@gentiana & co
cred ca postul meu despre cosh e confuz si revin:
Cosul are un diametru de 200 mm pe interior coresp unei centale pe lemn de 40 -50n kw. grosimea peretelui e nerusinata si anume 2 mm ( uzual 0,5 mm vezi Plewa sau Schiedel. Cosul e izolat cu 100 mm de vata si inca un invelis de inox de 0,5 mm. Inaltimea este de vreo 12- 14 m si merge cam 1/2 metri peste cornisa fiind relativ aproape de aceasta. La vant puternic insa am efectul de rotor si poate pana la toamna inlocuiesc caciula cu un cocos cu prelungitor.
Si eu cred, ca si Einsteinitza ca hartia in sine ar fi ok dar din cele cititie de mine, cartonul, mai exact cleiul din el face depuneri insa la temperaturile pe care le citesc eu (senzor ) pe horn, putin probabil ;din noiembrie 1 dau deja caldura din greu si incarcarea hornului este minima.
casa este o casa din busteni(rotunzi nu barne rectangulare), are si o mansarda amenajata cu izo si vesnicul gips carton la 2 randuri pentru masa termica. In plus pentru ca nu vreau sa-mi dau foc mai am un demisol pentru . Pentru cei curiosi as posta niste poze dar nu sunt inca familiar cu forumul si nu stiu cum sa fac ca sunt cam mari. se publica in albume? pe ce site?
Cu gradina astept sfaturi ca in afara gardului infinit de aluni(am un perimetru de 210 m) rachita, frasin, salcam etc, nu prea stiu de unde s-o apuc.
Casa e un proiect a carui documentare o fac din 2004 si m-am concentrat doar pe ea. ma simt cam naufragiat in ceea ce priveste gradina pt ca de fapt nu sunt un adevarat cultivator de flori. as vrea mai degraba un parc unde sa nu fac mare lucru. deocamdata cosec de zor cand creste iarba dar si asta in nebunia ei nu creste peste tot ca am un sol argilos ( de asta fac compost, pt ameliorare)