Acum stiu ca avem aici oameni super-pregatiti in limba romana (am vrut sa-i scriu Dianei s-o intreb, ca ea parca e profesoara de romana, dar vad ca nu a mai intrat... poate are treaba...). Ia ziceti-mi si mie, va rog frumos, cate litere si cate suntete are cuvantul racitor? Copilul meu a zis ca 7 litere si 6 sunete, dar cica nu e bine
Cica are 7 litere si 7 sunete. Dar de ce, nu i-a spus...
Hmmmm,ciudata treaba cu profa fiicei tale,Ozi .
Probabil premisa profei era scrierea corpului fonetic,anume [rac'itor] (daca nu am caracterele speciale,improvizez

) ,unde sunt 7 sunete (din cate imi mai aduc aminte),anume r cu timbru dur,ă,c'(citit ciî),i (se pastreaza si i-ul in transcrierea fonetica,fiindca corpul fonetic e bitonal,cand pronunti se aude un singur sunet,format prin alaturarea a 2 foneme,c' si i),t,o ,r cu timbru moale . Amu parca aa mergea treaba

, e posibil sa gresesc,desi inca lucreze cu fonetica .
Insa profesoara nu a explicat,plus ca npotiunile astea sunt de fonetica si fonologia anului 1 de la Litere

, iar la nivelul clasei a 5a era bine sa lase ci ca fiind un singur sunet ,ca sa poata intelege (si asa nu foloseste extraordinatar daca elevii nu vor sa devina lingvisti

) .
Amu rog profele experimentate sa aprobe sau sa dezaprobe spusele mele

.