Buna seara. Sa raspund pe rand. Doamna myosotis, ma bucur ca aiti citit site-ul indicat. Este foarte lamuritor si util. Asa cum am spus, nu ma pricep la constructiile cu teracota. Pot spune insa ca caramida aparenta este foarte decorativa iar cahlele din import sunt foarte “vesele” la pret. Doamna ELA: inteleg sa se poate sa ai doua sobe la 4 camere...? Da se poate, dar eu am mai scris despre asta in alta postare. Eu dau cateva sfaturi economice, cum facem noi acasa. Dormitorul nu trebuie incalzit in timpul zilei. Dimineata dupa sculare, se ravaseste patul si se deschid geamurile. In sufragerie nu este nimeni caci toata lumea este la munca. In camera musafirilor iar nu misuna nimeni. Activitatea mare este in bucatarie, unde se “incing cazanele”. Noi nu gatim in fiecare zi deci nici foc nu se fae, la plituta in fiecare zi. Daca ne strangem in camera de zi, se face un foc “de zi’ in jur de 20 G.C. Nici in camera ptr. musafiri nu se face focul, Spre amiaza se inchid geamurile in dormitor si pentru ca locuinta este aproape bine izolata, pana dupa pranz in durmitor sunt 18-20 G.C. Dupa amiaza ma intend in dormitor 1 – 1,5 ore. Inca nu am inghetat. Dupa amiaza, se mai incropeste in camera de zi. In jur de ora 19 se aprinde focul in dormitor, La ora 23-24 cand mergem la culcare, gasim 22-25 G.C. care deoarece nu se circula pe use, se pastreaza pana dimineata. In camera de musafiri, verificati in toata tara, nu se face foc decat in cazul in care sunt musafiri. De ce sa incalzesc toate camerele daca nu le folosesc, si intru in ele numai cateva minute. Singurul foc care se face la noi in casa la prima ora si absolute in fiecare zi este la bae. La noi apa este asa de rece, incat daca te speli pe maini cu ea, jumatate de ora nu le mai simti, La camera de zi - sufragerie nu inchidem usa niciodata si pe hol se incalzeste de aici sau de la bucatarie. Noi nu ne permitem sa incalzim o camera neutilizata si va rog sa ma credeti ca dupa masa de seara stam pe TV - satelit, pana ne cade telecomanda din mana.
Trebuie sa mai spun o data ca cantitatea de lemn ars este in raport direct cu volumul care trebuie incalzit, nu cu numarul de focuri aprinse.
Este adevarat ca o camera neincalzita se detelioreaza, din acest motiv, pe friguri mari, facem foc alternativ, in sufragerie si in camera musafirilor. Soba pentru 4 camere esta buna ca si centrala, macar la centrala se pot inchide partial anumite calorifere, la soba nu. Cu stima Mosu Tuti.