BERLINEZA
Pandispan : nu este unul obisnuit , are reusita garantata -nu se lasa cand il scoti din cuptor, are o consistenta f. buna , deci :
5 oua, o cana zahar, o cana+ 1 lingura cu varf faina,
3 linguri cu varf nuca de cocos , 3 linguri ulei, un praf sare, 1 plic zahar vanilat
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, se pune zahar vanilat,iar apoi se pun cele trei linguri de ulei, pe rand, ca la maioneza (dar cate o lingura, nu cate o picatura);
Albusurile se bat spuma( se pune un praf de sare ), se adauga zaharul, se bat pana se intaresc ; se pun galbenusurile, se mai amesteca cateva secunde; se scoate mixerul, se pune faina amestecata cu nuca de cocos-toata odata, apoi se amesteca usor de sus in jos
nu prea mult, pana se incorporeaza bine .
Se pune aluatul in tava -merge si in tava emailata a aragazului, dar daca o puneti intr-una numai un pic mai mica , iese si mai bine ! Eu am folosit hartie de copt . Se coace in cuptorul preincalzit 20-25 minute la 165 grd.C .Important :eu folosesc in cuptor o tava (goala ) pusa pe nivelul de jos - la pandispan, la tort, aproape la toate !
Se scoate, se lasa la racit .
Reteta aceasta o folosesc si la tort, marind cantitatile (la 7 oua) pt. o forma mare de tort .
Cand s-a racit blatul, se insiropeaza, doar putin -pt. un consum imediat
Se unge cu un strat subtire de gem de piersici sau caise - 1/2 borcan e suficient .
Crema : 250 gr. biscuiti se dau prin masina de tocat, apoi se oparesc cu un sirop format din 200 gr. zahar +150 ml apa . Se adauga rom (bautura ) cateva linguri, dupa gustul fiecaruia

si coaja rasa de lamaie ( am pus si un pliculet de zahar vanilat Bourbon). Cand s-a racit, se freaca 250 -300 gr. unt (mai bine unt, decat margarina), apoi se adauga cate putin din compozitia de biscuit . Se intinde peste blat .
Glazura cacao/ciocolata : se fierb la foc mic 200 gr. zahar cu 3-4 linguri apa
pana se dizolva zaharul . Se lasa la racorit, apoi se adauga aici 3 linguri lapte praf, 2 linguri cacao si 3 tablete ciocolata menaj (30 gr. -cred ca puteti pune si ceva mai mult) ; se amesteca bine, se mai tine putin pe foc pana se omogenizeaza totul . Se toarna asa calda peste prajitura , se niveleaza rapid -unde este cazul !
Si acum poza :
cele 2 prajituri sunt pentru Erwin, da ?