Am promis unei dragi forumiste o reteta buna>
Pui de Madras cu ghimbir (modificata pe gustus meu)
1 pui, 4 cepe mari(cepoaie), 2 catei usturoi, 3 rosii, 1 ardei verde, 1 lg unt, un pic de boia dulce, 1/2 lg fulgi de ghimbir, un varf de cutit de scortisoara. Garnitura: rondele de ananas si banane, (de preferat a se gati in oala romana)
Puiul se transeaza, iar bucatile se prajesc in unt, pana devin albe. Ceapa si rosiile se taie felii subtiri, usturoiul se piseaza. In oala romana se aseaza: jos de tot puiul, apoi ceapa cu rosiile, deasupra se presara usturoiul si sare dupa gust/ochi. se adauga 100 ml apa si eventual un cub de supa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la cuptor juma de ora. Apoi scot oala, dau capacul deoparte si pun: ardeiul verde taiat feliute, boiaua, scortisoara si furgii de ghimbir. Deasupra aranjez rondelele de ananas si banane, iar cand am arunc deasupra si niste fulgi de cocos. Bag oala romana inapoi in cuptor fara capac, si o las pana ananasul devin auriu la culoare. Pofta buna!
Gabi, ca sa intelegi ce nashpa e reteta, la noi un pui are cam 1,8 kg (crescatorie proprie) si se mananca de 3 persoane la o masa.