sa stii ca-s tare bune si pufoase, le-au halit termitele in jumate de ora pe toate! (eu am facut doar jumate de reteta acum, mi-au iesit 16 buc)
deci:
doua degete de unt din pachet
doua linguri de zahar
un cub mic de drojdie (sau un plic si jumate de drojdie uscata, cca 10 grame)
o lingurita de sare
250 ml lapte
550 g faina
doi morcovi mici sau unul mare
un dovlecel mic (daca e mare, se foloseste doar partea de la baza, cea fara prea multe seminte)
(morcovul si dovlecelul rase pe razatoarea mare)
se incalzeste laptele cu untul intr-un vas. se adauga zaharul, sarea, faina, drojdia, legumele rase si se framanta un aluat care e un pic lipicios.
se lasa la cald, acoperit pana isi dubleaza volumul.
se pune pe planseta unsa cu ulei, se face un sul din aluat si se taie in aprox 24 de bucati. se formeaza bilute care se aseaza in tava unsa cu ulei. se ung cu ou, optional, si se lasa la crescut in tava, la cald, o jumate de ora.
se coc 20 de minute la 150 grade.
papa bun!
edit: nu-i frumos din partea mea sa nu zic ca e o reteta de pe culinar, un pic adaptata de mine