Pt. tava aceea, are in jur de 30 cm diametru, folosesc cca 350 g faina, drojdie cam 1/3 dintr-o nuca (10g), sare, am pus si un pic de zahar, putina apa, iar in timp ce framant pun si 2 linguri ulei . Eu drojdia nu am mai pus-o la crescut, dar am avut grija , la inceputul framantatului , s-o maruntesc f. bine, am framantat obisnuit, apoi am batut aluatul de masa de 20-30 ori . Iese mai fin aluatul .Am lasat la crescut. Ca sa creasca mai repede , am incalzit o cratita pe foc si am pus-o peste aluat . Creste in 20 min, mama- mama ...
Dupa asta, o intind cu ulei pe masa ( nu cu faina ), nu e nevoie de sucitor, merge si cu degetele, apoi o asez in tava . O stropesc cu putin ulei de masline (sau de care o fi). Eu am uns blatul cu putina pasta de tomate, apoi am pus: sunca presata, salam -nu stiu de care, ciuperci, ardei gras rondele, felii de rosii, rondele, pe care le-am lasat la scurs , mult cascaval ras-trebuie sa fie unul mai uscat . Se da la cuptor. Secretul e ca focul sa fie la maxim- cca 220 grd.C; e gata in 12- 15 min, depinde de cuptorul fiecaruia. Sa nu uit : am mai pus un praf de sare, piper, oregano si busuioc , astea inainte de cascaval .