gratar cateva minute, pe ambele parti.
am taiat prazul julien.
am taiat rosiile felii si le-am decojit.
executia:
am tapetat o tava cu unt si am alternat straturile astfel: praz, dovlecei, (presati bine sa se scurga de zeama), vinete, rosii. intre straturi am pus dupa pofta parmezan ras, busuioc, piper, sare. (atentie, dovleceii deja sunt sarati!). ultimul strat trebuie sa fie de rosii, peste care se poate rade putina mozarella, pentru aspect frumos.