Draga mea, eu nu savurez ceaiul; eu il beau pe post de apa, sau fuctie de ce ma doare, asa ca niste retete.....Culeg tot ce-mi pica in cale, din locuri departe de civilizatie, sau din ce am in ograda (salcim,galbenele,trandafir,soc,tei,cimbru,sovarf,urzica, papadie,...)
Cu vitamina C....
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vitamina_C" Observații recente sugerează faptul că efectul temperaturii și gătitului asupra vitamei C s-ar putea să fi fost supraestimat:
Deoarece este hidrosolubilă, vitamina C se va dilua în apa de gătit în timpul preparării majorității legumelor — dar asta nu înseamnă că vitamina C este distrusă — ea se află tot acolo, cu diferența că a trecut în apa de gătit.
Nu doar temperatura, dar și timpul de expunere este significant. În contradicție cu ceea ce se presupunea înainte (și încă se crede), sunt necesare mult mai mult decât două-trei minute pentru a distruge vitamina C la punctul de fierbere.
De asemenea, se pare că gătitul nu extrage vitamina C din toate legumele cu o aceeași rapiditate; s-a sugerat că vitamina nu este distrusă când se fierbe broccoli[1]. Acest lucru se poate întâmpla datorită unei pierderi a vitaminei C în apa de gătit mai lente față de alte legume."
Treaba e in studiu !!!!