Drag Lore, fii atenta cum faci:
- o ceasca de apa calduta
- 1/2 aceeasi ceasca cu ulei
- un cubulet de drojdie
- faina, (aici imi place mie la toate retele) cat cuprinde (din experienta, cam 1/2 kg.)
Adica: Intr-un castron mai maricel, sfarami cubuletul de drojdie si-l freci cu putin zahar. Pui apa amestecand in continuare, faina cate o mana, iar apa, faina, ulei etc. pana se face un aluat pe care sa-l poti modela cu mana. Poti sa razi putina telemea sarata in acest aluat dar sa n-o pui peste drojdie (ii taie efectul) ci atunci cand aluatul este aproape gata.
Intr-o tava de cuptor unsa cu margarina, intinzi aluatul cu mana astfel incat sa cuprinda toata tava. Lasi tava deoparte (la dospit) si in acest timp pregatesti ingredientele pe care leu pui deasupra blatului.
Succes!